Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с гълъби

Featured Replies

Скоро взех този апартамент на последен етаж. 

Има железа по терасата за да може да се затвори но малките гадини не спират да кацат по тях. Свили са си гнезда ппд покрива. 

Става дума за много гълъби. За 2 дена превръщат терасата в сметище. 

Пробвах със сокол, със звуци от сокол, дискове, ориз. Но просто са толкова нахални и не си тръгват. 

Може ли някой да каже изпитан метод за прогонване защото иначе не мога да затворя терасата. 

Ако се загради с бризент отгоре ще направят мазало което не може да се изчисти. 

Сутрин съм виждал по над 20 гълъба, дори като излезна и тропам си тръгват част от тях. 

Гълъбите се хранят с ориз, ако им го даваш ще идват пак.

За да ги прогониш ти трябва някакъв препариран сокол, гарга или друга едра граблива птица.

Слагаш я там където се събират гълъбите и я покриваш с парче плат.

За единия крак връзваш сокола с дълго въже и се скриваш.

Когато има много гълъби рязко дърпаш въжето и сокола се показва- това предизвиква панически страх у гълъбите. Ако го повториш няма да се върнат.

Казвам да го повториш, защото други гълъби, който не са били там първия път, също трябва да се изплашат.

П.с. Ако нямаш граблива птица, опитай с кожа на лисица- работи.

преди 56 минути, Ndishev написа:

. Свили са си гнезда ппд покрива. 

Затваряш с телени мрежи дупките или ги замазваш това е единствения ефективен начин да ги разкараш завинаги.

Не съм на последния етаж, но имах същия проблем - цвъкаха по целия балкон, ровеха в саксии и сандъчета, кълвяха ми суджуците. След като пробвах един куп "изпитани" методи се бях отчаял, докато не видях в една от веригите магазини мрежа срещу птици 5х4 метра 15-16 лв прилча на риибарските, разпънах я на отвора на балкона и се родих. Единствения проблем е че сега не може да се изстръска нищо от там и не мога да хвърлям ракети и пиратки на Нова година. Сега след 4,5 години взе да се прокъсва от вятър и слънце и ще я сменям.

• Автор
преди 1 час, milevmilev написа:

Гълъбите се хранят с ориз, ако им го даваш ще идват пак.

За да ги прогониш ти трябва някакъв препариран сокол, гарга или друга едра граблива птица.

Слагаш я там където се събират гълъбите и я покриваш с парче плат.

За единия крак връзваш сокола с дълго въже и се скриваш.

Когато има много гълъби рязко дърпаш въжето и сокола се показва- това предизвиква панически страх у гълъбите. Ако го повториш няма да се върнат.

Казвам да го повториш, защото други гълъби, който не са били там първия път, също трябва да се изплашат.

П.с. Ако нямаш граблива птица, опитай с кожа на лисица- работи.

Пробвах да сложа и да го местя. Но не става. 

преди 24 минути, hayduk22 написа:

Не съм на последния етаж, но имах същия проблем - цвъкаха по целия балкон, ровеха в саксии и сандъчета, кълвяха ми суджуците. След като пробвах един куп "изпитани" методи се бях отчаял, докато не видях в една от веригите магазини мрежа срещу птици 5х4 метра 15-16 лв прилча на риибарските, разпънах я на отвора на балкона и се родих. Единствения проблем е че сега не може да се изстръска нищо от там и не мога да хвърлям ракети и пиратки на Нова година. Сега след 4,5 години взе да се прокъсва от вятър и слънце и ще я сменям.

Не става с мрежа. Аз трябва да затворя терасата в последствие. Така че това ще пречи. 

преди 1 час, PigManu написа:

Затваряш с телени мрежи дупките или ги замазваш това е единствения ефективен начин да ги разкараш завинаги.

Да но гнездата са на 2 3 метра от терасата към лрая на блока. А не съм алпинист  за жалост. Там достъпа е невъзможен. И дори няма къде да се върже въже за да се спусне някой. 

преди 12 минути, Ndishev написа:

Да но гнездата са на 2 3 метра от терасата към лрая на блока. А не съм алпинист  за жалост. Там достъпа е невъзможен. И дори няма къде да се върже въже за да се спусне някой. 

Има фирми за борба с вредителите които затварят тавански дупки независимо че на теб ти се струва невъзможно потърси в нета.

https://insectexpert.net/pochistvane-na-podpokrivno-prostranstvo/

Шипове.

shipove-protiv-galabi,-glarusi,-vrani-i-

преди 4 часа, milevmilev написа:

Има такава отсреща. Гълъбите кацат по нея. Без движение и пироефекти няма да се плашат.

