Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хващане на цифрови канали с DVB-C възможно ли е

Featured Replies

Добър ден.Клиент съм на въпросната компания но  но в кухнята си нямам кабелна като на другите телевизори ,ползвам един телевизор не от нови/плазми знаете как е декодер,антена евро жак...
Та бях гледал ей тази тема : http://forum.bergon.net/viewtopic.php?f=36&t=58064 с тези честоти на цифрови канали
И си задавам един въпрос ... ако взема 
https://www.olx.bg/ad/nov-dekoder-tsifrov-priemnik-za-televiziya-full-hd-1080p-ID6fGI2.html
https://www.olx.bg/ad/tsifrov-tuner-i-optichen-priemnik-ID7jboz.html
или подобни , и със този наличен или друг телевизор ( като този https://www.olx.bg/ad/saba-24led-ID7jkzR.html примерно) със настройка на честотите от темата по-горе или по друг начин (който не знам ,не съм вещ за това питам) ще стане ли това което си мисля или  ?

Напиши кой ти е доставчик на телевизия, и каква телевизия ти доставя?

Колко телевизори имаш, до кои как стига телевизията?

По принцип ако е като при Blizoo, ще си тече по кабела както цифрова така и аналогова.
С цифровата може да имаш проблем да я изкараш само с приемник, защото си мисля че имат система за контрол на достъпа до цифровите им услуги с карта за достъп,
Аналогова можеш да изкараш без проблем от всеки приемник, последно бях изкарал аналоговите им канали на 43 инчов LG, качеството беше много зле!

По лесно ще е да поискаш от доставчика още  един приемник.

Ако нямаш претенции како ще се гледа в кухнята, можеш да си инсталираш само ефирна телевизия.

Ако ти се занимава повече можеш да си създадеш IPTV Server където да вкараш ефирната цифрова + да си добавиш стриймове към списъка с канали достъпни в интернет, най стабилни са чуждите канали, например руските канали с високо качество са най стабилни.

Или да си направиш IPTV сървър от сателитна и ефирна телевизия и да ги пръскаш в локалната си мрежа.
Можеш дори да ги изкараш и в публичната.
Като ефирните знаеш кои са, а сателитните вече към който чужд сателит се закачиш и от кой транспондър гледаш канали, но ще са свободни и чужди канали.

Ако телевизорът ти е смарт, можеш да гледаш IPTV каналите без външни приемници.
Ако не е от умните си взимаш един бокс за IPTV.
Или си правиш свой от Raspberry Pi3 + ubuntu + kodi.

Aз успешно се радвам на българска цифрова ефирна  + руска кабелна IPTV .
Нямам DVB-S приемник за да изкарам и сателитната в локалната си мрежа.
Някой ден може и да го направя като си купя.

Ако си на булсатком можеш да си шернеш интернет телевизията само с IPTVBOX и акаунта ти за интернет телевизията им.

Ако си със сателитната им телевизия, можеш да пак да ги изстреляш в IP мрежата.

Ако си на МТЕЛ, не знам там как е.

Ако си на Виваком, не съм опитвал сателитната им да изкарам в IP мрежата, a IPTV-то им има някакво хардуерно кодиране, и не успях да си шерна тяхната телевизия.

Приемника трябва да е DVB-C (DVB-C2) за да е за цифрова кабелна телевизия.Да не говорим че доставчиците обикновено кодират каналите всички или повечето канали ... и няма да стане номера.

Трябва да поразучите първо  дали някой ползва "подобни магии" за вашият оператор. И след което решавате дали да вземете въпросният приемник.

От линковете които сте постнали не става ясно какъв е приемника от вторият линк, а на първият са DVD-T, което е за цифрова ефирна телевизия

( с антена се ловят се поне 6 канала, в зависимост от района в който се намирате в БГ)

Ако върви и аналогова телевизия по същия кабел - с един двоен сплитер на RF кабела взимаш сигнал за цифровата, а другия отива за кухнята. Ама не знам при теб как е положението с доставчика. Не ми се вярва с втори декодер да можеш да гледаш, поне не и без да плащаш допълнително.

2лв. на месец е таксата за допълнителен декодер. 

Просто не си заслужава тия гимнастики.

