Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Препоръка на монитор.

Featured Replies

Здравейте. Видеокартата ми е Radeon Gygabyte R 6870 OC 256 bit 1GB DDR5.

Мониторът ми е  Samsung SyncMaster 997mb TCO 03 19" инчов кинескопен CRT монитор с плосък екран. Реалната видима част на екрана е под 18 инча.

Мисля да си остана със старата - цитираната видеокарта. Не зная дали е възможно или правилно това?

Решил съм да закупя само монитор без телевизионен тунер. Сумата банкноти е около- 1000 лв - до 1500 лв., която съм приготвил или отделил.

Изискванията ми са следните.

Да щади очите. Да не поврежда зрението. Да не примигва или трепти. Ще се гледа от около 100 сантиметра. На предното бюро ми е клавиатурата и мишката, а мониторът ще бъде на задното- второто бюро.

Твърдя, че компютър се сменява на 3 до 5 години, а монитор на 5-10 год.

Пълно IPS. Чисто IPS. Без ментета.

Диагонал на екрана - над 27 инча. Честно казано замислям се и за 24 инчов монитор.

Разделителна способност минимум 3100 х 2100 и нагоре. Не помня точните цифри - параметри. За което се извинявам. Мисля 4К.

Монитор без телевизионен тунер. - Извинявам се за повторението.

Контраст, Яркост, Осветеност, ъгъл на видимост и други екстри и параметри ги оставям Вие да ги определите.

Колкото повече екстри - толкова по- добре. Вие ми препоръчайте.

Колкото по- добри параметри - толкова по- добре. Вие ми препоръчайте.

Желанието ми е възможност екранът Реално да се завърта в хоризонтална или вертикална позиция.

Желанието ми е и за възможност за регулиране на височината на монитора в определени граници или параметри.

Допадат ми производителите DELL и IIAMA.

Твърдя, че сегашният ми кинескопен монитор с плосък екран ми е достатъчен и е с подходящата видео карта за него.

На всяка цена НЕ съм съгласен за смяна на монитора. А само в случай, че изпадне нещо изгодно.

http://www.vario.bg/compare/26481;25263

http://www.vario.bg/dell-u2718q

http://www.vario.bg/asus-27-mx27uc

Картата ти не поддържа повече от 2560 x 1600, така че другите ти размишления какъв монитор си искал нещо губят смисъл ако няма да я сменяш.

• Автор
преди 8 минути, ined написа:

Картата ти не поддържа повече от 2560 x 1600, така че другите ти размишления какъв монитор си искал нещо губят смисъл ако няма да я сменяш.

Благодаря за коментара. Взех си поука и си направих изводите.

Да попитам: Мониторът ми поддържа резолюция 1900 х 1440 - 60 Hz. Аз го използвам на 1280 х 1024 - 85 Hz.

И какво точно искаш да питаш?

https://www.cnet.com/products/samsung-syncmaster-997mb-crt-monitor-19-series/specs/

Монитора ти поддържа 1920 x 1440 at 64 Hz, поне според този сайт.

• Автор
току-що, Raze написа:

Тоест да си взема монитор с голяма разделителна способност- резолюция и да го експлоатирам на понижена разделителна способност- резолюция. Според параметрите на настоящата ми видеокарта.

Колко е най-високата резолюция която поддържа на 100Hz? А на 85Hz?

При CRT няма проблем, но при LCD ще виждаш размазана картина. Вземи си 2К екран тъкмо за 27" е сравнително оптимално.

То лошо няма, но дали ще изглежда добре картината така не се знае. Варианта е да си поръчаш online, ако нещо не ти хареса да може да го върнеш и да си вземеш парите, като платиш разходите за куриер (идея - ако го поръчаш онлайн от някоя от големите вериги и я има в твоя град, едно, че може да ти го доставят безплатно и след това да отидеш и да го върнеш на място, без да плащаш куриерски разходи).

• Автор

Видео картата ми поддържа 1280 х 1024 при 85 Херца. По- висока разделителна способност е на 75 херца или 60 херца в повечето случай.

