Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

A8 или A6 2005 г.

Featured Replies

Здравейте, приятели! Дилемата е следната:

Audi A8 или Audi A6 от 2005-а година? Кое от двете да избера? Кое от двете е по-безболезнено за обслужване? Бързам да кажа че търся само бензинови варианти, за да газифицирам след това, или готови проекти. Въпросът е коя от двете да избера, като са на приблизителни пари...? Знам че с малко данъка на 8-цата ще е по-високичък, но освен това мисля че по другите критерии си приличат. И двете са с еднакви мотори (4.2), освен ако не се вземе 2.4. За него обаче какви са отзивите - добър ли е? Другите прилики са визуални, даже неразличими една от друга в някои отношения. 

Каквато и от двете да е - ще е задължително на газ, с автоматични скорости.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Не ва знам защо си взимите скъпи и хубави коли и им слагате газ. Това е жалка работа просто....Вземи някоя кола на газ вместо да даваш няколко хиляди левове за Ауди и да им грозиш конкуренцията с тази газ. Ама нали требе да си гъзарче.

П.С А8 05 4.2ТДИ

преди 2 часа, Ivanov Ivan написа:

Audi A8 или Audi A6 от 2005-а година? Кое от двете да избера? Кое от двете е по-безболезнено за обслужване? Бързам да кажа че търся само бензинови варианти, за да газифицирам след това, или готови проекти. Въпросът е коя от двете да избера, като са на приблизителни пари...? Знам че с малко данъка на 8-цата ще е по-високичък, но освен това мисля че по другите критерии си приличат. И двете са с еднакви мотори (4.2), освен ако не се вземе 2.4. За него обаче какви са отзивите - добър ли е? Другите прилики са визуални, даже неразличими една от друга в някои отношения. 

И при двата автомобила всичко е солено и болезнено. Колите са супер, но и поддръжката си им е скъпа. Имай в предвид, че дори в оторизирания сервиз има неща който не искат да подменят, защото смяната на една крушка иска разглобяване едва ли не на половината кола.

А6 е с по-евтина поддръжка, все пак е по-нисък клас, но А8 мисля, че е по-здрава. Но щом задаваш такива въпроси, значи не си за такава кола. Търси нещо по джоба си.

Редактирано от respekt86 (преглед на промените)

преди 4 часа, iAppleBeats написа:

Не ва знам защо си взимите скъпи и хубави коли и им слагате газ. Това е жалка работа просто....Вземи някоя кола на газ вместо да даваш няколко хиляди левове за Ауди и да им грозиш конкуренцията с тази газ. Ама нали требе да си гъзарче.

П.С А8 05 4.2ТДИ

Както казва Филип от bri4ka.com, защото може и се возиш евтино.

преди 10 минути, andreygg написа:

Както казва Филип от bri4ka.com, защото може и се возиш евтино.

То се возиш евтино- да, но по-добре да си вземеш някоя стара кола на газ. Нова кола и скъпа,хубава на газ това е просто срам. 

преди 9 часа, Ivanov Ivan написа:

Ее бате на гол г*з американско здрасти не става..ти ако чуеш колко струва един фар оригинален за тия коли ще гледаш като препикано мушкато.И с 4.2 няма да минеш с газова уредба за иляду лева при бай пешо кварталния факир.Според мен си за карта за градския транспорт..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, iAppleBeats написа:

Нова кола и скъпа,хубава на газ това е просто срам. 

И що да е срам..има газови уредби висок клас с, които машината работи впъти по-добре от на бензин.Примерно директно впръскване на газ.При тази технология пропан-бутана се подава в течно състояние, което позволява много по-голяма точност в процеса на впръскване. Това води до по-нисък разход на гориво, а охлаждащият ефект на разширяващия се газ подобрява насищането в горивната камера, което води до повишаване на мощността на двигателя.Ето и предимставата и: 

