Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преправяне на магнетофон (каштан). Как?

Featured Replies

Здравейте имам магнетофон (каштан) който функционира нормално с лента но аз искам да го преправя за да работи с телефон или лаптоп преди години бях свидетел как звучи такава уредба и сега ми е станало фикс идеа

благодаря за помоща предварително

преди 12 часа, emil644466 написа:

дай една снимка на входовете отстрани,вероятно ще ти трябва кабел 3.5 жак към 5-ца.

Не вероятно,а сигурно защото руските магнетофони едно време бяха само с петици.Такъв кабел трябва от 2.50 лв.3dot5-to-5-pin-din.jpg

Нищо не трябва да се преправя - има позиция да се ползва за усилвател, като се изключва ЛПМ. При предишните Юпитер превключвателя се слагаше в междинно положение. Въпрос само на еди кабел.

• Автор

кабелът ми е от 5 излизат две букси

едната черна другатачервена и имам преобразувател към 3.5

йато вкарам червената букса до край и черната я вкарам до половината се чува дупер тихо и като включе колоните спира да работи

по късно ще се опитам да кача снимки

• Автор
на 3/19/2018 в 1:02, Филипов написа:

Нищо не трябва да се преправя - има позиция да се ползва за усилвател, като се изключва ЛПМ. При предишните Юпитер превключвателя се слагаше в междинно положение. Въпрос само на еди кабел.

как да изключа това лпм

имам само офф ампл 9.5 19

моно 1 моно2 стерео

автостоп спекарс

на 3/18/2018 в 20:47, Димитър 59 написа:

Не вероятно,а сигурно защото руските магнетофони едно време бяха само с петици.Такъв кабел трябва от 2.50 лв.3dot5-to-5-pin-din.jpg

имам 3.5 кабел към 5 ца но със чейнджър и като извадя единият леко и започва да работи съвсем тихо а като включа една колона и пак  спира

• Автор
на 3/20/2018 в 22:48, Димитър 59 написа:

Такъв кабел ли имаш?cable-315.jpg

Този преходник ли наричаш чейнджър?pe1049_1.jpg

дa имам кабел като този от първата снимка

със  чейнджър за 3.5 от червена и чверна  букса става 3.5

Кабела от първата снимка е с два жака.В зависимост къде е запоен в петицата има възможност да бъде за вход или изход(от петицата).Можеш да разглобиш петицата за да провериш дали отговаря като на снимката.В твоя случай трябва да са запоени кабелите само на Graund /L-in /R-in .

844869_com_din.jpg

• Автор
на 3/25/2018 в 23:13, Димитър 59 написа:

Кабела от първата снимка е с два жака.В зависимост къде е запоен в петицата има възможност да бъде за вход или изход(от петицата).Можеш да разглобиш петицата за да провериш дали отговаря като на снимката.В твоя случай трябва да са запоени кабелите само на Graund /L-in /R-in .

844869_com_din.jpg

точно по схемата са свързани и не мога да си обясня защо така става ще снимам входовете целият кащан за да имате по добра представа

преди 4 минути, Велико Шахънов написа:

точно по схемата са свързани и не мога да си обясня защо така става ще снимам входовете целият кащан за да имате по добра представа

Aкo входа работи правилно,правиш една лесна проба.Включваш кабела от първата снимка.На жаковете докосваш с пръст центъра.Като ги почукваш с пръст,при нормално функциониране се чува един брум.Или втора проба, бъркаш с карфица направо в петицата на каштама.Почваш с 3 и 5 дупка.После с 1 и 4 дупка.При едните ще се чува по силен брум.Те са тези предназначени за вход.Тогава пак виж твоя кабел,дали точно там са запоени активните два кабела,че да съвпаднат с тези на каштама..

• Автор
на 26.03.2018 г. в 23:51, Димитър 59 написа:

Aкo входа работи правилно,правиш една лесна проба.Включваш кабела от първата снимка.На жаковете докосваш с пръст центъра.Като ги почукваш с пръст,при нормално функциониране се чува един брум.Или втора проба, бъркаш с карфица направо в петицата на каштама.Почваш с 3 и 5 дупка.После с 1 и 4 дупка.При едните ще се чува по силен брум.Те са тези предназначени за вход.Тогава пак виж твоя кабел,дали точно там са запоени активните два кабела,че да съвпаднат с тези на каштама..

Това "бум" се чува в 3 позиция от схемата а в другите не се чува нищо 

преди 10 часа, Велико Шахънов написа:

Това "бум" се чува в 3 позиция от схемата а в другите не се чува нищо 

Значи 3 и 5 са активните входове на двата канала от стереото.Ако беше в ред всичко,при пробата с карфицата,директно в буксата на Каштама,трябва да се чува еднакво и в двата входа.На 3 само в едната колона,на 5 само в другата колона.Щом магнетофона свири с лента,значи има повреда във входа.Това трябва да го поправи някой техник.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.