Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BSOD Intel HD Graphic 5500

Featured Replies

Здравейте колеги, преди няколко седмици се налагаше да преинсталирам лаптопа на нашите и от тогава имам проблем само с видео драйвера на лаптопа, не знам от какво се дължи. Лаптопа е Lenovo Ideapad 100 series 100-15IBD    https://imgur.com/a/aCROp

Здравей. Можеш да пробваш с regedit да промениш тези настройки и да рестартираш компютъра:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse

- Disable Mouse Trails: Set “MouseTrails” equal to 0 or 1.

- Enable Mouse Trails: - Set “MouseTrails” to a number between 2 (shortest) and 7 (longest).

Ако си сигурен че се дължи само на видеото, деинсталирай, драйвера и качи по стара стабилна версия.

Спази изискването на съвместимостта на драйверите с операционната система.

Увери се че си с актуални драйвери.

И даунгрейдваш с чиста инсталация до по стабилни драйвери на метода на изключване с проба, при кои системата ти е стейбъл и при кои не.

Имах подобни ядове със Server 2008 R2 и определени драйвери на NVIDIA които предизвикваха сини екрани.

0x116 казва  проблем с TDR
Изтегли TDR Manipulator
Влез в Safe mode и стартирай TDR Manpulator и Експериментирай със стойностите. Описание на параметрите:тук

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Gregory House написа:

Спрете визулните ефекти или оставете най необходимото

7fvxEK9.png

Примерно изглаждаждане на екранните шрифтове !:hush:

За пореден път пишеш уникални глупости. Хардуера спокойно може да поддържа операционната система.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

За пореден път пишеш уникални глупости. Хардуера спокойно може да поддържа операционната система.

Уникални са само твоите глупости:hit:

:laughing4:

току-що, Gregory House написа:

Уникални са само твоите глупости:hit:

:laughing4:

Обоснови се! И внимавай на косъм си да минеш границата Онзи ден не те предупредих просто да си чеша езика. 

Инфото на постващия темата е крайно недостатъчно !

Отговорът е според наличното инфо !

Акъл давайте на постващия темата !

И да давам съети не натрапвам нито обещавам на 100 % разрешение !

Не ми се конфронтира за щяло нещяло !

• Автор
преди 37 минути, Gregory House написа:

Как недостатъчно като казвам че имам проблем с видео драйвера. И дава bluescreen 0x00116 както съм сложил снимка?Какво друго да кажа.

преди 1 минута, iDevil написа:

Как недостатъчно като казвам че имам проблем с видео драйвера. И дава bluescreen 0x00116 както съм сложил снимка?Какво друго да кажа.

Кога го прави ?

И какво направихте до момента !

преди 2 минути, iDevil написа:

Не обръщай внимание на този субект. Сам виждаш, че целта му не е да помага, а да ръси глупости. Предупредил съм. На косъм е просто да си отнесе наказанието.

Ето малко информация за проблема.

Вероятни причини за проблема:

1. Повреден хардуер. 

2. Омазани драйвери по-време на преинсталация.

И в двата случая може да тестваш да инсталираш друга версия на Windows, примерно 8,1. Аз имах подобен проблем с моя лаптоп. Оказа се, че проблема е в драйвера на чипсета. Не съм слагал правилния.

• Автор
преди 2 минути, Gregory House написа:

Кога го прави ?

И какво направихте до момента !

Проблема е от 1 месец, нищо лаптопа бе ползван за работа. НЯМА как по смъртно да е изгоряло видеото защото е с Процесора с Процесора си работи.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не обръщай внимание на този субект. Сам виждаш, че целта му не е да помага, а да ръси глупости. Предупредил съм. На косъм е просто да си отнесе наказанието.

1. Повреден хардуер. 

И в двата случая може да тестваш да инсталираш друга версия на Windows, примерно 8,1. Аз имах подобен проблем с моя лаптоп. Оказа се, че проблема е в драйвера на чипсета. Не съм слагал правилния.

Хайде де, направо си реве за бан.

преди 52 минути, Gregory House написа:

Що не поспреш да бълваш глупости? И нали каза, че можеш без инфо да решаваш проблеми?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

1. Повреден хардуер. 

Какво целиш с конфронтацията ?

• Автор
току-що, Gregory House написа:

Кои програми са стартирани ?

Кой е защитния софтуер ?

Никой, бях преинсталирал лаптопа от 10 на 7 с демо версия (живея в Германия и няма как да тегля торенти) проблема беше от 10 сложих драйвери на 7 ползвах и програми които показваха грешка при инсталирането на видео драйвера и дори сръчно не искаше да се сменя драйвера

Браа, бе, майсторе! 0х116 нулево инфо ли е за теб? Тогава бегай далееч от таа тема!

преди 1 минута, Gregory House написа:

Какво целиш с конфронтацията ?

На мен въобще не ми дреме какво постваш. Може да си сложиш снимка и на закуската. която ядеш сутрин. Целта ми е да предпазя постващия темата, както и всеки друг. Предупредил съм те и въобще не се конфронтирам с теб. Всеки следваш коментар с подобни приказки ще бъде изтрит лично от мен!!  

• Автор

Мерси приятел!

Емо, картите за почивка да не са свършили?

Авторе, пробва ли да ррвшиш проблема с TDR manipulator?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.