Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на оптика/око.

Featured Replies

Здравейте! искам да попитам кое точно се нарича оптика/око в сд плеъра , тъй като Аудио системата е стояла 2 години без да се ползва явно се е замърсило окото на плеъра - системата е Sony RG440S , Преди четеше перфектно дискове.... Моля за помощ как да го почистя и кое място точно...

• Автор
току-що, Филипов написа:

Това за нищо не става. 5 лв в сервиз - ще видиш как се прави. А може и да е нещо друго.

Купих чисто нови дискове , само ги върти и сменя на следващия диск и така докато не почне да пише NO DISC 

ако ти се занивара - отваряш го има едно като диодче чисти се само с топла вода, ако не стане малко топваш в съпунче и нищо по силно (спирт)

с почистваш диск вероятността е малка

http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html

преди 2 минути, DarkEdge написа:

И после направо в сервиза, нали?

много вероятно , незнам ще се справе ли сам - някои им пречат ръцете

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

И после направо в сервиза, нали?

Защо мислиш така? едва ли съм толкова неграмотен в аудио техниката :)

току-що, Без умствен капацитет написа:

ако ти се занивара - отваряш го има едно като диодче чисти се само с топла вода, ако не стане малко топваш в съпунче и нищо по силно (спирт)

с почистваш диск вероятността е малка

http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html

Точно това го видях без да съм разглобил повечето неща.

преди 5 минути, Тайфун Веиз написа:

Защо мислиш така? едва ли съм толкова неграмотен в аудио техниката :)

Дали? Щом така си формулирал запитването си...

преди 46 минути, Тайфун Веиз написа:

искам да попитам кое точно се нарича оптика/око в сд плеъра

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Дали? Щом така си формулирал запитването си...

Досега не ми се е налагало да чистя сд плеър :) Но съм наясно с останалите неща.

Това ,че системата е китайска не означава ,че и ръцете са ми китайски. :* 

Машината е твоя, парите са твои...Ма да не стане после - "Онез простаци к'ви акъли ми дадоха - нищо не става от тях. Прецакаха ми плейърчето"

• Автор

Машината е твоя, парите са твои...Ма да не стане после - "Онез простаци к'ви акъли ми дадоха - нищо не става от тях. Прецакаха ми плейърчето"

Че защо да го казвам това :D Последен въпрос само с вода ли да го чистя или?

преди 30 минути, Филипов написа:

В сервиз!

Нещо неясно? Или ще ти дават акъл виртуално непознати 

Цитат
  • ТЪПА БЛОНДИНКА

преди 21 минути, DarkEdge написа:

Машината е твоя, парите са твои...Ма да не стане после - "Онез простаци к'ви акъли ми дадоха - нищо не става от тях. Прецакаха ми плейърчето

преди 22 минути, Тайфун Веиз написа:

Че защо да го казвам това :D Последен въпрос само с вода ли да го чистя или?

там е оптика спирта разяжда и ............... ново

• Автор

Благодаря на всички успях да го почистя и заработи :) важното беше само да кажете с какво се чисти а не да се заяждате.

• 2 месеца по-късно...
на 2.03.2018 г. в 16:57, DarkEdge написа:

Тези дискове с течности ще опръскат целият плеър отвътре и повече ще омажат нещата.

Чисти се с клечка за уши, напоена във вода, с кръгови движения върху лещата и с лек натиск или с по-силен натиск докато лещата опре в дъното (само при някои оптики,  други оптики имат по-дълбок луфт и може да се повреди механизмът при по-дълбоко натискане). Не трябва да се използва спирт, тъй като се отмива синкавият филм върху лещата, но дори и да се изтрие, това не означава че оптиката се е повредила, точно обратното - започва да чете по-добре дисковете. Затова почистването със спирт може да се извърши само когато оптиката е тотално изтощена и се налага да се смени.

преди 23 минути, peppone1 написа:

Тези дискове с течности ще опръскат целият плеър отвътре и повече ще омажат нещата.

Щом казваш - ти си по-знаещ. Те ония, които ги произвеждат, са току-що излезли от джунглата.
Може, ако поливаш на шланг, а не с една капка, която попива в четката.

преди 25 минути, peppone1 написа:

Чисти се с клечка за уши, напоена във вода, с кръгови движения върху лещата и с лек натиск или с по-силен натиск докато лещата опре в дъното (само при някои оптики,  други оптики имат по-дълбок луфт и може да се повреди механизмът при по-дълбоко натискане)

И като те чете някой неопитен и заоре с тампона, ти ли ще му поправиш/купиш C/DVD

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Не няма аз да му купя CD, защото не съм му го развалил аз. Когато някой ме пита как да направи нещо, аз трябва да му отговоря и отговорността после си е изцяло негова. Аз предупредих къде основно трябва да се внимава.

И най-важното при почистване с течности, трябва да се внимава да не протече под лещата, в перископа, че тогава чистене няма, както и не бива да се духа върху лещата. Много вероятно е уж изтощената оптика да е замърсена точно там.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.