Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отговори на загадки

Featured Replies

Тъй като пак започна поредицата "В търсене на Хитлер",  а обичам загадките,  ви моля да ми помогнете с някои неща.

Сигурно ли е, че тази сграда е била ядрен реактор? Не  ми прилича на такава,  атомните реактори изглеждат различно. Някой, който разбира от архитектура, може ли да ми каже каква според него е тази странна сграда и за какво би могла да се използва? Блъскам си главата и просто не ми идва наум каква може да е била тази сграда........... Няма нито таван, нито прозорци, нито дограма, нито панти за врати, нищо............... Дупките са странни. Атомните реактори не са чак толкова големи и не изглеждат чак така.

https://www.iter.org/img/resize-900-90/www/content/com/Lists/Stories/Attachments/930/huemul.jpg

Не можах да прочета добре името на един немски град - Хоеншпиген или Хоенлишен, но нищо не открих на картата. Може ли информация за този град?

Предварително ви благодаря за помощта.

Така го казаха, обаче там голяма част от сградите са разрушени, тази изобщо изглежда недовършена, а я мислят за реактор. Какво може да е?

Чела съм за нацистката ядрена програма. Тя е цялата сбъркана, тази сграда изобщо не става за реактор. А и е малоумно точно до вила "Иналко" да построят централа, нали не са владеели атома тогава............. Абсурд изобщо Аржентина да е имала ядрен проект. САЩ не биха го позволили. Не и тогава.

Мястото дали не е било по - скоро химическа или биологическа лаборатория? Четох, че тежката вода не се използва само за ядрено оръжие. Възможно ли е мястото да е имало друго предназначение?

Ей тая дупка в стената не ми дава мира, не знам какво би причинило такова нещо.

08ArgNC28.JPG

Както разбирам това е провалил се проект - не точно за атомна централа.

https://www.youtube.com/watch?v=zEqEsuAhsMs

Има цял филм, ма не е на английски.

Редактирано от sound (преглед на промените)

Но така го изкараха във "В търсене на Хитлер", че е било ядрен проект  и една от сградите е била реактор. Даже радиация измериха.

Е може, може - аз и не съм чувал преди за тази история. Ти се интересуваш от едни такива неща Ани - преди време пак беше питала за някакви незнайни истории от забутаните дебри на ВСВ. Бе гледам хубаво очо вадиш - хвани на прицел някой юнак, поживей из природата на явленията. ВСВ е скапана тема, не че те критикувам, ма за какво ти е да ровиш там - смърт, мизерия, идиоти, насилие, какво толкова интересно намираш.

преди 12 часа, sound написа:

Е може, може - аз и не съм чувал преди за тази история. Ти се интересуваш от едни такива неща Ани - преди време пак беше питала за някакви незнайни истории от забутаните дебри на ВСВ. Бе гледам хубаво очо вадиш - хвани на прицел някой юнак, поживей из природата на явленията. ВСВ е скапана тема, не че те критикувам, ма за какво ти е да ровиш там - смърт, мизерия, идиоти, насилие, какво толкова интересно намираш.

Ами, оказва се, че сме излъгани за истинските събития от края на Втората световна война, а аз обичам историята и истината, както и загадките,  обичам да си блъскам главата над загадките. Освен това истината е и донякъде лично важна за мен.

преди 8 часа, ined написа:

Знам за мисията "Алсос" неуспешна е. интересувам се от ядрено оръжие и ядрени технологии. Чела съм проекта "Манхатън". Американците са успели да направят две бомби и реактор, защото са работели в спокойна обстановка и не са бързали. А и са имали по - голямо въображение от германците. Вторите така са били притискани да бързат, че резултата е тази излагация. този реактор не може да работи.

Пак обаче не разбирам какво точно е станало в Нахуел Хуапи. Не може да е ядрен обекта, нещо друго е. Но какво?

преди 39 минути, Anne написа:

а аз обичам историята и истината,

истината в историята няма да я намериш.

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми намери видеото от този кадър? Предварително Ви благодаря за помощта.

7WIvKr0h.jpg

преди 2 часа, Anne написа:

Някой може ли да ми намери видеото от този кадър? Предварително Ви благодаря за помощта.

7WIvKr0h.jpg

Според мен в този сайт:  https://www.xnetbg.net/   ще имаш по-голям шанс да получиш отговори на въпросите си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.