Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за играта MAME!

Featured Replies

Ако има фенове на маме, ето ви тракера за всички CHD-та, плюс и новите за маме 0.91u1.

Хей приятел, я ме светни как да си намеря тези mame

чувал сам, че са някакви малки маняшки игрички а аз много обичам такива малки маняшки игрички

Ще ми обясниш ли какво се прави с тяк, щото нищо не зная по въпроса, а?

Ако си висял едно време по 12 часа на ден пред "шкафовете" и си събирал всяка стотинка за жетони - значи би трябвало да се досещаш, за кои игрички става въпрос :yanim:

Ако не - това са емулирани игри от тези с "ръчките" и жетоните - по принцип за доста прости, но все още имат много фенове. Връщат ме с около 15 години назад...

Редактирано от Diezel (преглед на промените)

Аз също съм от феновете. :sobbing:

Аз също съм от феновете. :sobbing:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също - едно време / 1976-7/ на Боровец баща ми ме черпеше по игра - две, а беше сравнително скъп жетона - 50 ст. За сравнение една хубава вечеря с по една голяма ракия беше ок. 5 лв /пак там/

в това маме имаше една много яка игричка/не че другите не са/ , казваше се cadilac & dinosaurus /не съм сигурен дали се пише така/ , ние и казвахме "мустафата" - нещо невероятно , така и не можах да я намеря , също като това маме . откадето и да го дръпнех се беше повредено . sad.gif

Защо ли на Cadilacs & Dinosaurs всички й викат Мустафата cool.gif

MAME32 Plus 084u5

Cadilacs & Dinosaurs

gentleman.gif

Мдааа, луда работа...

По-късно бях фен и на Punisher.

Всъшност Кадилаците ги има от доста време за Callus.

Най-голямата краста от старата школа обаче, си остава Street Fighter-a :ph34r:

Спомням си преди 10-на години, как зарязах плажа заради нея ;)

А някой сеща ли се какво стана с този емулатор?

Имаше доста интересна опция за мултиплеър по мрежата (а не само типичното трошене на една клавиатура едновременно от няколко индивида)...

Street Fighter го има поне в 10 разновидности за МАМЕ, но това с мрежата не съм го срещал...

Помня ги тези жътки но ми дава грешка като екстрактвам Mame32 Plus 084u5???

има ли други?

Преди малко изтеглих някакви, но са за платформа XP!

искам за Win98!

Ей, да знаете колко часове съм прекарал пред тези автомати с ръчките и жетоните... Даже интересът ми към компютрите до голяма степен започна оттам (въпреки че тези автомати нямаха много общи черти с истинските PC-ta). Ще си ги даунлоадна със сигурност!

mame32v77b

С този не би трябвало да имаш проблем.

http://www.romnation.net/

Тук има много ROMs , както и последната версия на МАМЕ.

Успех!

голяма игра падна докато подкарам първото ромче... ама си заслужава

благодаря ти Diezel

Моля :)

Понеже не знам, какво има в тоя емулатор дръпни това ако искаш:

Knights of the Round

Слагаш го в директория "roms" отваряш емулатора и даваш Refresh, когато си на All games, после отиваш на Available и там трябва да я има. Със сигурност ще те изкефи.

Има някакъв проблем... не е легализиран емулатора и не иска да я подкара.

Какво да правя? :)

Най-напред натискаш бутон "О", след това бутон "К".

• Автор

Ако ви се шляпа в мрежа, трябва да си намерите компилирано маме с net support. NeoMame поддържа мрежа, но както се вижда от името това маме е компилирано само за нео-гео игри.

http://www.neomameplus.com.ar/en_news.htm

ЕК_МАМЕ <-- има поддръжка на мрежа

http://ekmame.er.ro/ <-- корейско маме с 3D support + net.

А относно за мрежата с маме :

http://www.kaillera.net

И за информация: "Официалното" маме не поддържа калера сървър.

В калера сървърите има и 2 български съръвъра, но не винаги има хора в тях, но са бързи за нас в БГ, с ненормално малък пинг, идеални с една дума.

Ако искате лична мрежа само между двама:

от по-горния линк за калера.нет си теглите файловете:

kaillerasrv-0.86-win32.zip <-- този който ще е сървър , да отвори kaillerasrv.conf и да си промени настройките и да си направи настройки, лесно е защото има и примери, този който ще е клиент:

тегли: kaillera-0.9-sdk.zip <-- и си копира файла kailleraclient.dll в главната директория на маме. .

п.с. - и недейте забравя че ви трябва маме с поддръжка на калера :))

лесно се разбира, теглите маме и отивате на File, трябва да има "Play kaillera games".

Това е , успех на всички :)))

Диезел съгласен сам с тебе за Knights of the Round 4е е яка cool.gif:yanim: !! Ама мисля 4е си обаркал името мисля 4е се казжасхе Khings of Round може и аз да сам обаркал !! Но аз тези игри сам ги играл главно на компютри !!! И ги знам като об6та игра мустафата и там ги има си4ките,тоест иконката е на мустафата а там са си4ките !! Ина4е си ги знам по имена !!

Здравейте! :) И аз съм голяма фенка на тези игрички и много се зарадвах като попаднах на тази дискусия... горе долу добих представа как да си ги инсталирам, но не съвсем sad.gif Свалих си МАМЕ и Cadilacs oт линковете, които е пуснал G-YON, но от МАМЕ мога да играя само Pong - тази, която си върви с програмата (не знам как се нарича, сори ;) ... може ли да ми обясните как точно да сложа играта в директория "roms"?

Благодаря предварително :)))

• Автор

@lunnata: Това трябва да е бил Callus, един от първите аркадни емулатори потънал вече в забрава, поддържа около 120-130 игри. Но тези същите игри отдавна вече ги има в МАМЕ.

@Tedito: Копирай си архива "dino.zip" в директорията "roms", и после като пуснеш маме натискаш F5, отиваш вляво на менютата които са подредени като директории и кликваш на Available.

Успех cool.gif

Редактирано от mudokon (преглед на промените)

Ее, благодаря ти много, напълни ми се душата... ;) Бях забравила усещането... а знаеш ли някой сайт от който мога да си свалям такива игрички, защото в търсачките ми излизат и новите версии на някои от игрите и не знам как да ги разпознавам...

Всъщност изнамерих разни сайтове, от които мога да свалям (от romnation.net не можах да сваля нищо), но си търся една игра - Tekken 3 и навсякъде е един и същи зип с някакви файлове, различни от ромовете и мамето не ще да ми я засече... какво да правя?

Съжалявам, ако задавам тъпи въпроси, но не разбирам от емулатори а много ми се играе... sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.