преди 2 часа, hayduk22 написа:

мрежа срещу птици

И такава гледам отсреща. Гълъбите обаче кацат по отворите в долния край на терасите. Гледам хората слагат тухли тук-там...

преди 2 часа, Ndishev написа:

гнездата са на 2 3 метра от терасата към лрая на блока. А не съм алпинист

Вземи кол. 2 метра са нищо. На село напаст са лястовиците. Започнат ли строежи някъде, това е сигнал и за останалите: "Безопасно е, идвайте".

преди 2 часа, baikolio95 написа:

А да си вземеш котка мислил ли си...? А няколко котки... ?

Или лисица или клониран бенгалски тигър.

преди 4 часа, Ndishev написа:

Скоро взех този апартамент на последен етаж. 

Е що не гледаш всичко внимателно преди да купуваш ?

Аз и синчето храним от години гълъбите до един хипермаркет, там на 15 метра има църква, бая височка и те горе си гугукат. Слагаха поповете че е забранено да се хранят гълъбите, ама пак си им давахме да ядат стар хлеб, да им се радва детето. 
Значи почваш да ги храниш на твоята тераса редовно и ги ловиш и печеш и ядеш.
На мен ми се мотат направо в краката, лесно е да ловиш по няколко на ден. 
Като ги изядеш всичките, чакаш да дойдат други и тях ги ловиш и така.
Вкусо птиче месо , полезно за здравето, ама трябва много добре да е топлено на висока температура, защото са все пак диви птици и може да те хване като нищо птичи грип , ако имаш късмет те да са заразени от разни прелетни птици.

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Е що не гледаш всичко внимателно преди да купуваш ?

Като ти хвърля една баба хляба през прозореца и да си гледал и да не си гледал, гълъбите ще дойдат като по Хичкок.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Аз и синчето храним от години гълъбите до един хипермаркет, там на 15 метра има църква, бая височка и те горе си гугукат.

Още един с майчински инстинкт, заради който църквите се продънват от киселинните изпражнения на гълъбите.

преди 8 минути, аm-аm написа:

Като ти хвърля една баба хляба през прозореца и да си гледал и да не си гледал, гълъбите ще дойдат като по Хичкок.

Ами за това се купува къща, да си ти стопанина и да няма гадове да те ядосват.
Аз в моя двор не хвърлям никога нищо за ядене от птици, за да не се научат да идват.
Но петък сутрин едни свраки идват да разкъсват пликчето за разделното събиране на остатъците от храна, което го изнасяме до тротоара. Тях ги гоня тогава. А преди малко бяха дошли две да обръщат кафявите листа по тревата да търсят нещо за хапване, но не ги гоних.
Едни врабчета бяха намерили дупчица в едно ъгълче под стряхата и се бяха завряли да си правят гнездо. А то точо над входната врата. Еми изчаках ги и септември като бяха пораснали на теория малките врабченца ,  качих се с шестметровата стълба и запълних дупката със самовтвърдяваща се пяна, като тая дето я слагат около новите пластмасови прозорци при инсталирането им. Вече няма как да влезат.
На един бивш съсед пробил дупка в стената да излизат парите от кухнята през нея и сложил едно пластмасово капаче което се повдига като пусне вентилатора, там едни оранжеви по коремчето врабченца бяха почнали да си правят гнездо.
Аз бях мислил да си посадя череша зад къщата, ама се отказах, щото има много дървета в квартала и доста високи даже и няма да има оправия после с многобройните птици като озреят черешите. А па да ям печени гарги, нещо може да не ми е вкусно, знам ли.

Според мен спасението е само фирма за борба с вредителите.По нагли съшества от гълъбите няма и трябват драконовски мерки.На мен до миналата година ми кензаха по перваза на терасата и кацаха там.Купих две мелнички, които се въртят от най-малкия вятър и вече не ги засичам да кацат по первазите.Но пак намирам курешки, по малко от преди да сложа мелничките, но ги има.Незнам от въздуха ли кензат,ама са страшно нагли.Понеже терасата ми е голяма мисля да пробвам първо с повече мелнички за да покрия целия периметър,ако не стане мисля да се обърна към фирма за борба с вредителите.

