Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация на LGA 1155 за или против

Featured Replies

преди 38 минути, Raze написа:

Пак не отговори каква е връзката с това дали е лаптоп или десктоп процесор? Аз не знам за интелски процесор от кога температури 75-80 градуса са проблемни? До към 90 градуса ще работи абсолютно нормално. Някои процесори работят и до 100 градуса без да понижават честотите. Принципно не е желателно да се достигат, колкото по-малко, толкова по-добре, но това вече според зависи.

Tj Max температурата трябва да е над 90 градуса, но аз лично никога не бих толерирал подобни температури. Не е добре за процеора, не е добре и за дънната платка а неговата е нисък клас B85 и важи със двойна сила.

преди 21 часа, georgiev i написа:

ще махна външното видео щом е толкова слабо значи само харчи ток а въпросът ми е каква е нормалната/максималната температура на този процесор с интелски охладител е 

За колко ако не е тайна взе чарковете и към каква кутия и захранване се ориентира ? Не знам за какво ползваш машината, но боксовия интелски охладител е шега. Не може да се справи със флагманите във масовия клас под сериозно натоварване, а дори и да успее при по-леки и неконсистентни товари ще е при високи/максимални обороти. Най-добре си купи 1 грам Thermal Grizzly Conductonaut и го ''скалпирай'' (delid). Това заедно със понижаване на напрежението ще ти понижи температурите драстично. Ако вземеш и приличен охладител разликите ще са още по-големи.

преди 38 минути, Raze написа:

Пак не отговори каква е връзката с това дали е лаптоп или десктоп процесор? Аз не знам за интелски процесор от кога температури 75-80 градуса са проблемни? До към 90 градуса ще работи абсолютно нормално. Някои процесори работят и до 100 градуса без да понижават честотите. Принципно не е желателно да се достигат, колкото по-малко, толкова по-добре, но това вече според зависи.

Да не раздават някакви бонуси за брой написани постове, че продължаваш да спориш за различни неща ?! Това което съм дал, няма нищо общо с максималната температура за която говориш. Ти ако искаш си дръж процесора на 75-80 градуса при нормална работа, но не залъгвай хората, че температури над 75 са нормални.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Да не раздават някакви бонуси за брой написани постове, че продължаваш да спориш за различни неща ?! Това което съм дал, няма нищо общо с максималната температура за която говориш. Ти ако искаш си дръж процесора на 75-80 градуса при нормална работа, но не залъгвай хората, че температури над 75 са нормални.

Ти ще кажеш, ти спориш за неща, които не са верни и даваш невярна информация, като дори и не се обосноваваш. Като искаш да разбереш максималната работна температура на процесора, най-сигурно е да си инсталираш софтуер като HWINFO64 или CoreTemp. Там ще ти ги даде тези стойности. И това T_Case, което си го изровил, няма нищо общо с максималната работна температура на ядрото на процесора.

https://malwaretips.com/threads/intel-cpu-temperatures.66242/

Ядрото си има максимална температура, при която може да си работи нормално, след достигане на тази температура то започва да работи на по-ниска честота или така наречения "throttling". Няма никаква връзка с това, дали процесора е лаптоп или десктоп. Също така процесора може да си работи на границите на максималната температура без никакви проблеми 24/7. До сега не съм чул/чел някой съвеменен процесор да е изгорял от работа при температура близка до максимума, особено на десктоп машина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.