Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужавали си да си тираджия със собствен камион с полуремарке.

Featured Replies

Здравейте.

Бих искал да чуя мнения дали си заслужава да работиш със собствен камион за превоз на товари в  курсове от Балканите и западна Европа?

Да работиш, като тираджия  на Балкански фирми или източно - Европейски фирми - НЕ Благодаря категорично. Не са коректни.

Чувал съм приказката, че Тираджия със собствен камион не пада под 4 000 лева печалба на месец.

Като жената на тираджията стой вкъщи и набира поръчки за превоз от компютъра пред нея.

Въобще седенето на кожена седалка запарва и покачва температурата и не ми хвали шофьор - любовник.

Нещо от типа: Хвали ама не пали. или

Парата в ръката, консервата в джобата / Джоба /, а друг му оправя жена******та.

Според мой роднина чиста печалба от4 000 лв на месец ще ги изкарам и с превоз на стоки с микробус в България.

Странно ми се вижда, че много хора закупуват коли, а никой не купува Микробус или камион.

Благодаря на всички за коментарите и отговорите и съветите.

преди 1 минута, kalansuv написа:

Здравейте.

Бих искал да чуя мнения дали си заслужава да работиш със собствен камион за превоз на товари в  курсове от Балканите и западна Европа?

Да работиш, като тираджия  на Балкански фирми или източно - Европейски фирми - НЕ Благодаря категорично. Не са коректни.

Чувал съм приказката, че Тираджия със собствен камион не пада под 4 000 лева печалба на месец.

Като жената на тираджията стой вкъщи и набира поръчки за превоз от компютъра пред нея.

Въобще седенето на кожена седалка запарва и покачва температурата и не ми хвали шофьор - любовник.

Нещо от типа: Хвали ама не пали. или

Парата в ръката, консервата в джобата / Джоба /, а друг му оправя жена******та.

Според мой роднина чиста печалба от4 000 лв на месец ще ги изкарам и с превоз на стоки с микробус в България.

Странно ми се вижда, че много хора закупуват коли, а никой не купува Микробус или камион.

Благодаря на всички за коментарите и отговорите и съветите.

Нима не пишеш за комунизма. Явно друг ти е взел клавиатурата.

Значи ...

Ти пътуваш с камиона, а жена ти(примерно) набира поръчки. Това е транспортна фирма за чиито изисквания закона е много строг, но ще ти кажа какво ще ти е нужно.

1. Регистрация на фирма - мисля, че можеш да искаш юрист да ти го свърши това, мисля, че струваше около 150лв.(някъде бях гледал из нета)

2. При създаването на транспортна фирма, задължително трябва да бъде нает Ръководител Транспортна Дейност(един вид като Управител на фирмата, който да изчислява амортизацията на товарните автомобили, горивото им, постоянните(застраховки, данъци, такси) и променливите(гуми, масла, разходи по магистралите) разходи и да се грижи за цялата документация.

* Единия вариант тук е жена ти да изкара курс, после да се яви на изпит пред Автомобилна Администрация и ако бъде успешно положен, нямаш пречки.

* Втория вариант(незаконния) е да си намериш човек който вече има такъв сертификат, назначаваш го като Ръководител на 2 часа, плащаш му по 200лв. на месец и действаш.

3. Подаваш заявление в Автомобилна Администрация, че искаш да имаш такава фирма, трябва ти финансова стабилност, трябва да си български гражданин, да не си осъждан и другите му глупости.

4. Ако всичко дотук е както трябва, трябва да си закупиш и транспортното средство.

* Ако то е до 3.5 тона нямаш проблем, но тук си ограничен откъм пространство и трябва да се съобразиш с това нещо, макар, че има много фирми които правят курсове България - Англия / България - Германия с бусове и правят добри пари.

* Ако е над 3.5 тона трябва да му слагаш тахограф - дигитален.

* Ако ти ще караш, трябва да се запознаеш с регламент 561/2006 на ЕС относно труд и почивка на водачите.

* При закупуването на транспортно средство над 3.5 тона трябва да се съобразиш с Евро стандарта му. Ако закупиш Евро 5 / Евро 6 ще получиш 50% отстъпка при заплащането на данъците на автомобила, но пък са по-скъпи.(данъка е €9000 за първия автомобил и €5000 за всеки следващ)

Пример: Влекач Scania R 400(чувал съм, че Scania-та са най-добрите) Евро 5 - 29 000лв. с полуремарке schmitz - 6 000лв.

Оттук нататък започват и плащанията по борси за товари(трябват ти ако искаш да има къде да си предлагате услугите), служебни компютри и другите дребни глупости.

Мисля, че горе-долу е това.

• Автор
преди 1 час, malosi написа:

Тц.

image.png.30820427d34467340a0d2de48f6f4be7.png

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.