преди 36 минути, franchesko написа:

Според мен спасението е само фирма за борба с вредителите.По нагли съшества от гълъбите няма и трябват драконовски мерки.На мен до миналата година ми кензаха по перваза на терасата и кацаха там.Купих две мелнички, които се въртят от най-малкия вятър и вече не ги засичам да кацат по первазите.Но пак намирам курешки, по малко от преди да сложа мелничките, но ги има.Незнам от въздуха ли кензат,ама са страшно нагли.Понеже терасата ми е голяма мисля да пробвам първо с повече мелнички за да покрия целия периметър,ако не стане мисля да се обърна към фирма за борба с вредителите.

За первази https://vrediteli.bg/magazin/uredi-ptici/metalni-shipove-ptici-cena

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Ами за това се купува къща, да си ти стопанина и да няма гадове да те ядосват.

Аха, ясно. Ако не искаш гълъби, просто трябва да си купиш в града къща. Как това ще спре гълъбите, бабите и теб да създават условия за осиране на пейзажа само не стана ясно.

преди 41 минути, franchesko написа:

Купих две мелнички, които се въртят от най-малкия вятър и вече не ги засичам да кацат по первазите.

Какви са тези мелнички? Гледам, че отсреща, където е като блок за прокажени, гълъбите са си избрали няколко етажа и там се води война на няколко нива - от мрежи и закачени плашила, до викове и прътове.

преди 1 час, PigManu написа:

Знам ги тия шипове,но не искам терасата да ми заприлича на затвор със строг тъмничен режим.

преди 1 час, аm-аm написа:

Какви са тези мелнички? Гледам, че отсреща, където е като блок за прокажени, гълъбите са си избрали няколко етажа и там се води война на няколко нива - от мрежи и закачени плашила, до викове и прътове.

https://speelgoedfamilie.nl/windmolen/38152-windmolen-4029069482202.html?channable=e4909.MzgxNTI&gclid=CjwKCAiAxJPVBRB4EiwAsCA4aQgIFgmsnqnkN04jZaliHOODL02DJ3pCQpvJe9Moyg6Dw3YBDlko2RoC6WoQAvD_BwE

https://www.hollandse-souvenirs.nl/nl/typisch-hollands-windmolentje-op-stokje-14604518.html?id=25908646&gclid=CjwKCAiAxJPVBRB4EiwAsCA4aU4WKBkJZ20HwS9assUZYPwKe4cdjhXqYTDfv1O2Eri9rOM6MJwZahoCBYwQAvD_BwE

https://www.myxlshop.nl/j-s-gekleurde-windmolentjes.html?id=94498646&gclid=CjwKCAiAxJPVBRB4EiwAsCA4aSjLfukm_I9G3Ol8nf7QwtW7mtVQGse5pACu1UvJP5tD1AA-I3dmWhoCtj0QAvD_BwE

Мрежата не е решение, в предния апартамент бях сложил временно такава, но се затваря цялата тераса, а и гълъбите висяха на нея и със всички сили се опитваха да я разкъсат.Адски нагли същества.И на колата ми кензаха, която беше чисто черна и тряваше всеки ден да я карам на автомивка.Според мен проблеми с гълъбите има в райони с много дървета.Тука покрай паркинга няма никакви дървета и нямам тия проблеми с колата.А тия проблеми с терасата са в пъти по малки от предния апартамент.Чудех се тука понеже са метални первазите да ли да не пусна някакво малко напрежение ток, което е безопасно за човека но резачка за гълъбите, и да има гълъби алангре.

преди 54 минути, franchesko написа:

Знам ги тия шипове,но не искам терасата да ми заприлича на затвор със строг тъмничен режим.

Няма такова нещо, след седмица не ти прави впечатление, понякога това е единствения начин.

преди 5 часа, аm-аm написа:

Или лисица или клониран бенгалски тигър.

Някой май се е родил с дупето напред... Ако нямаш конструктивно мнение по въпроса, не пиши в темата. Не си нито забавен, нито интересен, нито оригинален, а единствено ... трол.

преди 2 часа, franchesko написа:

Точно такива вършат ли работа? Изглежда като евтино решение на проблема.

А що се отнася до тока, в правилна посока разсъждаваш. Гледах един филм за една католическа църква (направо катедрала, знаете ги какви са огромни), при която гълъбите бяха сериозна заплаха. Фекалиите на птиците съдържат силни киселини и при дъждове буквално разяждаха железния ѝ покрив. Извикаха професионалисти. Ползваха три неща - шиповете, ток и сирени.

преди 45 минути, аm-аm написа:

Точно такива вършат ли работа? Изглежда като евтино решение на проблема.

