Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на бойлер хоризонтален или вертикален и марка

Featured Replies

Здравейте, предстои ми ремонт на баня и смяна на бойлер, мисля да си избера хоризонтален бойлер обаче не знам дали са по -'калпави' от вертикалните или не, един познат ел.техник ми каза, че не са толкова надеждни.

Аз преди седмица си взех Atlantic Steatite Turbo 80 л, 2.1 kW със 7 години пълна гаранция за 238лв от ТЕХНИКА БГ с безплатна доставка. Уж френски...Изпълнението е малко като гаражно...
И тъй и тъй ниският клас (до 300лв) са един дол дренки...избрах този с най-дългата гаранционна поддръжка.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Избери български. До 200 лева можеш да си вземеш Теси(80л.). Вертикален е по-добре от хоризонтален, от личен опит ти го казвам.

преди 48 минути, ExaFlop написа:

Аз преди седмица си взех Atlantic Steatite Turbo 80 л, 2.1 kW със 7 години пълна гаранция за 238лв от ТЕХНИКА БГ с безплатна доставка. Уж френски...

Марката е френска. Изпълнението - едва ли :) .

преди 34 минути, Stoichev написа:

Избери български. До 200 лева можеш да си вземеш Теси(80л.). Вертикален е по-добре от хоризонтален, от личен опит ти го казвам.

+1 и от мен за тесито. Аз съм с такъв бойлер. Вече 7-ма година работи безупречно. Миналата година го отворих и му направих профилактика. 

преди 34 минути, RudeBoy написа:

Марката е френска. Изпълнението - едва ли :) .

Украинско производство е. Да не слагам всички под общ знаменател, но моят беше изкопен. Хоризонтален. Не топлеше водата, като се изкъпя за 5-10 минути за жената няма вода. Уж нов, не знам си какво, така и не се оправи.

Вертикален или хоризонтален, това си е ваш избор, зависи къде искате да се монтира ,и с колко пространство разполагате за тая цел.

Аз бих ви посъветвал да бягате от българските боклуци и от бойлери с остарели механически термостати. Ползвам от 2015 такъв Ariston PRO ECO и съм много доволен. Много добра термоизолация ,държи водата топла 3 дни. Отделно има режим "Еко", който при активиране запомня, кога ,и колко топла вода използвате и в следващите дни ви я приготвя предварително по същото време. Постоянно ви изписва точна температура, настройвате го също да загрява до точно определени градуси. 
Старите бойлери с капилярен термостат са трагедия. Само те си знаят, колко градуса достигат. Имах преди години "Дипломат" който си е на практика чист "Елдом" като електроника и водата вътре вреше. При "Теси" на съседите се случваше същото. С други думи термостата е на 70% примерно ,но водата вътре е 100% и се чува как ври. Почва да тече от пробката, което си е пълна загуба на електроенергия. 

преди 1 час, RudeBoy написа:

Изпълнението

гаражно...За сега работи прилично тихо. БГ бойлерите са с по 2-3 години гаранция. Имат сервиз в града.

.....За сега работи прилично тихо...

Бойлерите започват да шумят когато се напълнят с боклуци -ръжда, котлен камък и т.н..Шумът е знак ,че трябва да се чисти бойлера,защото ако не се направи гори нагревателят. Шумът се дължи на кипенето на водата в малките пространства пълни с вода около нагревателите и боклуците!/това е мое обяснение от опит/

преди 1 минута, bigiadri написа:

Бойлерите

шумят и като нови, т.е. без котлен камък

Бойлер Tesy GCV 80 38 30 B11 TSR, обем 80 л, мощност 3 kW,  ползвам такъв от 1 месец а вече два пъти е сменен нагревател, по голяма простотия не бях виждал чесно сега трябва се сменя нямам думи шуми като трактор. :no-no::mad:

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

преди 12 часа, Soviet Soldier написа:

Имах преди години "Дипломат" който си е на практика чист "Елдом" като електроника и водата вътре вреше. При "Теси" на съседите се случваше същото. С други думи термостата е на 70% примерно ,но водата вътре е 100% и се чува как ври. Почва да тече от пробката, което си е пълна загуба на електроенергия. 

това си е характерен недостатък на вертикалните бойлери на много фирми, по простата причина че докато теглиш вода, термостата изстива от входящата студена вода и в резултат на това се получава прегряване
при тези бойлери,студената вода долу и горещата вода горе, управлението с термостат, никак не е добро решение

преди 14 минути, дръндю написа:

характерен недостатък на вертикалните бойлери на много фирми

Зависи къде е позициониран осезателят.

• Автор

Благодаря на всички, а какво ще кажете за продуктите на Горенйе, имат един дето става ужким и за вертикален и за хоризонтален монтаж??? FTG80SMC6 

http://www.gorenje.bg/produkti/sanitariya/boileri/ftg80smc6/514399

преди 33 минути, van_Helsing написа:

Благодаря на всички, а какво ще кажете за продуктите на Горенйе, имат един дето става ужким и за вертикален и за хоризонтален монтаж??? FTG80SMC6 

http://www.gorenje.bg/produkti/sanitariya/boileri/ftg80smc6/514399

Доста добри отзиви има за тях, съвременно електронно управление. Аз лично бих го взел. 

Хоризонтален бойлер - само там, където няма място за вертикален! Представи си 40 литра гореща вода отгоре и 40 литра студена вода отдолу - за колко време ще изравни температурата в хоризонтален и за колко във вертикален - 3-4 пъти по бързо в хоризонталния.  Ако ще се ползва главно вечер, а се загрява на нощна тарифа предната нощ - трябва да е от по- тумбестите - по къс и дебел, че да изстива по-бавно.

Моя бойлер е класика - 80л. от елпром варна - септември 1971 година. На всеки 20 години го отварям да го чистя от варовик. Поцинкован водосъдържател - вече не ги правят такива заради еколозите. 

За вилата си взех неръждаемо теси преди да ги спрат и тях. 

Сега каквото и да вземеш - 5-6 години максимум 10 - и хвърляш. Така че нещо за 200 лева - поне да не те е яд.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.