Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за играта MAME!

Featured Replies

• Автор

Пускаш маме-то и пробваш да пуснеш някоя игра, ако не тръгне - десен бутон на играта "Audit", и там си пише кои ромове ти липсват и с какви CRC-та са.

А относно сайтове за сваляне на ромове - виж из нашите фрийта, някъде гледах че има доста качени. Други алтернативи - IRC, torrents

Диезел съгласен сам с тебе за Knights of the Round 4е е яка  cool.gif  ;) !! Ама мисля 4е си обаркал името мисля 4е се казжасхе Khings of Round може и аз да сам обаркал !! Но аз тези игри сам ги играл главно на компютри !!! И ги знам като об6та игра мустафата и  там ги има си4ките,тоест иконката е на мустафата а там са си4ките !! Ина4е си ги знам по имена  !!

<{POST_SNAPBACK}>

Може и така да е, но аз мисля, че това идва от "Knights of the Round Table", така че би трябвало да са "рицари", но както и да е.

• 2 месеца по-късно...
Моля  :yanim:

Понеже не знам, какво има в тоя емулатор дръпни това ако искаш:

Knights of the Round

Слагаш го в директория "roms" отваряш емулатора и даваш Refresh, когато си на All games, после отиваш на Available и там трябва да я има. Със сигурност ще те изкефи.

<{POST_SNAPBACK}>

А ако я няма в available, къде може да е проблема ?

Свалил съм си МАМЕ 0.84 и следвах упътванията за инсталиране на ромове, но нищо не се получава. Има ли значение каква ще ти е операционната система ... какви други неща са от значение, за да тръгнат игрите ? Моля някой да има търпение и да обясни всичко най- подробно :blink: Мерси предварително !

Не се безпокойте :) оправих се - да не повярва човек ... просто нямах търпение да подкарам това 'чудо' и затова исках хелп.. ама с малко повече ръчкане ... стана ;)

Ако имаш възможост и желание можеш да обясниш на другите потребители как си успял, защото е възможно да има и други с твоя проблем, които да не знаят решението и така ще бъдеш полезен за тях.

Благодаря.

абе извинете за тъпия въпрос ама контролите на тва маме от каде се гледаха че сам забраил :angry:

кажете български саитове за маме ромс плсс

Значи аз само ще кажа как тръгват игрите. След като е инсталиран емулатора си намирате ромове. Тези ромове обикновено са във зип формат. Сваляте ги, и ги разархивирате във папка, която да е със същото име, както и зип файла. И тази папка я създавате в директория - c:/mame/roms ... и сега вече се стига до този момент да отидеше на all games, да дадеше refresh, след това да дшсаеше на available и там се вижда, че играта, която сте "свалили" е заредена ... ам дано да е станало ясно cool.gif

Редактирано от KpucTaJl (преглед на промените)

е да аз тва го знам даже става и без разархижиране ама искам бг саитчета

че външния нет мие много ебан с извинение

Кой не е играл "мустафата", кой не е слушал за нея!

Защо ли на Cadilacs & Dinosaurs всички й викат Мустафата cool.gif

MAME32 Plus 084u5

Cadilacs & Dinosaurs

gentleman.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Да речем един от геройте се казва така.

Фен съм на МАМЕ от много време. Колко часове съм прекарвал на тези ротативки...

Сега ме подсетихте и ще се поразровя някъде имах диск с МАМЕ ....

Имаше още една много добра игра казваше се Super Pang много добра!

Междувпрочем МАМЕ -а който аз имам (МАМЕ 32) има и възможност за игра в мрежа.

(разбирайте- не само двама на един компютър, а и през интернет!!!-за-най големите

маниаци :eek: )

Редактирано от Nescafe (преглед на промените)

Имам проблеми относно мултиплеър-а на маме(каилера),значи когато вляза да играя с един приятел и той е хост-а няма проблеми с копчетата,но мойте не работят(версията ни е Mame32More! 0.84) ще съм ви много благодарен ако ми кажете на какво се дължи :ph34r:

Редактирано от MastR (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Някой знае ли защо има два вида маме? Едното е Binary archives на което тругват ромовете, обаче има и Source code archives което не го знам за какво е. Някой разбирач да ме светне.

Като гледам тук са се събрали доста фенове на аркадни игри. Някой дали ще може да ми каже как се казва една игра. Играл съм я преди доста години на автомати с жетони. Идеята на играта е да бутнеш гадовете от нивото, като ги удряш със страния си юмрукр, който се удължаваше, когато задържиш стрелбата. Ако някой знае как се казва и сподели, ще съм му много благодарен :speak:

• 2 месеца по-късно...

Тази маме е супер,но най-много ми хареса Moстафата. :computer2:

Наистина пробвах тази маме и разбрах че е чудесна. :yanim:

Сега, в retro.data.bg има доста игри за емулаторите, като ви препоръчвам да пробвате първо с Callus. Много добър емулатор и игрите към него са класики всичките (Cadillacs, Knights of the round, Street Fighter, Captain Commando и т.н.)

Сега, в retro.data.bg има доста игри за емулаторите, като ви препоръчвам да пробвате първо с Callus. Много добър емулатор и игрите към него са класики всичките (Cadillacs, Knights of the round, Street Fighter, Captain Commando и т.н.)

<{POST_SNAPBACK}>

А случайно да знаете нещо за METAL SLUG свалях я от каде ли не ама се някой файл липсва дали е от версията на mame или от архива!

Някой може ли да ми каже от къде да я изтегля но да е архив и всички игри да тръгват?

• 2 месеца по-късно...

Някой би ли се навил да ми прати някои игрички на пощата, че нямам достъп до БГ сървърите, а гледам, че повечето линкове са от БОЛ.бг.

Ще съм благодарен.

• 7 месеца по-късно...

Моята молба е някой да предостави МАМЕ,настроено за работа с БГ сървър!А roms ние ще си търсим!Скъсах се да чета,но не успях да го настроя...

Мога да ти дам линк за MAME32 0.67 с Kaillera клиент за multiplayer игра. Версията е малко старичка, дано да ти свърши работа: Изтегли

Значи избираш от File - Play Network Game и клиента започва да търси активни сървъри, иначе имаше начин да добавиш свой сървър по IP. Ето един БГ сървър: kaillera.headoff.com (217.30.208.76). Ако имаш проблем с това MAME, най-вече с менюта-та на клиента (при мен бяха черни и дори не се виждаше за кво са), прати ЛС с email да ти пратя версия 0.64, с която нямах този проблем :clap:

Ето и няколко саита с игрички за mame32:

1. http://www.rom-world.com/dl.php?name=MAME

2. http://www.romnation.net/srv/roms/mame.html

3. http://www.emuasylum.com/index.php?page=ro...amp;system=MAME

От тука пък може да се изтегли последната версия на MAME32 PLUS: http://mameplus.emu-france.com/

Редактирано от myd (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

От къде мога да си изтегля последната версия на Mame32 ?

Пробвах от тук, но искаше регистрация.Регистрирах се и започнаха да ми искат пари.

Мамето е доста стара игра!По-добрев играйте игри с по-хубава графика!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.