Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с USB портовете

Featured Replies

Здравейте преинсталирах си лаптопа Acer es1-531-co5w със windous 7-86 bit и включвам безжичната мишка в usb слота а той не рейгира изобщо пробвах и с жична мишка и с фплашка но няма реакция дали може да е от драйвър ?

благодаря предварително :)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Не е слот, а порт!

В управлението на устройствата имаш ли някакви неразпознати устройства? Ако имаш покажи им Hardware ID.

Защо с windous 7-86 bit - колко оперативна памет има физически лаптопа ти и колко от тях вижда операционната ти система?

Windows 7 x86 е 32-bit и вижда до 3GB Рам без пачване.

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не е слот, а порт!

В управлението на устройствата имаш ли някакви неразпознати устройства? Ако имаш покажи им Hardware ID.

Защо с windous 7-86 bit - колко оперативна памет има физически лаптопа ти и колко от тях вижда операционната ти система?

лаптопа има 500 г памет но неразделих паметта на дискове а само един c

преди 28 минути, vstoitsov написа:

Windows 7 x86 е 32-bit и вижда до 3GB Рам без пачване.

Не съм съгласен с това!

Руслан Чернев

Говоря за оперативната памет (RAM) - вероятно е 4GB, но колко от нея разпознава системата можеш само ти да кажеш.

Погледни в Device Manager какво е положението.

• Автор

немога да открия нищо несъм толкова навътре с работите кое трябва да търся точно нямали начин някой да влезне в лаптопа и да провери който разбира ?

Без име.png

Редактирано от Руслан Чернев (преглед на промените)

Сложил си 32 битова ОС - твоя воля (но за предпочитане е 64) - до тук добре, ама нали виждаш, че половината ти хардуер не работи?

Аз поне не виждам съпорт за 7 от производителя, така, че търдиш всичко липсващо по HardwareID

Този модел официално не поддържа Windows 7, още по-малко 32 битова версия, която не е известно защо си решил да инсталираш, вместо 64 битовата?

https://www.acer.com/ac/en/ZA/content/support-product/6061?b=1

Или си инсталирай поддържаните Windows 8.1/10 64 битови версии, или си търсиш за всяко неизвестно устройство драйвера поотделно.

Ами аз да съм казал, че е нещо друго? Въпроса е дано да сте намерили всички драйвери и да няма удивителни, че утре ще се чудиш нещо друго защо не работи.

• Автор

всъшност да има някакви оранжеви треъгалници има още драйвари изтеглих една програма drivermax уж намира драйварите който са необходими

• 4 години по-късно...
на 14.12.2017 г. в 9:49, Руслан Чернев написа:

всичко сработи драйвар е бил проблема и го намерихме вчера :)

Аз имам същия проблем може ли да пратиш линк за този USB драйвер 

Ти сериозно ли? Погледна ли датата на темата? 

Дай данни за машината (какъв е хардуерът и коя е операционната система) и снимка на devmgmt.msc

Имам лаптоп Acer Aspire ES15 ES1-531-P7WX купен 2015 година с Windows 7 Pro. Започна много бавно да работи прегряваше. И преди седмица го отворих смених HDD с SSD и го почистих за по-бърза работа не съм запазвал никаква информация за драйвери, направих си iso флашка за инсталиране на windows 7 при инсталиране USB буксите работят, но когато се рестартира USB буксите спират да работят ПРИ ИНСТАЛАЦИЯТА НА WINDOWS. Работи тъч пада и клавиатурата, започнах да тегля драйверите инсталира се безжичния интернет и всички други драйвери ОСВЕН USB дравйверите. Когато отварям DEVICE MANAGER на MICE AND OTHER POINTING DEVICES ми излиза, че имам драйвер за PS/2 Compatible Mouse както се вижда на снимката имам два неизвестни драйвери. Съмнявам се да не е проблема в BIOS но аз там не виждам нищо свързано с USB освен нареждането на BOOT. Прикачил съм и едно видео с което показвам, че мишката работи до някое време и при пускане на widows спира да работи.

линк за видео:

https://dox.abv.bg/download?id=587659ab6e

снимка на DEVICE MANAGER:

https://dox.abv.bg/download?id=7d0491eee7

снимка на BIOS:

https://dox.abv.bg/download?id=a5ca8d511d

снимка на BIOS:

https://dox.abv.bg/download?id=8aa9146d99

Имам лаптоп Acer Aspire ES15 ES1-531-P7WX купен 2015 година с Windows 7 Pro. Започна много бавно да работи прегряваше. И преди седмица го отворих смених HDD с SSD и го почистих за по-бърза работа не съм запазвал никаква информация за драйвери, направих си iso флашка за инсталиране на windows 7 при инсталиране USB буксите работят, но когато се рестартира USB буксите спират да работят ПРИ ИНСТАЛАЦИЯТА НА WINDOWS. Работи тъч пада и клавиатурата, започнах да тегля драйверите инсталира се безжичния интернет и всички други драйвери ОСВЕН USB дравйверите. Когато отварям DEVICE MANAGER на MICE AND OTHER POINTING DEVICES ми излиза, че имам драйвер за PS/2 Compatible Mouse както се вижда на снимката имам два неизвестни драйвери. Съмнявам се да не е проблема в BIOS но аз там не виждам нищо свързано с USB освен нареждането на BOOT. Прикачил съм и едно видео с което показвам, че мишката работи до някое време и при пускане на widows спира да работи.

Лаптопа не поддържа официално windows 7, затова нямаш драйвер. Това са ти драйверите и ОС, за които има драйвери: Product Support | Acer Indonesia

Иначе, не виждам снимка (сигурно си я забравил), но можеш да дадеш hardware ID на липсващите устройства.

How to Find Hardware ID: 9 Steps (with Pictures) - wikiHow

преди 1 час, Сава Йорданов написа:

Аз имам същия проблем може ли да пратиш линк за този USB драйвер 

преди 1 час, цър-вул написа:

Ти сериозно ли? Погледна ли датата на темата?

За пореден път се опитваш да се заяждаш като месия ли го игаеш ? :offtopic_s:

А ти да беше помислил (жалко, че не можеш), дали след 5 години авторът на темата ще се появи и ще изпрати линк на Сава Йорданов? А, умнико? Толкова си кух, че чак дрънкаш!

преди 29 минути, Raze написа:

How to Find Hardware ID: 9 Steps (with Pictures) - wikiHow

@Сава Йорданов, @Raze ти е дал линк как да намериш и споделиш хардууерните идентификатори на проблемните устройства.

преди 30 минути, Сава Йорданов написа:

Нз защо но Калдата не ми дава да кача линковете за това ги няма на мен ми показва на съобщението скрито 

Може да ползваш и външни сайтове за картинки, аз ползвам този, въпреки че някои не го харесват, там по-лесно се гледат и вграждат нещата, вместо да се теглят: https://imgur.com/

Не виждам hardware ID да си дал на устройствата, така няма как да ги намерим, а по това ID можеш и сам да потърсиш драйвери в гугъл. Най-добре инсталирай ОС, която официално се поддържа от производителя, по-горе съм ти дал връзка.

Не можах да направя нищо можеш да намериш от тази информация нещо това е първия текст както е написано.

за първия драйвер:

IUSB3\ROOT_HUB30&VID_8086&PID_22B5&REV_0021&SID_10121025

за втория драйвер:

ACPI\80860F14

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.