Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сайтът AliExpress

Featured Replies

Здравейте, вчера си разглеждам из гугъл магазина, и във водещи класации виждам въпросния сайт... На него пише пазаруване, общо взето, разгледах това онова. На мене си ми трябва видео карта, даже бях пускал тема за избор на възможно най- изгодния варият, понеже цените им са до небесата... та някой може ли да ми даде мнения за сайта. Ползвал ли е услугите му... намирам карта 1060ghx 3gb за 500и нещо си лева. Притеснява ме гаранцията на продукта тъй като не виждам никаква... https://www.aliexpress.com/item/11-Pcs-Stock-Only-Colorful-NVIDIA-GeForce-GTX-1060-3G-Video-Graphics-Card-8008MHz-GDDR5-16nm/32854988200.html?spm=2114.search0104.3.145.330c51473Vj2Rl&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10325_10343_10546_10340_10548_10341_10084_10083_10618_10304_10307_10313_10059_5711218_10534_100031_10103_5722418_10627_10626_5711318_10624_10623_10622_10621_10620_10811,searchweb201603_25,ppcSwitch_2&algo_expid=7697d447-9692-44db-afdb-0dd05b1b77b8-24&algo_pvid=7697d447-9692-44db-afdb-0dd05b1b77b8&priceBeautifyAB=0 тая карта за тая цена ? 

На практика няма гаранция за нищо там. Ако дойде неработещо може да го върнеш и да си вземеш парите обратно, но не е сигурно. Предвиди си също мито, ДДС и разходка до митницата.

За някои неща връщането е просто безсмислено заради транспорта.

• Автор

с две думи съм забравил ддс-то което прави цената същата... ясно и транспорт + гаранция ... няма смисъл

преди 2 часа, oavramov написа:

Предвиди си също мито, ДДС и разходка до митницата.

Само до митницата? Какъв въртел го чака, да предвиди един свободен ден защото ще го разкарват и искат 100 работи. Ще се моли да плати петорно митнически разход, само за да го пуснат на момента да си ходи с пратката. Ще трябва да си извади ЕОРИ номер. Свързва се с митнически агент 10-15 лв. Попълва митническа декларация. Агента го кара да му донесе разпечатка от поръчката (ще се излага да ходи с файлове за принт или ще търси интернет клуб да плати там). Ще трябва да иде на Нотариус за да вади пълномощно. На нотариуса също се плаща. Ще плати ДДС цената на продукта + ДДС цената на транспорта. Митото вече отделна такса. С готовите документи отива при куриера за да вземе полагаемото. Вече осмукан откъм пари и време!

Ще му се завие свят, та игличини ще му изкачат от главата, може да потърси висок блок от отчаяние.... ;)

R.I.P.

(За компютърни компоненти май не се плаща мито. Но за клавиатури мишки се плаща)

На митницата в София нещата се случват за около 15-20 мин. Не пишете глупости за нотариуси, интернет клубове и агенти. Там си има компютър и можеш да си принтиш всичко, което си забравил или не носиш. Всичко на всичко се ходи на 3 гишета. Нещата са канализирани. Първият път е трудно, нормално, но втори път върнеш ли се вече нямаш никакви проблеми. 

Ако от сайта обясниш на продавача да пише на пратката, че ти праща нещо, което струва 12 долара, изобщо няма да стигне до митницата. Много неща, които са с цени реално за обмитяване съм поръчвал и не са ходили на митницата, защото на пратката пише "кабели - 13 долара". 

Успех. 

Риск винаги има. 

преди 1 час, ostavime написа:

Ако от сайта обясниш на продавача да пише на пратката, че ти праща нещо, което струва 12 долара

Нещо, което те (повечето азиатци) си правят по принцип и без да ги питаш/молиш, но със запитване е сигурно, че точно така ще се изпрати - с декларирана стойност на продукта много под себестойността. Даже някои пишат подарък на стойност $6,50 примерно

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, ostavime написа:

На митницата в София нещата се случват за около 15-20 мин. Не пишете глупости за нотариуси, интернет клубове и агенти.

Чудесно... Каква хубава препоръка да карате цяла България 90% от гражданите да ходят на София буйтак! Мамини сладки!

