Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PCI express x16 не работи добре

Featured Replies

Здравейте.

Имам следния проблем:

Незнам как стана така (може и така да съм го купил), но PCI express slot x16 не работи добре. Направих няколко теста и установих, че единствените варианти са: или слота е повреден или захранването ми не е достатъчно. Предполагам, че не е от захранването защото всичко друго си работи добре. Остана  да е слота.

Въпроса ми е има ли вариант да си ползвам видео картата на PCI express x1 с екстендер за PCI express slot като тези които използват копачите за крипто валути?

Под използване имам предвид игри като дота2 или уоу или нещо от сорта със сериозни гафики. Същото ли ще е или ще получавам само някаква картина без кой знае какви графики?

• Автор

Дъно: Gigabyte GA-H81M-S2H rev. 1.0 LGA1150

CPU: i3-4130

RAM: 8GB HyperX

Захранване: FSP Group inc. Fortron Source 350W

Видео карта: ASUS GT610-SL-2GD3-L

Не работи добре:

когато пусна да играя "WOW" през тази карта играя на снимки постоянно "засича" , "спира" картината. Пуснах картата на друг компютър там надух на макс графиката и беше добре, няма спек и прочее.

Въпроса ми беше ясен мога ли за използвам такъв екстендър и да си цъкам нормално или не?

Може да е до захранването, видеото, дъното; опитай да почистиш слота и пистите на картата. Ако имаш 2ри ПСИЕ слот, слагай на него.

• Автор

само захранването не съм пробвал да сменя, иначе всичко съм почистил, издухал, пастирал.

На това захранване са закачени 4 харда по 1 ТБ

Но изнтересното е че с вградената карта нямам проблеми

Също така тествах захранването да е свързано с дъното и 2 харда един 160гб другия 1ТБ само тези неща и пак не работи добре

Тая видеокарта е по-слаба от вградената в Хасуел... Дъното ти има всички необходими изходи и не знам защо я държиш?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

Тая видеокарта е по-слаба от вградената в Хасуел...

Ко речи?

Обясни ми тогава защо със Асуса като вляза в райд 25 няма нужда да намаляма рендера на 50% за да сече по малко

Също така

Асуса има 2гб рам по-бърза от тази на дъното (за вградената мога да ползвам макс. 1гб от системната рам)

има и 6 пъти по голям радиатор

и все още никой не отговори на въпроса ми

• Автор

Така сложих тази ФурМарк и тествах 2те видео карти и получих следния резултат:

Асус картата когато стартирах теста си гледах десктопа без да мога да видя къде отива мишката, изчаках и теста приключи и получих над 300 точки (за дето нищо не гледах)

Вградената карта изкара на теста 180 точки но пък имаше картина (тестовата картина си я гледах)

та каква е тази магия дето се случва

наистина ли е слота?

Току що направих теста отново но този път разликата беше, че оставих прозореца на GPU-Z отворен на сензори за да мога да го виждам как се променят параметрите, а той взе че картина показа.

• Автор

Тествах играта и пак е същия проблема, но сега забелязвам че когато стоя на едно място или картината не се движи много, рядко спича, но когато се пявя край други играчи или картината се раздвижи повече и започва да спича.

Пробвах с друга игра не спича колкото на другата но пак го има това замръзване на картината за секунда-две.

Не че ще има кой знае какъв ефект, но пробвай да увеличиш паметта, която ползва вграденото видео, от BIOS, ако има такава опция.

преди 10 часа, Росен Димитров написа:

Току що направих теста отново но този път разликата беше, че оставих прозореца на GPU-Z отворен на сензори за да мога да го виждам как се променят параметрите, а той взе че картина показа.

Това ме навежда на мисъл за евентуален проблем с драйвър. В eventvwr.msc има ли регистрирани грешки в Application и System, свързани с видеото?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Как да определя дали е свързан с видеото?

В windows logs / applications виждам грешки със source : WMI, RunBooster, AVLog event, VSS, 

в System са от Source: Service control manager, distributet COM

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx
Направи копие на двата файла на десктопа, събери ги в един архив и го качи на sharenof
http://dox.abv.bg/files/sharenof

А ся дай разрешение като не качи където предложих!