• Автор
  •  

Ясно колеги мерси и аз така си мислех , не е като преди 6-7 когато не кодираха не случайно дадах първия линк към моя доставчик (бергон) за човека вътре който пита за честоти.
Аз имам общо 4телевизора , от които само един е няква немска марка ми изпадна,20инча е плазмичка  и се вижда не лошо с аналогова/кабелна телевизия...та на общо 3 имам кабелна но тогава не ги накарах да пуснат кабел и към телевизора в кухнята но с тоя декодер и тия 8канала нещо не му достигат на бащата и някой път мърмори и мисля да ги извикам за 10кинта да пуснат една точка и до там , но все пак като видях темата ми стана интересно дали е подобна такава магия за това и пуснах тема но явно нема.

А още като се записах при тях и ги питах за условията на цифора..кат ми казаха едни цени за единичка бройка приемник и ми стана лошо...тряяше аз да мина само за интернета на бергон-а а телевизията да си остане към булсат-а и без туй беше цифрова,приемниците са ми без пари през годините .. ама избързах ии.Но интернета им беше пълен ***** , и кат разбрах че ми е изтекал договора и съм на безсрочен и минах.вече 4 месеца на бергона не съм оставал без интернет ... уникална компания но с телевизията сбърках.Благодаря за мненията и обясненията.

//те бергон-а сега през един кабел ми пускат нет и сигнал за телевизията...мисля че сега стана ясно всичко но на мен ми стана ясно ,че не става или просто не си заслужават магарийте. Извинете за объркването и не пояснението в начало

Имам един последен въпрос...ако отида при доставчика си и кажа че искам цифров сигнал, може ли технически с един приемник да се разпръсне сигнала до всички други телевизори,както е сега от приемника в хола на единия телевизор по кабелите се разпръсква до другите два в края на къщата...За да не взимам 3 приемника за ебати тлъстата сума да ги гуша с кинти? (щото подозирам че ако ги питам ...ще кажат разбира се , не а аз на тая тема почти нищо не разбирам както си личи :Д )

преди 1 минута, retaer написа:

Имам един последен въпрос...ако отида при доставчика си и кажа че искам цифров сигнал, може ли технически с един приемник да се разпръсне сигнала до всички други телевизори,както е сега от приемника в хола на единия телевизор по кабелите се разпръсква до другите два в края на къщата...За да не взимам 3 приемника за ебати тлъстата сума да ги гуша с кинти? (щото подозирам че ако ги питам ...ще кажат разбира се , не а аз на тая тема почти нищо не разбирам както си личи :Д )

За всеки тв. си е отделен приемник.

Не разбрах какъв ти е телевизора - марка и модел. По принцип всеки кабел освен цифрата има и аналог - примерно поне 40 програми за абонати със стари телевизори. Дай му търсене и виж. Или питай из съседите.  Питай районния техник какво може - няма да ти откаже "почерпка".

• Автор
преди 6 минути, Филипов написа:

Не разбрах какъв ти е телевизора - марка и модел. По принцип всеки кабел освен цифрата има и аналог - примерно поне 40 програми за абонати със стари телевизори. Дай му търсене и виж. Или питай из съседите.  Питай районния техник какво може - няма да ти откаже "почерпка".

Марката е "нео" като от матрицата колега.Не знам модел , но сигурно ми е набор около 20г хах ...не знам но и няма значение вече стана ми ясно за това което питах.То аналоговата е ясно за там за 10лв мога да пусна и сигурно но ще видим.
Иначе за цифрова приемниците трябва да са DVB-C (DVB-C2) както каза колегата по горе? Ех и аз сам се преебах да "бързам" не да си оставя телевизията на булсата а нет-а да го преместа само на бергон ... ко да праиш :Д

• 1 месец по-късно...

Привет!Търся помощ и акаунт - парола  и   потребител    за  мобилното приложение на Булсатком!За абонатите е безплатно но аз съм в договор с друг оператор !Моля помогнете!

преди 56 минути, Марияна Ангелова написа:

Привет!Търся помощ и акаунт - парола  и   потребител    за  мобилното приложение на Булсатком!За абонатите е безплатно но аз съм в договор с друг оператор !Моля помогнете!

Ставаш абонат на Булсатком, друг начин няма.

току-що, Марияна Ангелова написа:

В момента не мога да стана и съм съгласна   да плащам част от месечната такса  за   тази услуга!

Незнам някой да си даде паролата и имейл адреса си на непознат, но все пак изчакай.

Успех.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.