преди 49 минути, DarkEdge написа:

Нещо, което те (повечето азиатци) си правят по принцип и без да ги питаш/молиш, но със запитване е сигурно, че точно така ще се изпрати - с декларирана стойност на продукта много под себестойността. Даже някои пишат подарък на стойност $6,50 примерно

Да-да. На мен един китаец ми прати DVD заглавия и цената бе обявена реалната в сайта. С флашки обаче беше съобразителен и е писал подарък. А как ще си искаш парите обратно като се наложи връщане на стоката след като цената е обявена за джобни пари или подарък? Всичко за твоя сметка, идеална мишена сте да ви работят! :) 

преди 1 час, Mlechko написа:

Да-да. На мен един китаец ми прати DVD заглавия и цената бе обявена реалната в сайта. С флашки обаче беше съобразителен и е писал подарък. А как ще си искаш парите обратно като се наложи връщане на стоката след като цената е обявена за джобни пари или подарък? Всичко за твоя сметка, идеална мишена сте да ви работят! :) 

Пишеш, за да пишеш, да си казал нещо или да си полезен?
С опаковката ли ще доказваш плащане? Добре. Явно някои неща само си ги чувал.
'щот трансакцията в Пейпал си е доказателство, самата операция в Али също. А не декларацията, залепена на опаковката.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Поръчвал съм десетки процесори/естествено, не на куп!/, РАМ, мишки, кабели всякакви, преходници и какво ли не още...НИКАКВИ митници, гишета ДДС-та и т.н.И това вече втора година!

преди 56 минути, nickolaycho написа:

Поръчвал съм десетки процесори/естествено, не на куп!/, РАМ, мишки, кабели всякакви, преходници и какво ли не още...НИКАКВИ митници, гишета ДДС-та и т.н.И това вече втора година!

И ти ги носи пощаджията на адрес.

Еее, чак пък така! Обаждат ми се от пощата и отивам, подписвам се в един ХАЛВАДЖИЙСКИ ТЕФТЕР и толкоз!

преди 1 час, nickolaycho написа:

Еее, чак пък така!

Не чак, а точно така. :) 

преди 4 часа, Mlechko написа:

Само до митницата? Какъв въртел го чака, да предвиди един свободен ден защото ще го разкарват и искат 100 работи. Ще се моли да плати петорно митнически разход, само за да го пуснат на момента да си ходи с пратката. Ще трябва да си извади ЕОРИ номер. Свързва се с митнически агент 10-15 лв. Попълва митническа декларация. Агента го кара да му донесе разпечатка от поръчката (ще се излага да ходи с файлове за принт или ще търси интернет клуб да плати там). Ще трябва да иде на Нотариус за да вади пълномощно. На нотариуса също се плаща. Ще плати ДДС цената на продукта + ДДС цената на транспорта. Митото вече отделна такса. С готовите документи отива при куриера за да вземе полагаемото. Вече осмукан откъм пари и време!

Ще му се завие свят, та игличини ще му изкачат от главата, може да потърси висок блок от отчаяние.... ;)

R.I.P.

(За компютърни компоненти май не се плаща мито. Но за клавиатури мишки се плаща)

Чета ти поста и си мисля,че съм влязъл в тема "Вицове - част 5".

преди 1 час, DarkEdge написа:

щот трансакцията в Пейпал си е доказателство, самата операция в Али също. А не декларацията, залепена на опаковката.

Не знам... Ти като се съгласиш да вземеш опаковката, която пристига като дарение, значи се съгласяваш че този продукт няма стойност и не дължиш нищо на дарителя. Пейпал ще провери и ще разбере, че вече си я взел от куриера и си го припознал за подарък или си решил, че това не може да струва повече от 5 стотинки и за теб няма значение, че е на тази стойност. Продавача ще обяви на пейпал, че сте се споразумели да свали цената на продукта,  ТИ ЛИЧНО СИ ГО МОЛИЛ и той се е съгласил да ти го подари, а това че ти си решил да му платиш в повече дарение, кой го вълнува?

Точно, не знаеш. Пишеш измислици. Виж сега, ти теории можеш да развиеш безброй. Аз ти казвам какво е в действителност. Другото е ала-бала. 

Нямам пратка, която да съм взимал от пощата. Десетки са. Всички пратки ми идват в офиса. Без изключение. Последно си поръчах лодка с дистанционно за 130 долара. Кашона беше 70х30х30 см. Доста обемист. Дойде си като пич и нито митници, нито мита, нито каквито и да било глупости. Просто който не е поръчвал да не говори глупости. На всичкото отгоре кашона дори не беше опакован в хартия и се виждаше какво ми е изпратено. 

