Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 S проблем

Featured Replies

Привет на всички!

Изчетох доста в раздела за Windows, но не намерих решение на моят проблем. Взехме служебен лаптоп с преинсталиран Windows 10 S. За съжаление идея нямах какво точно представлява тази версия на Уиндоус, тъй като и досега ползвам 7, от която съм достатъчно доволен.

Почнах да тегля софт за колежката (тази, която ще ползва лаптопа) и с учудване установих още на първото приложение (WinRAR), че не може да се инсталира. Тази "страхотна" версия позволява САМО инсталиране на софтуер от Windows Store. А в този Store няма елементарни неща като WinRAR, Chrome...

Моля, ако някой знае как да избегна това ограничение... да сподели. Разбира се, Уиндоуса любезно ми предлага ъпгрейд до Pro, което обаче струва 49$...

Предварително благодаря!

В Windows сторето по принцип има достатъчно програми за rar/zip...Една от тях е 9Zip а за brower може да се ползва и Microsoft Edge..

преди 1 час, Gregory House написа:

Неможе да се избегне !

Айде, бе! Верно ли? А ъпгрейд до Windows 10 Pro? А  работа от локален акаунт?

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Айде, бе! Верно ли? А ъпгрейд до Windows 10 Pro? А  работа от локален акаунт?

преди 3 часа, victork написа:

Моля, ако някой знае как да избегна това ограничение... да сподели. Разбира се, Уиндоуса любезно ми предлага ъпгрейд до Pro, което обаче струва 49$...

Пак недочел модератор !

Я виж ти кой спамел !:whist:

Да, прочел съм го, но при положение, че няма друго решение. Въпреки, че би могло да се свали и до 10Home. Ето сравнение между трите версии:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4020089/windows-10-s-faq

преди 7 часа, Gregory House написа:

Я виж ти кой спамел !:whist:

Каза индивидът, който не вижда по-далеч от носа си.

@victork Аз бих направил чиста инсталация. 10 S е издание, предназначено за ползване само с приложения от магазина(уж за в училищата, за да няма разни спецове, които да слагат каквото им падне). От сайта на microsoft може да се издърпа чист, актуален образ, да се запише на флашка и с него да се преинсталира.

преди 28 минути, hudyr написа:

Каза индивидът, който не вижда по-далеч от носа си.

@victork Аз бих направил чиста инсталация. 10 S е издание, предназначено за ползване само с приложения от магазина(уж за в училищата, за да няма разни спецове, които да слагат каквото им падне). От сайта на microsoft може да се издърпа чист, актуален образ, да се запише на флашка и с него да се преинсталира.

Виждам повече от теб:emoji_smiley-08:

Защо подвеждаш потребителя !

Ти си този който не вижда по далеч от носа си:min01:

Поне кажи с какво го подвеждам, не да лаеш като пудел зад решетки. Целувчици от теб не искам, ако ще да си последната жена на света.

https://www.techpowerup.com/241249/microsoft-ends-windows-10-s-as-standalone-product-integrates-with-ecosystem

• Автор

Благодаря на всички отзовали се... И не е нужно да прехвърчат искри мисля :)

Това, че лаптопа е служебен е факт. А дали ще платим за WinRAR, надали поради простата причина, че т.нар 40 дневен trial никога не изтича реално. Защо? Ами ето малко идеи по темата:

https://www.quora.com/Why-is-WinRARs-40-day-trial-unlimited

Но дали ще е WinRAR или 7Zip, това бе само пример... И Firefox не мога да сложа, нито пък Thunderbird, за да ползва служебния си мейл.

Още един път благодаря за отговорите.

• Автор

И портативните не тръгват, но благодаря за идеята... Интересното е, че до края на 2017 (до колкото разбрах от различни статии в нета) ъпгрейда до Windows 10 Pro е бил безплатен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.