Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте ,скоро си купих компютър ,който е на 4 5 години .Смених му видео картата ,защото старата не тръгваше с Asus  Nvidia Gt730 4GB втора ръка и друга забележка ,че хардиск ми издава шум постоянно.Проблема ми е като играя и по някое време екрана ми замръзва и може след малко да отбие или не отбива а трябва да го рестартирам ,някой път ми се променя и резолюция и в настройки ми няма оптималната която е 1440 х на нещо си . Компютър е с 4 рам ДДР3 и процесос Интел Пентиум 3.0 гигахерца двуядрен .Гледам съм температура ,но си седят по на 40 градуса някъде.

Ще бъда благодарен ако помогнете .Ако трябва още информация пишете.

Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, CarToFa написа:

Здравейте ,скоро си купих компютър ,който е на 4 5 години .Смених му видео картата ,защото старата не тръгваше с Asus  Nvidia Gt730 4GB втора ръка и друга забележка ,че хардиск ми издава шум постоянно.Проблема ми е като играя и по някое време екрана ми замръзва и може след малко да отбие или не отбива а трябва да го рестартирам ,някой път ми се променя и резолюция и в настройки ми няма оптималната която е 1440 х на нещо си . Компютър е с 4 рам ДДР3 и процесос Интел Пентиум 3.0 гигахерца двуядрен .Гледам съм температура ,но си седят по на 40 градуса някъде.

Ще бъда благодарен ако помогнете .Ако трябва още информация пишете.

Благодаря предварително.

Дай по пълна и точна хардуерна конфигурация. Репорт от SMART на диска, репорт на всички температури особено по-време на игра.

Кое с какво си сменил. С каква ОС си, в коя игра прави проблема?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Температури се следят по време на товар, но така, както го описваш, най-вероятно е проблем с видеокартата - това е риска на вземане на стари карти втора употреба.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Използвам Windows 10 процесор Intel Pentium G2030 3.0GHz сменил съм и термопастата ,но не е високо качествена .Kingston 2X2GB без никакви радиатори , 1TB Hitachi , видеото беше  Palit nvidia GT420 1 GB си мисля ,сега Asus Nvidia GT720 4GB има оставаща гаранция от 1 година ,предишния собственик не се е оплакал от такива проблеми със Palit.При игри CS GO, LOL

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съжалявам, но не мога да приема думите ти за чиста монета!

Един път е "Asus  Nvidia Gt730 4GB", а после "Asus Nvidia GT720 4GB".

Програми като CPU-Z, GPU-Z, CPUID HWMonitor, Aida64, Speccy и т.н. никога няма да са ти излишни.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

GT 720 е имам програмата HW monitor и съм я гледал единствено процесора ми е стигал максимално 100% работа но температурата са добре и по време на игра

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имаш вградено видео извади картата и тествай с вграденото, също ако можеш вземи друга карта за проба и пробвай твоята на друг компютър, за да установим дали проблем е в нея. Температури по време на игра се тестват с MIS Afterburner, друг вариант е да пуснеш сензорите на HWINFO на заден фон, да поиграеш известно време и след това да им водиш максималните стойности за видео и CPU.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранване - модел, параметри, състояние на кондензаторите в него. Проба с друго захранване.

Дъно - модел, ревизия, биос, състояние на кондензаторите по него.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дъно-ASRock G41M-vs3

Захранване Delux 400W

Това е след пускане на компютъра.Нещо не както трябва има ли ?

dasda.PNG

Редактирано от CarToFa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За трети път казвам, че температури се тестват при товар, по-горе съм описал как се прави. Като не ти се занимава и аз няма да пиша тука повече. Също писах да тестваш с вграденото видео, като извадиш това - нищо не си направил още.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пуснах MSI afterburner, но не да засече ,защото по време на игра ми забива и до там и като го рестартирвам не ми излиза windows иконата ,а трябва да го изключа и включа.

Има ли възможност да наглася програмата да запамети данните преди да забие ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извади видеокартата и тествай с вграденото видео. Тествай картата и на друг компютър, ако пак прави проблеми я връщай - нали е в гаранция уж. Предишния собствтеник и да е имал проблеми няма да се оплаче - нали целта му е била да си разкара боклука.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това само аз ли го виждам?

Аз затова и искам да видим какво е положението с вграденото видео, въпреки че пак може и да е от захранването....реално на толкова стара и бюджетна конфигурация може да е от всичко проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А защо може да ми изчезват максималната резолюция ,няма я в настройки ,някой път я има .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По някакъв друг начин мога ли да видя че е от видео освен да сложа друга ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

преди 23 часа, CarToFa написа:

Използвам Windows 10 процесор Intel Pentium G2030 3.0GHz

 

преди 18 часа, CarToFa написа:

Дъно-ASRock G41M-vs3

Айде да видиш пак какъв ти е процесорът, защото определено няма как да е този с това дъно!Ако е правилно отчетено дъното от снимката - то е socket 775, абсолютно несъвместим физически с Pentium G2030, който е цокъл 1155 Ivy Bridge.

Тоз нещо ни гъбарка тука... :no-no:

Иначе от снимката, ако приемем, че е вярна - се вижда, че захранването кляка, вероятно е там проблемът, но преди да се измери с калиблиран мултицет или осцилоскоп под товар, не може да се каже със сигурност, просто може софтуерът да не показава верни данни. Проба с изправно захранване ще изясни до някъде нещата, но споменатите промени на резолюцията говорят за проблем с видео картата - хардуерен. Недостиг на захранване или изсъхнали кондензатори са сред вероятните причинители на подобен проблем, предвид използваните по дънната платка нискокчествени електролити, възможно е в областта около PCI Express x16 слота да има дефектен кондензатор или няколко, които именно да причиняват тази нестабилност, разбира се това може да са и кондензатори в захранването или на самата видео карта.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е като не написа нещата коректно още от първия пост, а трябва с ченгел да вадим компонент по компонент цялата конфигурация.

Иначе процесора вероятно е Intel® Pentium® Processor E5700.

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се за лошата тема но поствам за първи път . Да проверя кондензатори на захранването дъното и видеото ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Досега ти писахме 100 неща да направиш, щеше 10 пъти да извадиш видеокартата и да тестваш. Като нищо не правиш и да пишем няма смисъл. Карай компютъра в някой сервиз да го видят и да го оправят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като нямам друго видео как да го тествам какво да мога да направя 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дъното, което си писал, има вградено видео - казвам ти за пореден път да тестваш с него.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от SStevenSS
      Здравейте на всички.Имам волан за компютъра.Преди време съм го купувал и не съм имал досега проблеми с него.Бачка без грешка.Докато днес ми направи сериозен проблем.Включвам го и всичко си е на 6 бачка си.Обаче по време на игра изведнъж се бъгяса и неможе да завива.Реснах си компа не става.Инсталирах наново драйверите му и пак не иска.Интересното е , че всички копчето по него си бачкат само където не иска да завива.Някой знае ли какво става.Благодаря ви.
    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

    • от Klin411
      Здравейте имам рутер TP-LINK Archer C2 AC900. Тази сутрин ми светна лампичката за интернета в оранжево и няма интернет... какво означава като светне в оранжево?

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.