А що се отнася до тока, в правилна посока разсъждаваш. Гледах един филм за една католическа църква (направо катедрала, знаете ги какви са огромни), при която гълъбите бяха сериозна заплаха. Фекалиите на птиците съдържат силни киселини и при дъждове буквално разяждаха железния ѝ покрив. Извикаха професионалисти. Ползваха три неща - шиповете, ток и сирени.

Ми от както ги сложих тези мелнички,курешките намаляха с 2/3 и много отдавна не съм виждал гълъб кацнал на перваза ми.Могат да се забодят и в саксии,но аз мисля да пробия перваза и да ги захвана със скоби за по здраво.Моя позната също с тях си реши проблема, но в комбинация не му знам точното наиминование вика, че го била купила от пазара.Виждал съм да го ползват индиянците там уж за прогонване на злите сили.Представляват много пръчки закачени на едно въже и трябва съсвсем леко да ги духне вятъра и те се движат на всички страни удрят се едни в други и издават доста акустичен звук ,който явно е много дразнещ за гълъбите.А за тока ,го четох някъде в интеренет като решение когато се чудех как да си реша проблема.Незнам да ли 12v ще свърши работа.Мисля, че птиците на много по ниско напрежение изпитват болка от колкото човека.Не е лошо и човек да се качи на покрива на сградата ,защото според мен първо там започват да идват птиците и после по терасите.Може да има гнезда и т.н. На покрива също доста мерки могат да се вземат.

• Автор

От всичко мнения които прочетох най ми допадна този с тока. След като гълъбите се научат че не трябва да кацат там ще намалеят драстично и ще може да се махне и да се сложи друго. 

Но въпроса е как да пусна леко напрежение по железата над  терасата 5х3м. Това са дебели винкели които са свързани до 1 а и няма опасност да бъдат пипнати от човек. 

Шиппвете не помагат. Пробвах и кацат до тях. 

преди 3 часа, Ndishev написа:

Шиповете вършат чудесна работа но не са правилно монтирани.

Но при теб не е достатъчно защото гълъбите живеят над теб и първо трябва да се запечатат дупките на подпокривното пространство и тогава се монтират шиповете правилно и забравяш за гълъбите.

преди 3 часа, Ndishev написа:

От всичко мнения които прочетох най ми допадна този с тока. След като гълъбите се научат че не трябва да кацат там ще намалеят драстично и ще може да се махне и да се сложи друго. 

Но въпроса е как да пусна леко напрежение по железата над  терасата 5х3м. Това са дебели винкели които са свързани до 1 а и няма опасност да бъдат пипнати от човек. 

Трябва да е напрежение, което да е безопасно за човека.Защото ти самият може да забравиш, че там има ток и да стане беля.Един познат холандец, който има ферма си е оградил мястото където да му се разкарват животните с една жица с малко напрежение.И животното като се допре до нея и се връща.Така те не напускат мястото, което им е оградил да се разхождат.Иначе като я пипнеш тази жица се усеща само едно леко боцкане.Ама според мен доста умно го е измислил.От друга страна като се замислиш проблема не е че кацат там, а курешките.При мен поне вече не кацат, но се още има курешки.Явно кацат горе на кооперацията и в движение като кензат и от там и курешките по перваза на терасата.За това проблема не е само да се разкарат от терасата, а от сградата като цяло.

• Автор
преди 8 часа, franchesko написа:

Трябва да е напрежение, което да е безопасно за човека.Защото ти самият може да забравиш, че там има ток и да стане беля.Един познат холандец, който има ферма си е оградил мястото където да му се разкарват животните с една жица с малко напрежение.И животното като се допре до нея и се връща.Така те не напускат мястото, което им е оградил да се разхождат.Иначе като я пипнеш тази жица се усеща само едно леко боцкане.Ама според мен доста умно го е измислил.От друга страна като се замислиш проблема не е че кацат там, а курешките.При мен поне вече не кацат, но се още има курешки.Явно кацат горе на кооперацията и в движение като кензат и от там и курешките по перваза на терасата.За това проблема не е само да се разкарат от терасата, а от сградата като цяло.

Да но над мене няма къде да кацнат. Те идват и кацат като излезнат от гнездата си които са на 3 4 метра от терасата. При прелитане може да бомбандират няколко пъти но няма да е фрапантно. На мене и да намаля броят им драстично ще е добре. Днеска като станах гледката от яко бонбандирана тераса чистена преди 1 ден и около 20 гълъба кацнали и с най голямата ди наглост 2 двойки правеха още досадници хаха. И аз искам да пусна ток по винкелите за да не кацат там. А те са на над 3 метра от пода. И всичко е захванато по стените. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.