преди 6 минути, Raze написа:

https://www.cnet.com/products/samsung-syncmaster-997mb-crt-monitor-19-series/specs/

Монитора ти поддържа 1920 x 1440 at 64 Hz, поне според този сайт.

Извинявам се. Не ми се прави снимка на екрана. Линукс Убунту мате ми изписва 1900 х 1440 при 60 херца. Може да е от видео картата. Извинявам, се че не давам снимки.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

То лошо няма, но дали ще изглежда добре картината така не се знае. Варианта е да си поръчаш online, ако нещо не ти хареса да може да го върнеш и да си вземеш парите, като платиш разходите за куриер (идея - ако го поръчаш онлайн от някоя от големите вериги и я има в твоя град, едно, че може да ти го доставят безплатно и след това да отидеш и да го върнеш на място, без да плащаш куриерски разходи).

Благодаря. Отказвам се. Извадих си поуката. 1500 лв. за монитор и още 1500-2400 лв за видео карта. Не ми се дават линкове. Няма смисъл. По- добре да си взема Full HD 1920 x 1080 dpi. Въпросът е колко да са му инчовете на последният монитор? И дали има смисъл? Последното е по- важно.

Тук друго намирам - SyncMaster 997MBplus

Resolution

Optimum resolution 1280 x 1024 @ 85Hz
Maximum resolution 1600 x 1200

Дали има смисъл от нов монитор - ти трябва да прецениш и да дадеш парите!

За FullHD 1920 x 1080 - от 23" до 27" за мен най-оптимално е 24", но тъй като разстоянията до екрана и очите са различни иди и ги виж на живо.

На доста места го гледам това 1920х1440 като максимум

http://zoom.cnews.ru/goods_card/character/22257/samsung-syncmaster-997mb

До автора: какъв ти е процесора, към каква видеокарта си се насочил, каква е целта - игри/работа?

• Автор
преди 39 минути, Raze написа:

До автора: какъв ти е процесора, към каква видеокарта си се насочил, каква е целта - игри/работа?

Дънна платка: ASUS P8 P67 Delux socket: 1155

Процесор: Intel i5- 2500k socket: 1155

Видео карта:  GYGABYTE-R687OC 1GB DDR5 256-bit

Захранване: Cooler Master 850 Watt Gold 80+ Модулно.

Оперативна памет: Ram 4 x 4 GB = 16 GB 1333 DDR3 -толкова 1333 поддържа дънната платка. Иначе с овърклок са на 1600 Мегахерца.

Извинявам се. Не ми се превключва на кирилица, Латиница, Гръцка и Немска клавиатури.

Твърд диск: SEAGATE или WESTERN DIGITAL 1TB green series. От 2007 година до сега.

SSD: San Disk 120 GB От Януари 2016 год. до сега

В момента операционната система ми е Линукс Убунту 16 Мате 1.12 х64.

От 2014 год. работя само на Линукс. Игри и Софтуер има в хранилищата на Линукс.

Нямам нищо незаконно, като софтуер. Нито електронна книга от читанка, нито свалена МР3.

Конфигурацията съм я избирал през 1 март 2012 год. за Windows 7 Ultimate x64, SolidWorks 2012, CATIA v5 R2009, Autodesk AutoCAD 2012, Autodesk Inventor 2012 Pro, Pro/ENGINEER WildFire 5.0 M30  - сега PCT- Creo, 3D Studio Maxx, Maya  и доста други.

Няколко месеца след 1- ви март 2012 год. си закупих от МОСТ компютърс видео картата и сам си я инсталирах.

В момента съм само на Линукс, интернет сайтове и Фейсбук. Последният Скайп за Линукс не намирам възможност за гласови разговори. Преди време Скайпа имаше такава възможност.

Вентилатор на процесора: Cooler Master за 46 лв. Процесора не е овърклокван.

Ако няма да играеш игри, вграденото видео в процесора би трябвало да ти върши перфектна работа. За този процесор за игри максимум видеокарта е GTX 1060, по-мощна няма да може да се ползва на максимум. Иначе за работа и една GT 1030 ще ти върши перфектна работа за нов монитор. Ако вземеш професионална Quadro карта ще е най-добре за този софтуер, който ползваш, с други карти незнам как ще се държи, то зависи и какво правиш с него. За дъното може да сложиш някой I7 3770К и да направиш 4-4.4 GHz overclock, ще има сериозен прираст.