• Намаляване на разходите за гориво
  • Няма видима разлика между шофиране с бензин и шофиране с пропан-бутан
  • Няма загуба на мощност, което означава, че не се намалява максималната скорост на колата
  • Ускорението не се намалява при използването на автогаз
  • Увеличена мощност и въртящ момент на двигателя
  • Не е необходима допълнителна поддръжка и шофьорът може да остане с първоначалния си график за обслужване
  • Не се влияе от външни фактори (температура, влажност, надморска височина)
  • Системата не е чувствителна към състава на горивото и условията на заобикалящата околна среда като температура, влажност или височина
  • Намаляване на вредните емисии от СО2 с до 20%
  • Отговаря на стандартите на Европейския Съюз - регулации EC 67 R01 и EC R115
  • Както за новите, така и за вече съществуващите превозни средства важи условието за спазването на стандарта за вредни емисии Euro 6

Холандците са богове на тия системи.Преди години тествах една кола с такава система в Германия.По каталог на бензин 210км/ч         максимална скорост, на газ с        такава газова 220км/ч по GPS на прав път.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 15 часа, iAppleBeats написа:

То се возиш евтино- да, но по-добре да си вземеш някоя стара кола на газ. Нова кола и скъпа,хубава на газ това е просто срам. 

Баси "новата" кола на 13 години!?!

• Автор

Благодаря на всички за отговорите!

Като изключим човека с TDI-то, който не може да преживее, че мога да измина същото разстояние със същия автомобил, но на 2х по-ниска цена, въпросът ми към останалите е: колко от Вас притежават въпросните автомобили, че ме упреквате за избора или съветвате за карта за градски транспорт и т.н

Въпросът към същите и какви автомобили биха предложили като “алтернатива”? :) 

Хората, които си купуват такива коли въобще не ги интересува колко е ,,болезнена, подръжката им и с колко данъка ще е по ,,високичък,, Ти щом се интересуваш значи не си за тях.Той един оригинален фар за ауди А3 първа генерация е 230 евро,който е най-ниския клас ауди произвеждан межди 1996-2000г. 

• Автор

Т.е. искаш да кажеш, че хората, които си купуват такива коли, са коне с капаци, отиват да си купят дадено нещо (на прима-виста), само за да са модерни, не се интересуват от силни и слаби места на возилото си, не си правят сметката... Ако нещо не съм разбрал - съжалявам, но така написано от теб, разбирам само и единствено, че не умееш да си правиш сметката, дано само за автомобилите да е така... :) Но тъй като нямам намерения да чета изводите но форумски потребител, който използва запетайки, вместо кавички, ще се радвам други да напишат мнението си. Моля, този път да пишат хора, които наистина притежават (или са притежавали) някои от изброените автомобили. Искам информация в цифри, не в предположения от рода "сиренцето е високо, то не е хубаво" (във Вашия случай - "скъпо").

Благодаря предварително! Постът е написан без лоши чувства :) 

4.2 има мотори с директно впръскване които не стават за ГИ, но има и с многоточково впръскване които стават, но не знам дали не са по-стара година. Тези коли не са никак лоши още повече бензиновите им варианти имайки предвид годините и километрите им вече. Лошото е, че наистина ако не попаднеш на много поддържан екземпляр частите и ремонтите обезсмислят кефа. Наскоро на един пичага с 8/4.2 му беше протекло радиаторчето на парното. Оказаха се 2, всяко на цена около 750 лв. Два месеца търси втора употреба, но няма. За автоматичните скоростни кутии - ремонтите могат да достигнат цената на колата. Ама мерак с пари се гаси ;) Кеф цена няма :) Успех с покупката ... и да се похвалиш :)

Не съм карал, нямам си на идея дори. Като си вземеш А8 ще кажеш дали сме грешали. Ако не си онемял де :eek::no-no:

Ауди - БМВ - Форд - Пежо Дизел от високия клас на над 12 години или над 550 000 км. реални - недей никога!!!

Хем са зверски скъпи - хем зверски трошливи!

Пиша за такива А6-ци 2.5 тди....Мондео-Ес Макс - 407 - 308 хди...дърти бмв-та 330-530 на по 450 000 км.....могат да те докарат до самоубийство!

Точно така дали е Ауди А6 2.5 тди - БМВ 330д-530д или Пежо 407 хди на двуцифрена възраст и половин милион км. се превръща в един отпадък без звачение марка. Само че тези марки стават не просто отпадък - а скъп отпадък!

А лукс - качество и достъпност може да получиш от Волво Ес 60 или 80....лексъс гс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.