Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за вмъкване на лого(етикет) в jpeg картинка

Featured Replies

Здравейте. Имам лого правено от фирма в софия . Имам само jpeg на логото.По принцип не се занимавам с графичен дизайн , но искам да свърша услуга на приятел. Логото е цветно , пробвам с фотошоп да си го направя на макет на brush ,успявам , но не е цветно а черно бяло . Прочетох в нета , и видях , че трябва да се преобразува на векторно , и после да се сложи. Направих го с илустратор на вектор ( доколкото можах) , пробвах в pdf,svg и jpg да го запаметя , обаче после като влезна в фотошопа и се опитам да направя пак brush и не ми позволява . Явно някъде някоя стъпка ми е грешна . Искам самото лого да го сложа като етикет на няколко бутилки (снимки) и после да се прикачи в сайт . Благодаря !

С тази програма можеш да изрежеш логото от снимката му, да отвориш другата и да го лепнеш където искаш и колкото голямо искаш. Качество , цвят и други детайли се запазват.

Екранна снимка (27).png

• Автор

Благодаря за отговора . Свалих я програмката , изглежда доста полезна , дори намалих малко резолюцията на снимката , че беше 2835/1382 , и качеството се запази. Обаче аз не се изразих правилно ,че бързах за работа , по скоро ми трябва самото jpeg лого , да го поставя като етикет (label) на бутилката , и да го оформя като го лепна .

• Автор

Да точно . Обаче логото (тоест jpeg-a ) е с много голяма резолюция , и като се опитам да го наложа , горе долу се получава , но се размазва , и нещо ми убягва някъде , като го оразмеря върху бутилката и се опитам да му дам Inverse  , да изреже останалото извън бутилката , и не може да ми маркира бутилката , а ми маркира целия лист . И някъде ми се губи някоя стъпка .

Бутилката трябва да е "тифецната" - те да имаш селекция в оделен алфа канал на самата бутилка (същото се отнася и за етикета)

Логото също трябва да е "без фон"

Отделните елементи ги слагаш в отделни слоеве и ги манипуираш по отделно!

Просто... по лесно ми е да го направя, отколкото да го обясня :)

• Автор

Може ли с английски термини , щото не съм много в час с тези като "тифецната" :no-no: . Попринцип чакам , да ми пратят снимки на бутилките върху които ще се поставя , но искам да го направя на примерни от интернет свалени , за да може после като ми ги дадат , да реагирам по бързо . Давам ти пример за лого : https://i.pinimg.com/originals/9e/14/0b/9e140b1e37969f1b3b748536d83c5cf8.jpg  .

Нещо подобно на тези , обаче резолюциата му е 2835 / 1382 , слагам го като втори label , намествам го на бутилката , от transform му давам wram  и го намествам някак си , горе долу добре , обаче има едно кръгче в левия ъгъл и пише името , и като го смаля да го наместя , почти не се чете името . За съжаление няма да мога да ти го пратя , щото ме помолиха да не го давам на никой ( конфиденциално било  , и те първа ще навлизат на пазара ) .

преди 5 часа, Gh0s777 написа:

Може ли с английски термини , щото не съм много в час с тези като "тифецната" :no-no: . Попринцип чакам , да ми пратят снимки на бутилките върху които ще се поставя , но искам да го направя на примерни от интернет свалени , за да може после като ми ги дадат , да реагирам по бързо . Давам ти пример за лого : https://i.pinimg.com/originals/9e/14/0b/9e140b1e37969f1b3b748536d83c5cf8.jpg  .

Нещо подобно на тези , обаче резолюциата му е 2835 / 1382 , слагам го като втори label , намествам го на бутилката , от transform му давам wram  и го намествам някак си , горе долу добре , обаче има едно кръгче в левия ъгъл и пише името , и като го смаля да го наместя , почти не се чете името . За съжаление няма да мога да ти го пратя , щото ме помолиха да не го давам на никой ( конфиденциално било  , и те първа ще навлизат на пазара ) .

Имам чувството, че бъркаш понятиата: това "2835 / 1382" е размер в px но - на колко dpi, който лесно се вижда и в мм или см, a не резолюция! Резолюцията в dpi (dots per inch) e друга бира.

Примерно за качествен офсетов печат, резолюцията на растерните обекти трябва да е мин 300 dpi, при геометричне размер 1:1 - примерно 6х9 см.

По принцип, геометричния р-р, може да се намали, при запазване на високата резолюция, без загуба на качеството, но обратното............. не е добра идея

Малките и финни обекти (например текст или някаква малка пицтограма), трябва да са векторни - растерезирането ще го направи RIP-a на съответна печатна машина

Под "тифец", се разбира отделяне на даден обект от "фона"! Тук методите са много - зависи от хиляди неща, как ще се подходи 

• Автор

Да може да бъркам , те първа навлизам в тази област като графика дизайн , и за това питам тук - там , и се надявам , да постигна някакъв резултат. Значи трябва да видя колко dpi е . Ще пробвам да го направя векторно отново на илустратор . Моята задача е само да го наложа на бутилките , от там нататък за печат и тем подобни си имат други хора за това .

на 8.03.2018 г. в 14:12, Gh0s777 написа:

пробвах в pdf,svg и jpg

eps е най-просто

svg също е векторно

на 8.03.2018 г. в 15:22, Gh0s777 написа:

намалих малко резолюцията на снимката , че беше 2835/1382 , и качеството се запази

Разбира се, че е паднало. Но това няма да го видиш на ниската резолюция на монитора, а на принтирания резултат.

преди 1 час, Gh0s777 написа:

Моята задача е само да го наложа на бутилките , от там нататък за печат и тем подобни си имат други хора за това .

Дай го на същите хора, защото с wrap-ването подозирам, че го кривиш като за световно. По-логично е да ползваш плъгин, който да го изкриви правилно.

• Автор
преди 1 час, аm-аm написа:

eps е най-просто

svg също е векторно

Разбира се, че е паднало. Но това няма да го видиш на ниската резолюция на монитора, а на принтирания резултат.

Дай го на същите хора, защото с wrap-ването подозирам, че го кривиш като за световно. По-логично е да ползваш плъгин, който да го изкриви правилно.

Може ли да ми кажеш как се казва този плъгин , има ли го в стандартната инсталация или се слага допълнително ? Ползвам photoshop cs6 , мога да кача и по новата cc2018 , ако в нея има повече допълнения , които ще ми свършат работа .

• 2 седмици по-късно...
Здравейте. Имам лого правено от фирма в софия . Имам само jpeg на логото.По принцип не се занимавам с графичен дизайн , но искам да свърша услуга на приятел. Логото е цветно , пробвам с фотошоп да си го направя на макет на brush ,успявам , но не е цветно а черно бяло . Прочетох в нета , и видях , че трябва да се преобразува на векторно , и после да се сложи. Направих го с илустратор на вектор ( доколкото можах) , пробвах в pdf,svg и jpg да го запаметя , обаче после като влезна в фотошопа и се опитам да направя пак brush и не ми позволява . Явно някъде някоя стъпка ми е грешна . Искам самото лого да го сложа като етикет на няколко бутилки (снимки) и после да се прикачи в сайт . Благодаря !

Adobe Illustrator - първо с показалеца на мишката маркираш векторното лого и второ edit - copy, трето Photoshop Edit - Paste, появява се малко прозорче Pixel, Smart Object. Избери smart object. Smart object ти дава възможност да го редактираш в Adobe Illustrator след това да го запазиш отново. 

Изпратено от моят MYA-L11 с помощта на Tapatalk

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.