• Автор
преди 13 минути, Raze написа:

Ако няма да играеш игри, вграденото видео в процесора би трябвало да ти върши перфектна работа. За този процесор за игри максимум видеокарта е GTX 1060, по-мощна няма да може да се ползва на максимум. Иначе за работа и една GT 1030 ще ти върши перфектна работа за нов монитор. Ако вземеш професионална Quadro карта ще е най-добре за този софтуер, който ползваш, с други карти незнам как ще се държи, то зависи и какво правиш с него. За дъното може да сложиш някой I7 3770К и да направиш 4-4.4 GHz overclock, ще има сериозен прираст.

Не съм сигурен дали разбрах правилно. Дънната ми платка няма извод / изход или куплунг за видео карта. Така, че не мога да изполлзвам вграденото видео в процесора, което е радеон 4600. Нещо, като радеон 1300 Pro/XT или Radeon 1600Pro/XT. ХТ е по- добрият избор от Pro. Но това е от края на 2006 год. или края на 2007 год. Къде мога да намеря в София чисто нов процесор сокет 1155. Не ми трябва. Само питам. От интернет не пазарувам. Чрез куриер не пазарувам. Втора употреба не пазарувам. За продавалник си запушвам ушите и не искам и да чуя. Извинявам се. Не се заяждам.

Процесора ти има вградено видео, но то не е Radeon, а Intel® HD Graphics 3000! А не можеш да го ползваш защото чипсета ти е P, а не H (или Z - но за тях не всички май имаха видео изводи).

Не ти трябва нов процесор, ако не си стигнал максимума на сегашния си. До колкото разбирам в момента компютъра не го ползваш за нищо особено.

• Автор
преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Процесора ти има вградено видео, но то не е Radeon, а Intel® HD Graphics 3000! А не можеш да го ползваш защото чипсета ти е P, а не H (или Z - но за тях не всички май имаха видео изводи).

Не ти трябва нов процесор, ако не си стигнал максимума на сегашния си. До колкото разбирам в момента компютъра не го ползваш за нищо особено.

Благодаря.

За такъв стар процесор нов трудно ще намериш, и да има ще е залежала бройка и няма да си струва цената. Реално процесор втора употреба е почти невъзможно да е повреден (или работи или не, това може да се тества винаги при доставка). Има и фирми, които продават техника втора употреба и дават гаранция (моя Xeon от подписа го взех от фирма с 6 месеца гаранция, използван - това е еквивалент на I7 3770), въпроса е дали наистина има смисъл да вземаш по-добър процесор за работата, която вършиш на компютъра.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

За такъв стар процесор нов трудно ще намериш, и да има ще е залежала бройка и няма да си струва цената. Реално процесор втора употреба е почти невъзможно да е повреден (или работи или не, това може да се тества винаги при доставка). Има и фирми, които продават техника втора употреба, въпроса е дали наистина има смисъл да вземаш по-добър процесор за работата, която вършиш на компютъра.

Според мен няма смисъл. Компютъра си ми работи отлично и ми върши добра работа без отказно. Благодаря за отговора.

преди 38 минути, kalansuv написа:

Според мен няма смисъл. Компютъра си ми работи отлично и ми върши добра работа без отказно. Благодаря за отговора.

То и темата ти е за монитор, а не конфигурация. Но от това, което чета оставам с впечатлението, че ги плъзгаш ''колегите'' доста успешно. ;)

• Автор
преди 19 минути, XECUTIONER написа:

То и темата ти е за монитор, а не конфигурация. Но от това, което чета оставам с впечатлението, че ги плъзгаш ''колегите'' доста успешно. ;)

кой колеги плъзгам и как ги плъзгам?

на Thursday, March 08, 2018 в 20:26, Raze написа:

Не им вервай на корейците, навремето имах подобен 17" самсунг , реално екрана беше 16" а на максималната резолюция 1600х1200 образа беше меко казано отвратителен и си го карах на 1024х768 85Hz

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.