Имаш проблем с
1.Harddisk2\DR5
Стартирай diskmgmt.msc и виж на Disk 2 кой дял е пети. Стартирай cmd с админска права и в черния прозорец постави следния текст:
echo y|chkdsk N: /f /r
където на мястото на N постави правилната буква, съответстваща на петия дял на диск 2
2. nvidia opencl; nvidia service - изтегли си последния драйвър за nvidia картата. Стартирай инсталатора и избери Clean Install и следвай съветника
intel graphics driver - деинсталирай драйвъра за интелското видео, без да слагаш отметка за изтриване на файловете и рестартирай системата
3. vss - 
4. winmgmt

Spoiler

strComputer = "."

Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" _
& strComputer & "\root\subscription")

Set obj1 = objWMIService.ExecQuery("select * from __eventfilter where name='BVTFilter' and query='SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA ""Win32_Processor"" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99'")

For Each obj1elem in obj1
set obj2set = obj1elem.Associators_("__FilterToConsumerBinding")
set obj3set = obj1elem.References_("__FilterToConsumerBinding")
For each obj2 in obj2set
WScript.echo "Deleting the object"
Script.echo obj2.GetObjectText_
obj2.Delete_
next

For each obj3 in obj3set
WScript.echo obj3.GetObjectText_
obj3.Delete_
next

WScript.echo obj1elem.GetObjectText_
obj1elem.Delete_
Next

Копирай текста по-горе, постави го в notepad и го запиши на десктопа като id10.vbs
Стартирай cmd kato admin и в прозореца напиши 

wscript //H:CScript

CScript %userprofile%\desktop\id10.vbs
и натисни Enter. Рестартирай машината

Има и още, ама трябва да се изнеса...

• Автор

Реших направо да пусна пълен тест на всички дискове през Hard disk sentinel та да видим какво ще покаже

изпълних и стъпки 2 и 3, но след рестарта ще направя другата част

след 80 минути програмата ще приключи с теста и ще пиша

също този хард няма партиций 150гб в вдна само като system drive и още сума ти неща на него ми е windowsa и програмите

преди 27 минути, Росен Димитров написа:

Реших направо

Твоя воля - най-вероятно няма да намери нищо. Защо ни губиш времето като ще правиш каквото си искаш?
Весело посрещане на новата година.

• Автор

на никой времето не губя. Реших преди да рестартирам и автоматичния чек да сканира за каквото там сканира, да пусна тестова програма за второ мнение както се казва. След като програмата приключи ще рестартирам ще се скаира отново от системата поради командата в CMD и ще сравня резултатите и ще ги споделя тук.

Само не каза, тази карта работила ли е изобщо нормално на това дъно или е така от самото начало???

• Автор
преди 19 минути, Toma Hristov написа:

Само не каза, тази карта работила ли е изобщо нормално на това дъно или е така от самото начало???

Работеше нормално  в началото, след това изгоря една от рплатките рам и от тогава нещо не е наред. Рамта я смених със сегашната хипер Х 2 броя по 4гб. Преди бях с 2 броя Супер Талент по 4гб, но едната от тях изгоря а другата е в компютъра на брат ми и си работи добре

преди 1 час, Росен Димитров написа:

да пусна тестова програма за второ мнение както се казва

Само дето двата инструмента правят различни проверки.
И не  съобщи никакви резултати. Тук няма ясновидци.

• Автор

Оказа се прав програмата нищо не ми съобщи като цяло всичко е на 100% и зелено.

НО след като рестартирах, картата зареди картината на дъното, стартовия прозорец, после изгасна монитора лампата стана от зелена оранжева, демек няма картина от картата. Преместих кабела на вградената и отново съм с картина, когато преместя кабела на асуса няма картина, местя на еградената има картина.

Чудя се ако инсталирам уиндоус на някой от другите хардове дали ще има разлика, възможно ли е да се оправи се питам?

преди 9 часа, ExaFlop написа:

Има и още, ама трябва да се изнеса...

Още какво има?

Инсталира ли ннов драйвър за nVidia на чисто??

преди 9 часа, Росен Димитров написа:

Оказа се прав

:D
Аз чета логове, а не си го изсмуквам от пръстите...ама ти явно си знаеш какво да правиш, та няма да има нужда от допълнително асистиране.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.