Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Asus ZenPad 10

Featured Replies

Известно време след като го взех започна да прави проблеми. Слагах му карта памет, но не я намираше. Бях с Android 5.1.1. Занесох го на сервиз, смениха дънната платка, и ми казаха че са инсталирали последна версия на софтуера. Оказа се, че е 5.0.2. Още тогава се учудих, тъй като този модел таблети наподледък се предлагат с андроид 6. Но, не ги разбирам тия работи. Работи добре няколко месеца и почна да сдава багажа. По-бавен е, рестартира се сам доста често. Свалям сериали и няма проблем да се пускат, но с филмите има голям проблем. Или не ги отваря или забива и се рестартира. Някои приложения отказват да работят. При проверка за актуализация нищо не се случва, а в Google play store редовно ми се съобщава, че приложенията ми може да не са съвместими с устройството. Вече му връщах фабричните настройки и нищо не се променя. Чудя се дали е проблем с андроид или е някой чарк? 

Има няколко модела на Zenpad 10:
ASUS ZenPad 10 (Z300CL)

ASUS ZenPad 10 (Z301MF)

ASUS ZenPad 10 (Z301ML)

По-принцип таблета е с модел 2015та с 2 гб рам. Тази памет, след като се запълни, таблета, а и всички андроид устройства, започва да затваря старите приложения, за да живне системата. От там идва забиването. Рестартите също може да са от самия андроид. Последната версия е 6.0.1. Хубаво е веднъж седмично да си рестартираш таблета и телефона(ако е с андроид). Просто така е устроена операционната система да работи при малко ресурси. Карта памет повече от 64гб не може да се разпознае. Пробвай картата да я сложиш в SD Adapter и  от там на някой лаптоп. Ако и там не тръгне, може самата карта да е дала фира. Приложенията не са съвместими, вероятно заради старата версия на андроид. Машинката си е стара. Може да си инсталираш новата версия на аднроид.

таблет- у коша

ако може да прецакаш някои  да му го продеш да вземш някоя кинта.

преди 13 минути, Yvan Sergeev написа:

таблет- у коша

ако може да прецакаш някои  да му го продеш да вземш някоя кинта.

Браво бе!! Страшен съвет!! Типично по български - да излъже и да измами.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Модела е Z300m,  след като смениха дънната платка вече разпознава картата памет (която е 16гб). Толкова пъти ми се рестартира като пусна филм, че си е доста повече от един път на ден. За няколко месеца му връщах фабричните настройки поне три пъти, вече никаква важна информация не държа на него, има ги само приложенията на Асус и няколко видеоплеъра, които свалих в опити да подкарам читаво филм. Просто ми е странно как пуска сериалите и им зарежда субтитри без проблем,  а филмите или забиват или се рестартира. Добре, че още е в гаранция, ако се налагат ремонти през два месеца определено ще е лошо. Няма  да си заслужава при положение, че само филми си пускам. 

Ха-ха, в случая аз май се прецаках, защото го купих от друг човек. Явно е осъзнал какво е взел. :)

преди 3 минути, Emma88 написа:

Модела е Z300m,  след като смениха дънната платка вече разпознава картата памет (която е 16гб). Толкова пъти ми се рестартира като пусна филм, че си е доста повече от един път на ден. За няколко месеца му връщах фабричните настройки поне три пъти, вече никаква важна информация не държа на него, има ги само приложенията на Асус и няколко видеоплеъра, които свалих в опити да подкарам читаво филм. Просто ми е странно как пуска сериалите и им зарежда субтитри без проблем,  а филмите или забиват или се рестартира. Добре, че още е в гаранция, ако се налагат ремонти през два месеца определено ще е лошо. Няма  да си заслужава при положение, че само филми си пускам. 

Още повече, че си в гаранция. Носиш го и ги тормозиш да си оправят проблемите. Тестваш го даже и на место и ако забие им го тръсваш в ръцете и искаш смяна с нов.

Филмите от карта памет ли се гледат? Пробвай с друга карта памет, тествай тази карта дали записва и след това чете всичко както трябва. Провери за нов софтуер - настройки / обновяване нещо си...

Проблема е в задтаблетното устройство. Първо виж как се прави RESET в YouTube, колкото пъти съм гледал там не са излъгали. Имай предвид, че Андроид се замърсява повече от Windows. Трябва да ползваш някоя cleaner програма, Google Play e пълно с такива....

преди 26 минути, Person написа:

Проблема е в задтаблетното устройство. Първо виж как се прави RESET в YouTube, колкото пъти съм гледал там не са излъгали. Имай предвид, че Андроид се замърсява повече от Windows. Трябва да ползваш някоя cleaner програма, Google Play e пълно с такива....

Ти май въобще не си наясно как работи андроид, пишеш абсолютни глупости. С тези "cleaner" програми най-много съвсем да спре да работи таблета.

• Автор

Филмите се пробвах от всякъде да ги пускам, и от паметта на устройството и от картата памет, резултатът е един и същ. Ще видим в сервиза какво ще кажат, според мен си е от андроида.

Щом е в гаранция, ръчкайте сервиза.

преди 13 часа, Emma88 написа:

Ха-ха, в случая аз май се прецаках

От тая марка колко народ пропищя, било лаптопи, било таблети. Ако се разрови написаното във форума на тема "Асус",  може лошо да ти стане... Никога не бих купил даже един кибрит Асус...

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

От тая марка колко народ пропищя, било лаптопи, било таблети. Ако се разрови написаното във форума на тема "Асус",  може лошо да ти стане... Никога не бих купил даже един кибрит Асус...

всичките евтинджоси са един дол дренки,марката няма толкова значение

Незнам за таблети, но от другите им работи съм много доволен. Навремето имах дъно с. 775, още работи при един приятел. Лаптопа ми в подписа вече стана на 3 години че и отгоре сигурно, още е като пушка, всичко си му работи, даже си клоквам видеото и процесора и нямам проблеми (това със сменена термопаста), въпреки че не го ползвам особено. Имах стара видеокарта 8800 GT Asus, изкара над 4 години, като се има предвид серията на NVidia колко беше проблемна, дори си я клоквах понякога. Ренимирах я на 3 пъти с печене във фурната, но на четвъртия опит се спомина - няма картина вече, въпреки че върти вентилатора, не се и разпознава - като се сложи не стартира компютъра, но си я използвах на максимум, че и отгоре. Новата ми видеокарта също е Asus - GTX 970 Strix - и тя си държи здраво на клок, вече е на 2 години почти. На майка ми бях взел преди 3 години лаптоп Asus - най-евтиния тогава от ЕМАГ  44999 лв. -  на промоция, с 4-ядрен CELERON процесор - още си го ползва, че и батерията му си държи доволно, единствено съм му сменил HDD със SSD. Така че не мога да кажа нищо лошо за марката, таблети не съм ползвал само.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Дадох го на сервиз. Хардуерно всичко било наред. Рестартирал се при гледане на филми, защото бил с Intel. И до тук. Много потребители с Intel се оплаквали от този проблем. Нещо ставало заради компресирането на филмите. Така щяло да си остане, нямало как да се оправи. Добре де, преди как гледах филми без да се рестартира? Това го прави от около месец, преди това всичко беше наред. Нещо ме съмнява това точно да е причината, но явно няма какво да се направи. 

Има - щом е гаранционен и не е отстранен проблема, пиши жалба до КЗП. Като не могат да ти го оправят, да ти връщат парите. Щом в началото си е работел, проблема е хардуерен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.