Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужават ли си кабриолетите?

Featured Replies

Здравейте,

Обмислям да си взема кабрио. Разглеждам Nissan Micra C+C и Peugeot 206 CC , като Нисана е по-вероятната опция засега.

Какво мислите за кабриолетите? Заслужават ли си? Също така, да очаквам ли проблеми с тавана (например да тече вода когато вали)? Колата няма да бъде в гараж и това малко ме притеснява.

преди 30 минути, ined написа:

Гъзарски са

+1

преди 2 часа, pikachu написа:

Колата няма да бъде в гараж и това малко ме притеснява

Не малко - повече трябва да те притеснява. Гюруците искат поддръжка - стареят, пукат се, протичат....

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Хихи, това с чадъра ми хареса! :D

Относно гюрука - колите, които гледам са с твърд таван, тоест метален. Съмнява ме да се пукне или скъса като тези от плат, но стареенето и протичането наистина ме притесняват. Не съм толкова на ти с техническата част, но доколкото разбирам от всичко изчетено има опасност гумичките на уплътнението да се изтъркат и прочие проблеми. Не знам... Все още се надявам да намеря кабрио-шофьори, които да ми кажат тече ли им, аджеба, колата като вали :D

Дори да е твърд, като всичко в колата си иска поддръжката
Мисля, че правилното място за питане по въпроса е тук

преди 13 минути, pikachu написа:

Хихи, това с чадъра ми хареса! :D

Относно гюрука - колите, които гледам са с твърд таван, тоест метален. Съмнява ме да се пукне или скъса като тези от плат, но стареенето и протичането наистина ме притесняват. Не съм толкова на ти с техническата част, но доколкото разбирам от всичко изчетено има опасност гумичките на уплътнението да се изтъркат и прочие проблеми. Не знам... Все още се надявам да намеря кабрио-шофьори, които да ми кажат тече ли им, аджеба, колата като вали :D

И какво като гледате с твърд гюрук? Те да не мислите, че като са на 20+ години не текат и не вее от там? Уплътненията ако не са поддържани от предишните собственици, обичайно има проблеми. Аз лично не виждам смисъл в кабриолета. Лятото да ти пече тиквата и да дишаш прахоляка, а зимата да ти капе и подвява, не е особен гъзарлък. Все пак едно е ново кабрио, съвсем друго е положението при дъртите. 

Ако държите на дърто кабрио, това е красиво и здраво: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11519372752779128&slink=698lw5

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Дори да е твърд, като всичко в колата си иска поддръжката
Мисля, че правилното място за питане по въпроса е тук

Благодаря ти. Вече четох неща от там, хаха. Но форумът е изоставен, последните теми са отпреди година. Затова питам тук :)

преди 5 минути, Soviet Soldier написа:

И какво като гледате с твърд гюрук? Те да не мислите, че като са на 20+ години не текат и не вее от там? Уплътненията ако не са поддържани от предишните собственици, обичайно има проблеми. Аз лично не виждам смисъл в кабриолета. Лятото да ти пече тиквата и да дишаш прахоляка, а зимата да ти капе и подвява, не е особен гъзарлък. Все пак едно е ново кабрио, съвсем друго е положението при дъртите. 

Ако държите на дърто кабрио, това е красиво и здраво: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11519372752779128&slink=698lw5

Благодаря ти за мнението. Вероятно си прав, за съжаление.

Чисто нова кола (камо ли кабрио) не мога да си позволя. На мен даже ми се струваше, че Микрата от 2006-та година е сравнително нова :D

Само който не е имал и карал кабрио не знае какво е удоволствието и като цяло усещането от това да си в кабриото. Бих посъветвал всеки, който има тази възможност да опита. Чувстваш се уникално, няма как да се опише. 

Кабриото не е кола... за всеки ден, ако мога така да кажа. Кабриото си е само за гъзария. Изкарваш го тогава, когато има условия и просто му се кефиш. Само с тази цел е направено. С никаква друга. Нито можеш да караш бързо с него, нито е особено сигурно. Просто за кеф и гъзария. Това е. 

Така че недейте да търсите под вола теле и да обяснявате, че е глупост, че ти пече, че те вали и т.н. Това са глупости. Просто колата си има цел. Като живеех в САЩ имах по едно време един Мустанг кабрио. Трябва да разровя за снимки някъде останали. Ей, хора, няма такова усещане, казвам ви. Не говорете просто така, когато не сте се качвали и карали кабрио. 

преди 30 минути, pikachu написа:

Благодаря ти за мнението. Вероятно си прав, за съжаление.