Ето от тук съм си я взел, както и куп други неща съм поръчвал точно от тоя сайт. Предишните два модела на лодката също и т.н. и т.н. 

https://www.banggood.com/FT012-Upgraded-FT009-2_4G-4CH-Brushless-RC-Racing-Boat-p-953069.html?cur_warehouse=CN

Пак казвам, че риск винаги има, естествено. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Аз поръчах от там една букса за конвертиране на сигнал от DVI на HDMI,платих я, така и не дойде.Да са живи и здрави там с тия 2,50 евро сигурно може да си купи една каса бира там, халал да им и да я пият за мое здраве.Втора поръчка еле пък за някакви суми от 100,200 и на горе евро да ме хванат за обратното на ватмана.

Не мога да повярвам колко глупости са се изписали. 2018г. е масово се пазари от Али. 

Първо Али не работи с пейпал, а с алипей.

Второ какво е написал продавача като цена върху пакета е без значение.

Има срокове за доставка, опция за диспут  99% нищо не рискуваш.Връщат ти точно толкова колкото си платил.

Трето ако се наложи куриера (обикновенно Бг пощи) освобождава пратката срещу скромна сума + дължимите налози ДДС и мито

С DHL е малко по тегаво, но пък почти без пари, ако слушаш внимателно като ти се обадят и изпълняваш точно.

Спира ли са ми дреболии за по евро две на митница. Минава ли са ми телефони за по над 700 евро без проблем.

Бг пощи трябва да доставят до адрес пратки до 2 кг. но него правят. Звънят по телефона или оставят известие.

Има търговци със складове в Европа. Голяма част от пратките ми идват от Холандия, Германия, Турция понякога Сингапур и рядко директно от Китай.

От 2014 насам имам над 350 поръчки. Обикновено дреболии но имам и доста таблети и телефони. Последната пратка е от днес.

Чак пък масово - пресилени думи. От aliexpress.com минава за най-сигурно между китайските магазини. От 2013г пазарувам редовно от споменатия сайт, предимно чукачки.  Скъпите поръчки бяха няколко неттопа, таблета и телефона за лични нужди. Най-скъпа покупка остана навремето един OnePlusOne. Изключително грозен телефон, когото лансирах на бивш съветски гражданин. За изминалия период съм открил 9 диспута и всичките спечелени - недополучени или дефектни. Последният диспут, например, бе че търговеца 20 дни не екстрадира пратката с обяснението - китайска нова година е и всички са на село. ОК, вдигнах диспут и лека нощ деца, след седмица ми върнаха парите и същата хуйня си купих от друг търгаш.

aliexpress е онлайн търговска площадка, на която се регистрират китайски търговци и китайски производители. Разбира се измежду тях има еднодневки, които се опитват да пробутат дефектна стока. Те си личат по ниската цена и лошите отзиви оставени от клиентите им. Така че, изборът ви нека се води от количеството заявки и съответните отклици. Друг момент при мен е, че си открих карта с 250$ лимит точно за този сайт. Основната ми сметка е в международна банка, а алиекспресната карта е заведена към пощенска банка.  Преводът от една сметка в друга е въпрос на кликове. Тази галимация ако нещо изпуши и човекът взе парите и каза - чакай ме тук.

Разните карнавали, фиести и 11.11 са чиста форма на чистене на складове от залежали шитняци за лапнишарани.
Финални думи. aliexpress.com не минава за евтин, а една идея за по-сигурен.

поздрави...

Набутал съм се в няколко фейсбук групи и найстина се поръчва масово и на килограм.По Коледа що роботи прахусмукачки поръчаха....... Последните ми поръчки са гоблени, майка ми много им се радва.  Често рискувам и поръчвам от нови търговци, е понякога удрям греда, но често риска си заслужава, цената е много по ниска.

Днес дойде едно телефонче Редми 5 плюс 4гб рам/64 гб ром излезе 280лв. с подарък силиконово калъфче.

на 14.03.2018 г. в 14:37, DarkEdge написа:

И като получиш кълбо кабели, дето струва $6,50, поискай да ти върне тези $6,50.

на 14.03.2018 г. в 15:49, nickolaycho написа:

Най-важното е КАКВА  стойност ще обяви китайчето!

Няма значение какво ще обяви, нито на каква цена, на митницата ровят на случаен принцип и са ми отваряли евтини неща, като не се нуждаят от позволение от мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.