Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

UPS към телевизор - има ли смисъл?

Featured Replies

Възнамерявам да си закупя някава защита против токови удари за телевизора (LCD Smart) и се колебая между това дали да закупя UPS устройство или т.нар. surge protector. Първият вариант (UPS) е доста по-скъп, но би ми осигурил захранване, в случай че угасне тока докато се обновява фърмуера на ТВ-то. Принципно трябва да съм голям карък, за да се случи това, но не е невъзможно. Ако ще купувам UPS, вероятно ще е този, който е с два изх. куплунга тип "шуко".  Доколкото четох Offline UPS няма да ми свърши работа като защита, а покупка на Оnline такъв ще е безумие, заради цените им. Затова ще е line-interactive.

Вторият вариант е да спестя едни 80-100 лв. и да си купа т.нар. surge protector или някакъв разклонител със защита. По-скоро бих избрал това , защото е доказана марка и е малко - няма кабел или куп ненужни гнезда - контакта ми е точно зад телевизора. Със сигурност няма да ми осигури захранване в случай, че угасне тока, но дали няма да е по-сигурна защита?

Как смятате, има ли смисъл покупка на сравнително евтин UPS (тип Line-interactive) за телевизор или е ненужно? Кое би осигурило по-сигурна защита - евтин line-interactive UPS или surge protector?

• Автор

с тока за момента притеснителни проблеми не е имало. Все пак смятам, че трябва да има защита, дори и разклонител със защита да е. Въпроса е кое е по-сигурно.

Иначе телевизора го ползвам за гледане на филми през USB или HDMI, за клипове от YT, посредстом Wi-Fi и т.н. Свързан е със стайна антена, няма друг източник на ТВ сигнал. 

Фърмуера го оновяваш ръчно.Така че можеш да го правиш,когато е по ненатоварена мрежата.Спирането на тока,не е голям проблем за един телевизор.Проблем може да има когато го пускат отново,защато може да се получи свръх напрежение за момент.Затова при спиране на тока,изключваш телевизора.Пускат се по евтини консуматори първо,а телевизора последен.

Излишни разходи и приказки. Единствено е важно компютъра или каквото и да е вързано на HDMI да е в един разклонител с телевизора. И то ако и двете неща са със "шуко" Ако евентуално вържеш кабелна през галваничен разделител, дори и да влиза във външна цифрова кутия.

Не са ми попадали убити от автоматичен софтуерен упдейт. Само ако някои дървени глави наливат нещо неподходящо, заради измислени подобрения и функции, които ги няма.

• Автор
преди 3 часа, Филипов написа:

Излишни разходи и приказки. Единствено е важно компютъра или каквото и да е вързано на HDMI да е в един разклонител с телевизора. И то ако и двете неща са със "шуко" Ако евентуално вържеш кабелна през галваничен разделител, дори и да влиза във външна цифрова кутия.

Не са ми попадали убити от автоматичен софтуерен упдейт. Само ако някои дървени глави наливат нещо неподходящо, заради измислени подобрения и функции, които ги няма.

ще обясниш ли малко по-подробно относно това, че и двете неща (лаптоп в  случая и ТВ и двете свързани с HDMI) трябва да са в един разклонител? Защото на мен лаптопа ми е в един разклонител, а телевизора в друг. Разбира се, свързвам HDMI кабела към лаптопа с ТВ, само когато се ползвам HDMI и после го изключвам от единия уред. 

Под това "и двете неща са със шуко" вероятно имаш предвид и двата щепсела да имат пластина (щифт) за заземяване? Защото при мен щепсела на телевизора е плосък (еврощепсел тип С), докато на лаптопа е "кръгъл" с пластина отстрани. При това положение нужно ли да са в един разклонител, защото чак сега се замислих за това?

преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

В твоя случай телевизора ти няма заземяване

По-скоро няма зануляване

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.