Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа с DriverPack.ISO

Featured Replies

Имам един диск с тази програма още от 2013г , с който съм спасил положението при доста инсталации. Новите версии DriverPack Solution обаче са доста тлъсти, около десетина ГБ, и няма как да се запишат на двд. За това я свалих на една флашка. Понеже това е .ISO , в упътванията пише да се използва виртуален инструмент (напр. Daemon Tools). Молбата ми е , ако някой има повече опит, да обясни как се прави, не може ли да се мине без този инструмент (като се използва флашката).

Препоръчвам ти да използваш WinCDEmu - цъкаш върху исото, създава се виртуален диск, цъкаш на него и се отваря съдържанието. Исото може да бъде и на компютъра, не е необходимо да е на флашка.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

преди 33 минути, B3M2W0 написа:

Понеже това е .ISO , в упътванията пише да се използва виртуален инструмент (напр. Daemon Tools). Молбата ми е , ако някой има повече опит, да обясни как се прави, не може ли да се мине без този инструмент (като се използва флашката).

това няма значение, как ще достъпваш файловете
може да разархивираш върху флашка
десятката си има опция  за монтиране на исо
аз лично имам една версия на този пакет но от години не съм го ползвал
ползвам 3DP_Net и след свързване онлайн ползвам https://driverpack.io/bg

преди 32 минути, lupis написа:

Исото може да бъде и на компютъра, не е необходимо да е на флашка.

Въпросът е да може да се разнася на различни компютри, пък и 11ГБ не е малък обем да седи някъде по дисковете я потрябва я не. Свалих си програмката, ако потрябва ще я инсталирам.

Сваляш самата програмаhttp://download0.drp.su/updates/driverpacksolution/drp16.17.6.zip

Сваляш индекситеhttp://download0.drp.su/updates/indexes/indexes-17111.zip

Сваляш драйвъритеhttp://download0.drp.su/updates/driverpacks/drivers-17111.torrent

Разархивираш програмата в папка. Разархивираш индексите в папката \Indexes. Разархивираш драйвърите в папката \Drivers. Изтриваш съдържанието на папката Soft(по принцип, там стои bloatware-a). Готово, имаш обновен DriverPack Solution 16 с най-новата възможна база драйвъри. Copy-paste на флашката и си ти. Няма нужда от допълнителни инструменти. Отдавна 16 не се предлага като чист, обновен iso образ, за това се и тегли на части.

dps16.png.c51ccb27db3e2b63def7ea7c9c78521c.png

Последния 16.17 LAN можеш да си го обновиш по същия начин.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Всичко това е много хубаво, но за мен е хубаво за офлайн машини. За всичко друго при положение, че може да бъде свалено от мрежата, за мен си губи смисълът. Най-много да си носи човек пакет с мрежови драйвъри (или от driverpacks.net или 3DP Net) и пакет за чипсети (или от driverpacks.net или 3DP Chip).
BTW, @hudyr, чудесно обяснение!!! Можеш да го извадиш като мини ръководство в темичка. :) 
За да е лесно откриваемо.

преди 50 минути, hudyr написа:

Сваляш торента за драйвърите
Сваляш самите драйвъри (може да се направи селекция на пакетите - кой да се свали и кой не) в папка \Drivers

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

сложете тагове на темата за по-бързо намиране и я заковете

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Имам един диск с тази програма още от 2013г , с който съм спасил положението при доста инсталации. Новите версии DriverPack Solution обаче са доста тлъсти, около десетина ГБ, и няма как да се запишат на двд. За това я свалих на една флашка. Понеже това е .ISO , в упътванията пише да се използва виртуален инструмент (напр. Daemon Tools). Молбата ми е , ако някой има повече опит, да обясни как се прави, не може ли да се мине без този инструмент (като се използва флашката).

Теглиш DPS и разархивираш на флашката с WinRar,нямаш нужда от скапания Daemon Tools! Това е! ;) 

@Eternal Life, какво не ти хареса в описанието на @hudyr та повтаряш вече описана процедура?

преди 9 минути, ExaFlop написа:

@Eternal Life, какво не ти хареса в описанието на @hudyr та повтаряш вече описана процедура?

@ExaFlop , а на теб какво не ти харесва в моя коментар?! И защо все се заяждаш с мен?!

Spoiler
преди 11 минути, Eternal Life написа:

на теб какво не ти харесва в моя коментар

преди 11 минути, Eternal Life написа:

повтаряш вече описана процедура

преди 4 часа, hudyr написа:

Разархивираш програмата

преди 9 минути, ExaFlop написа:
  Затвори скритото съдържание

Дай да разтягаме локуми тогава,защото на тебе така ти е кефнало?!

преди 16 минути, Eternal Life написа:

И защо все се заяждаш с мен?!

Въобще нямам никакво намерение да се заяждам с никого. Просто правя забележка - идеята е човек АКО има да сподели нещо НОВО допълващо вече написано да го направи, а не да се пълнят темите с плява.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Въобще нямам никакво намерение да се заяждам с никого. Просто правя забележка - идеята  човек АКО има да сподели нещо НОВО допълващо вече написано да го направи, а не да се пълнят темите с плява.

Може и без забележки и нещата биха били много по - добре! Нищо такова няма , за което говориш , просто се дразниш Belivakov!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 57 минути, Eternal Life написа:

разархивираш на флашката с WinRar,нямаш нужда от скапания Daemon Tools! Това е! ;) 

Това, което се сваля, е във формат ISO и не е архивирано. Те за това е въпросът. Иначе, ако беше някое ЕХЕ, архивирано или не, всичко е ясно.

ее.PNG

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Това, което се сваля, е във формат ISO и не е архивирано. Те за това е въпросът. Иначе, ако беше някое ЕХЕ, архивирано или не, всичко е ясно.

ее.PNG

Имаш ли WinRar? Десен бутон на мишката и разархивирай! Явно досега не си го пробвал , затова не знаеш и се изложи с този твой коментар! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 30 минути, B3M2W0 написа:

Това, което се сваля, е във формат ISO и не е архивирано

Общо взето всички архиватори поддържат работа с файловия формат iso. Освен това от Windows 8 нагоре в самата ОС има поддръжка за монтиране на iso файлове и работа от виртуално C/DVD устройство - кликваш на файла и той се монтира като дисково устройство на първата незаета буква (ако няма асоцииране с някоя прогрма за управление на виртуални дискове). Ако има асоциция - прост се указва да се отвори с Windows Explorer и нещата се връщат на място.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.