Чисто нова кола (камо ли кабрио) не мога да си позволя. На мен даже ми се струваше, че Микрата от 2006-та година е сравнително нова :D

Та Микра много ми напомня за Fiat 500. Една бивша си взе преди няколко месеца Fiat 500 2012 и много му се кефи, но за мен това е супер неудобна кола. Ако аз трябва да избирам за себе си кабрио в нисък ценови клас, това ще е или SLK-то или Audi TT. Здрави са и са евтини за поддръжка. Мерцедес по онова време бутат 2-ка компресор, където им падне, пък за вагаджийския 1,8 турбо, който е при повечето ТТ-та също е адски разпространен. Намират се части на ниски цени за тези автомобили и са доказано надеждни, стига да попаднете на нормално поддържан автомобил. БМВ Е46 кабрио също не са лоши. 

преди 4 минути, ostavime написа:

Само който не е имал и карал кабрио не знае какво е удоволствието и като цяло усещането от това да си в кабриото. Бих посъветвал всеки, който има тази възможност да опита. Чувстваш се уникално, няма как да се опише. 

Кабриото не е кола... за всеки ден, ако мога така да кажа. Кабриото си е само за гъзария. Изкарваш го тогава, когато има условия и просто му се кефиш. Само с тази цел е направено. С никаква друга. Нито можеш да караш бързо с него, нито е особено сигурно. Просто за кеф и гъзария. Това е. 

Така че недейте да търсите под вола теле и да обяснявате, че е глупост, че ти пече, че те вали и т.н. Това са глупости. Просто колата си има цел. Като живеех в САЩ имах по едно време един Мустанг кабрио. Трябва да разровя за снимки някъде останали. Ей, хора, няма такова усещане, казвам ви. Не говорете просто така, когато не сте се качвали и карали кабрио. 

Грешиш, просто не на всеки му допадат кабриолетите. Мой близък приятел дълго време имаше E46 330-ка кабриолет и не съм впечатлен особено. Аз съм привърженик на големите и комфортни автомобили с хубава шумоизолация, хубава возия, салон с разни глезотийки. Това ми доставя удоволствие на мен, пък и живея в София, един доволно мръсен, прашен град. Тук изобщо не е за кабриолет, с него най-много да се иде на разходка по Витоша. За едно съм съгласен, кабриото не е автомобил за всеки ден, а авторът за такъв го търси (до колкото разбирам). 

За гъзареене, и то само 2 месеца в годината. А през останалото време? Друга кола с друг данък и винетка? Естествено и гараж за съгранение.

• Автор

Ами... като че ли се отказах от кабрио-то. По-скоро ще заложа на обикновената Микра.

Дали ще е добре да бъде дизел? Харчи нещо от рода на 4.5/100 на дизел, което е страхотно. Но напоследък чувам лоши неща за дизела? Замръзвали колите, запушвали се дюзите, не знам си какво. Вярно ли е това?

Аз лично карам на газ. Излиза наполовина на бензина. Каквото и да е горивото проблемът е от нашите алхимици - винаги има шанс да попаднеш на такава бензиностанция - без значение какво пише отгоре. Продават се всякакви контрабандно внесени неща - от корабно гориво до технологични отпадъци. В чужбина няма проблеми с горивото - из сума ти теми из автомобилните форуми има отзиви как върви кола из еввропата и какво става тук. А при дизел евентуалните поражения по горивна помпа и дюзи излизат много по-скъпи от при бензиновите. Ненормално подобие на държава с мутра - пожарникар.

преди 1 час, pikachu написа:

Ами... като че ли се отказах от кабрио-то. По-скоро ще заложа на обикновената Микра.

Дали ще е добре да бъде дизел? Харчи нещо от рода на 4.5/100 на дизел, което е страхотно. Но напоследък чувам лоши неща за дизела? Замръзвали колите, запушвали се дюзите, не знам си какво. Вярно ли е това?

Нормално за дизел зареден от "някъде" е да замръзва при -5С. Имам дизелов автомобил и досега такива проблеми не е правил дори и при -22С. По въпроса с кабриото, според мен мен се загледай за рено меган или пежо 307, които са по-големички, а и имат бензинови двигатели.

пс. - познат имаше 206 СС дизел и при каране на темпомат с 90км/ч по борд му даваше 3.5/100, ама това е автомобил за хора до 165см високи. :)

преди 1 час, pikachu написа:

Аз съм привърженик на дизела. Значително по-икономичен от бензина и още от най-ниски обороти разполагаш с почти всичките си коне. При бензина разполагаш с цялата мощност в доста по-високи обороти, и вече в доста по-нараснал разход на гориво. Внимавай какво сипваш и всичко ще е ок. Питай шофьорите по Сибир на -40 как карат на нафта. Просто се налива читаво гориво. В България да замръзва е смехотворно. Тук я падне до -25 я не. Ако замръзва то това е, защото сипват боклуци. Дюзите също страдат заради лошото гориво. Не е чак такава трагедия с тях правят се. За бензиновите двигатели на Нисан Микра се говори, че не са особено икономични. 

• 6 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.