Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забиване на smart телевизор Philips при пускане на видео от флашка

Featured Replies

Чете, не чете, активният хъб от някоя китайска марка винаги може да избие и да изгори телевизора. Така и нашият кухненски бойлер със 6 степенни защити по едно време се запали и направи пожар. На брошури и реклами не вярвам.

преди 20 минути, peppone1 написа:

Чете, не чете, активният хъб от някоя китайска марка винаги може да избие и да изгори телевизора. Така и нашият кухненски бойлер със 6 степенни защити по едно време се запали и направи пожар. На брошури и реклами не вярвам.

Лично аз имам германски  включен към телевизора !

Той е с вграден овър къррант защита !

Тоест ток с отклония в ампеража бива филтриран плюс защитен прекъсвач вътре в хъба !

• Автор
на 12/25/2017 в 22:18, peppone1 написа:

Както казах, конкретно този модел, а и не само този на Филипс имат дефект във фърмуеъра и затова трябва да се обнови, докато не е станало късно, защото след време ще ти блокира целият телевизор и достъп до актуализирането да не можеш да получиш. Тогава се обновява с флашка, но при някои китайски марки и с това не се оправя. И поради каква причина не си го ъпдейтнал, нямаш UPS ли? Прочети отчета на старите версии и виж дали описаният дефект се наблюдава при твоят телевизор, но това не пречи да има и други неописани дефекти.

вече втори път споменаваш, че този модел има проблем с фърмуера. Би ли дал повече информация, в какво точно се изразява проблема и въз основа на какво правиш това заключение? Не че искам да оспорвам това твое мнение, а просто искам да разбера повече в какво се изразява този проблем и дали вероятността да го има и при мен е голяма, защото още се чудя дали не беше по-добре да си взема LG (макар с тази марка да имам горчив опит от предния ми телевизор).

И другият ми въпрос е, какво трябва да знам преди да се заема с обновяването? В смисъл, използването на UPS е вероятно защитна мярка срещу изгасване на тока по време на ъпдейта?! Някъде бях чел, че телевизора трябва да се върне към фабричните настройки преди обновяването?! Незнам колко е вярно... Но има ли нещо друго, което трябва да знам и което да се направи преди или след обновяването, за да е всичко ОК, особено в случаите, когато се ъпдейтва с флаш памет?

Принципно телевизора ползва Wi-fi, нямам кабел за нета от рутера към него. Рутерът е в същата стая, но при наличието само на безжична връзка мисля за по-сигурно и по-бързо да обновя с флашка (локално).

Интернета се ползва колкото да се изтегли фърмуеъра и оттам нататък при инсталирането той не е нужен. При обновяването с флашка има вероятност да се инсталира различен фърмуеър, въпреки че е за същият модел телевизор, затова е най-сигурно  автоматично да си открие нужният фърмуеър. При повреден фърмуеър на телевизорите от този модел се наблюдаваше постоянно блокирване на менютата за настройк и  за късмет работеше само менюто за обновяване от флашка. На друг чисто нов телевизор от същият модел пък не ме допускаше до Ютуб, а на друг по-стар модел пък не можеше да запаметява програмите. И всичко това не бе написано в отчета на актуализациите на фърмуеърите.

При обновяването никакви настройки не трябва да се правят, освен да се запише фабричното име на фърмуеъра и след обновяването да се види дали е същото. При някои лаптопи след обновяване на биоса пък не  могат да  разчетат модела на дънната платка, но иначе работят нормално. Така че фабричният фърмуеър понякога е малко по-изпипан от новия и е добре ако има възможност да се съхрани на флашка.

И аз имам същият проблем с моят Филипс. На няколко дни е, но при първото включване на флашка не разпознаваше форматите и съответно не зареждаше файловете. След втора проба всичко беше наред, филм или музика се възпроизвеждат нормално, с изключение на това, че може би след около 20 мин. или час картината замръзва и телевизорът блокира. Реагира единствено на бутона с Нетфликс, отваряне на настройките или превключване към други тв канали е невъзможно. Както и при вас, след изключване от контакта всичко се нормализира.

Пробвах пускане на файлове от външен хард диск и флашка, резултатът е еднакъв. Забелязах също за споменатият създаден файл от 1,93 ГБ. Потърсих в гугъл за повече информация, изглежда че и други хора имат същият проблем.

Редактирано от Blue Lace (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, Blue Lace написа:

И аз имам същият проблем с моят Филипс. На няколко дни е, но при първото включване на флашка не разпознаваше форматите и съответно не зареждаше файловете. След втора проба всичко беше наред, филм или музика се възпроизвеждат нормално, с изключение на това, че може би след около 20 мин. или час картината замръзва и телевизорът блокира. Реагира единствено на бутона с Нетфликс, отваряне на настройките или превключване към други тв канали е невъзможно. Както и при вас, след изключване от контакта всичко се нормализира.

Пробвах пускане на файлове от външен хард диск и флашка, резултатът е еднакъв. Забелязах също за споменатият създаден файл от 1,93 ГБ. Потърсих в гугъл за повече информация, изглежда че и други хора имат същият проблем.

a какъв модел е твоят? Би ли дал повече инфо и евентуално линк към това, което си открил за тези файлове?!

PUS6162 е, инфото е по-скоро защо спира файлът и има всякакви теории от това, че е умишлено вградено от производителя, за да се защитят копирайт файловете, до препоръка да се инсталира плеър на тв-то. Честно казано не знам какво да мисля по въпроса. В момента имам проблем и със свързването му към рутера, защото нулирах фабричните настройки. Вчера общо взето беше наред, но не ми излизаше смарт менюто, само черен екран(едит: оправено, след ъпдейт на софтуера)

Видях, че има функция да се разглеждат файлове от медия сървър на рутера. Можеш да пробваш да качиш някой там и да видиш дали ще спре. Или да свържеш директно телевизорът с компютърът ти, посредством Miracast. При мен се получи.

Потърси в гугъл movies stops in smart tv, излизат доста неща, както и съпорт форума на Филипс

Редактирано от Blue Lace (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.