Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно asrock g41m vs2

Featured Replies

Здравейте имам проблем с дъно asrock g41m vs2.На скоро му сложих intel core 2 duo e8400.Процесора работи на 2ghz а трябва на 3ghz.

Опитах се от биоса да го направя на 3ghz но самия биос не ми дава имам предвид за cpu ratio.

CPU ratio=6

Благодаря предварително. 

преди 52 минути, okera написа:

Процесора работи на 2ghz а трябва на 3ghz.

Това как го установи?

• Автор

Наблюдавах машината ми как работи.В биоса ми показва че процесора ми работи на 2ghz.Проверих дали наистина работи на и се оказа че работи на 2ghz.

Дай снимка/скрийншот, резултат от CPU-Z

В BIOS нещо пипано ли е? Правен ли е опит за клок? Под товар процесора пак ли работи на 2 GHz? Върни фабрични настройки на BIOS. Направи ли нова инсталация на Windows след като смени процесора? Виж от опциите на захранването да не е ограничена честотата на процесора нещо.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

• Автор

В биоса нищо не е пипано.

От биоса не е правен опит за клок.

Под товар процесора работи на 3ghz.

И биоса е върнат в фабрични настройки.

• Автор

Първо инсталирах windows със стария процесор,а после като беше инсталиран windows тогава беше поставен процесора

Работи на 2ghz.

не на 3ghz

Имам съмнения за multipliera

пробвах да го настроя от биоса но просто не ми дава да променям

Явно не си запознат с C2D...

Low power features
  • Enhanced SpeedStep technology  ? 
  • Stop Grant state  ? 
  • Halt state
  • Extended Halt state
  • Extended Stop Grant State
  • Sleep state  ? 
  • Deep Sleep state  ? 
  • Deeper Sleep state  ? 

Процесорът си работи напълно нормално.

• Автор

Би трябвало да работи винаги на 3ghz.

Също понякога неиска дасе включва, само върти и нищо друго.

Забрани си в биоса Intel Speedstep (C1E), за да може множителя да е на x9. 

Иначе ще ти тротва процесора. Нормално е...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Добре ще пробвам

Благодаря ти techmanic.Процесора вече работи на 3ghz.

преди 1 час, techmaniac написа:

Забрани си в биоса Intel Speedstep (C1E), за да може множителя да е на x9. 

Иначе ще ти тротва процесора. Нормално е...

Разлика между тротване и динамично променяне на честотата правиш ли? Кажи какво е тротване според теб и защо процесора трябва да работи нонстоп на максимална честота?

преди 26 минути, Радослав Матев написа:

Разлика между тротване и динамично променяне на честотата правиш ли? Кажи какво е тротване според теб и защо процесора трябва да работи нонстоп на максимална честота?

Исках да кажа, че трябва да спре Speedstep, иначе ще си остава underclock-нат процесора му... В бързината сбърках просто. Както и да е.

Да беше му дал ти правилен съвет поне... Не да ми спориш :) 

Ами аз незнам каква е идеята да спира динамичната промяна на честотата, това е направено с цел икономия на енергия и процесора да е по-хладен, от там по-дълъг живот на компонентите и т.н. Аз му обясних, че честотата се променя когато е нужно при натоварване, и други колеги гледам са му писали за какво става въпрос, но той не разбира.

Не, че не може, но каква е идеята в Idle режим процесорът да работи на 3GHz? Важното е, че под товар работи на, колкото е по спецификации.

ПП: Това е повече греене и консумация, когато не е нужно.

Редактирано от vstoitsov (преглед на промените)

@okera Имам чувството, че идваш от Pentium 4... Не разбирам какъв ти е проблемът с енергоспестяването? Каква е тази мания да ти работи процесорът на макс честота и да не прави нищо? Все едно да държиш дросела отворен постоянно, моторът да ръмжи на червена зона, а колата да не мърда... Все тая, щом си доволен, добре, ама ти е грешна представата. Разбирам да искаше да го овърклокваш, ама на това дъно надали...

преди 14 минути, hudyr написа:

@okera Имам чувството, че идваш от Pentium 4... Не разбирам какъв ти е проблемът с енергоспестяването? Каква е тази мания да ти работи процесорът на макс честота и да не прави нищо? Все едно да държиш дросела отворен постоянно, моторът да ръмжи на червена зона, а колата да не мърда... Все тая, щом си доволен, добре, ама ти е грешна представата. Разбирам да искаше да го овърклокваш, ама на това дъно надали...

Въпростните Pentium 4 се задържаха бая много време като лидер тогава, и бяха първите, където се въведе Hyper-Threading - едно физическо ядро с още едно логическо ако не ми изневрява паметта. :)

Аз бих го оставил така този процесор. Когато няма натоварване множителят пада, за да спести енергия и да намали температура. В случая от 9 на 6. Напълно нормално. Новите процесори на Intel до падат до множител 8 от 33 например. Ако превключиш  Power Options на High Performance в настройките на Windows, процесорът ще си работи на пълната честота постоянно .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.