Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане на игрите на low настройки

Featured Replies

Също така твоята памет тествана ли е на другия слот дали ще тръгне? Да не би слота да е повреден нещо?

• Отговори 55
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 12 минути, Raze написа:

Също така твоята памет тествана ли е на другия слот дали ще тръгне? Да не би слота да е повреден нещо?

Пробвахме даже извадихме мойта рам и на нейно място сложихме другата плочка от тях но без резултат

преди 26 минути, Inno написа:

Моя съвет е да не търсиш съветите/услугите на гаражни измамници. Със какво дъно и процесор смятат да ти сменят сегашния музеен експонат ? Ако е на 775 сокет бягай надалеч от подобни ''оферти''. Явно паметта не се разбира с дъното. За колко я взе сегашната ти OEM машина, ако не е тайна ?  За 360 лева ще си купиш цяла реновирна офис машина със гаранция, разполагаща със съвсем способен процесор, на светлинни години от твоя - пример. Може на първо време да си ползваш ''геймърската'' GT 610 докато не събереш пари за gtx 1050/1050Ti или евентуално нещо по-мощно, но ще се наложи смяна на захранването.

Извинявай много но не ви искам мнението за какви пари какво мога да си взема исках да знам какъв е проблема с тия плочки та не тръгват 

Това съм искал това съм си зел ви е ако искате си земете и немозейни експонати човека в сервиза ми ги развива същите теории и ми предлага процесор i3 или i5 въобще нямащи общо с сокета който съм сега но не е въпроса в това искам си тая машина ;)

преди 30 минути, nikolov367 написа:

Пробвахме даже извадихме мойта рам и на нейно място сложихме другата плочка от тях но без резултат

Извинявай много но не ви искам мнението за какви пари какво мога да си взема исках да знам какъв е проблема с тия плочки та не тръгват 

Това съм искал това съм си зел ви е ако искате си земете и немозейни експонати човека в сервиза ми ги развива същите теории и ми предлага процесор i3 или i5 въобще нямащи общо с сокета който съм сега но не е въпроса в това искам си тая машина ;)

Извинявам се ако съм бил груб, въобще не ми е било това целта. Надявам се да не си дал 200-300 лева за конфигурацията. Щом имаш слабост към 775 сокета, избора е твой да се мъчиш със него.Ако искаш да играеш игри в днешно време на актуална резолюция, тоест 1920х1080 като минимум, ще трябва да инвестираш в конкретния хардуер. Според информацията от предходната страница разполагаш със HP L1706, та не знам що за изживяване е да се играе нещо съвременно на монитор с такава резолюция и диагонал. PC гейминга не е евтино хоби, ако е само за игри те съветвам да си вземеш един Xbox 360 на старо + игри отново втора ръка.

• Автор

имам ps3 но ми се ще за за няквин грички да го ползвам компа за това го купих ще го карам в друг сервиз възможно  е в този в който днес ходих да не са наясно с това дъно 

иска ми се поне още малко рам и не разбирам на този котърник какъв му е проблема с рамта 

иначе играя paladins gta v нямат опир на горе долу средни настройки макар и за стара конфигурация :)

обаче sniper elite 3 нещо се опира и явно идвам до рам както споменаха в горните коментари 

Понеже в таск мениджъра си ползва поне 1gb рам за оперяционната 64битова система и явно се мъчи 

преди 14 минути, nikolov367 написа:

имам ps3 но ми се ще за за няквин грички да го ползвам компа за това го купих ще го карам в друг сервиз възможно  е в този в който днес ходих да не са наясно с това дъно 

иска ми се поне още малко рам и не разбирам на този котърник какъв му е проблема с рамта 

иначе играя paladins gta v нямат опир на горе долу средни настройки макар и за стара конфигурация :)

обаче sniper elite 3 нещо се опира и явно идвам до рам както споменаха в горните коментари 

Понеже в таск мениджъра си ползва поне 1gb рам за оперяционната 64битова система и явно се мъчи 

Задръж си плейстешъна, за игрите, по-добра работа ще ти свърши, а и PS ексклузиви на PC не може да играеш. Рам паметта е изключително малко, дори и за ежедневно ползване, какво остава за игри като GTA V. Мисля, че дори 4гб. ще са недостатъчни за GTA V при най-ниските възможни настройки @1280x1024, вероятно може и да стане, ако си оптимизираш идеално Windows-а и спираш всички фонови програми, който не използваш. Видео картата изобщо не е за игри, може да видиш спецификациите й и сам да си изградиш представа какви са възможностите й. Ако искаш геймърска карта от 6-та серия на Nvidia, която що годе да става за нещо в днешно време - минимума ти е GTX 660 втора ръка, но ще е спъната от процесора.Спецификации на GT 610 и GTX 660.

Малко смешно ми стана като видях че рам паметта работи с малко над 500Mhz. :Д

преди 3 часа, WhiteTooth написа:

Малко смешно ми стана като видях че рам паметта работи с малко над 500Mhz. :Д

Така я дава софтуера, това се умножава по две - DDR памет е това. Като не можеш да кажеш нещо смислено, за какво коментираш?

преди 16 часа, Raze написа:

Така я дава софтуера, това се умножава по две - DDR памет е това. Като не можеш да кажеш нещо смислено, за какво коментираш?

Е как за какво, да трупам мнения!

• Автор

Питах човек в olx продава рам памети има и сервиз в пловдив до колкото разбрах и той казва същото  оригинално ли е дъното плочката рам трябва да е точно за нея накара ме да му изпратя информация  за дъното и модела рам и каза че ще провери точно за моя  модел дъно 

Да не си ги пращаме само по еконт и да не стават това каза той 

Та ще чакам да видим дали ще помогне човека 

Иначе ги намирам в  ebay 10тина долара но доставката е около 50лева което ми е множко 

• Автор

Дъно с модел: Asus P5Q PCIE x 1 ще потдържа ли моя процесор Intel® Xeon® Processor X3323 ? да сменявам направо дъното и да не се занимавам или ако имате идеи за този процесор предложете ми дъно ? 

Благодаря предварително 

То ще го поддържа, но процесора за да влезе, трябва да го изрежеш или него или слота на дъното има отстрани едно чопче. Трети вариант - търсиш си преходник.

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/243877-Слагане-на-Xeon-s771-процесори-в-дъна-със-сокет-775

http://alphacom-bg.com/product/1276/hp-elite-6000-pro-quad-q6600-4gb-250gb.html

Чисто информативно да видиш колко струва една антика с 4ГБ рам и нормална кутия с година гаранция.

Не знам колко смяташ да пръснеш за части които не е ясно работят ли и по-гаражни сервизи за консултации но си направи добре сметката заслужава ли си.

• Автор

Зравейте за последно :D

Оправих рамта всичко е точно но четох горе в коментарите че тази gt610 не става за игри 

Та предложете ми някоя грамотна видео карта за игрички ddr3 благодаря :)

• Автор
преди 6 минути, ncl написа:

Какво е захранването? Бюджет за картата?

FSP Group Inc  е марката 350w пише 

Около 150 лева мога да отделя 

https://www.vario.bg/komponenti-video-karta?32[]=GT 1030&orderby=

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=VIDEOCARD&p=1030

Това е най-бюджетното решение за нова карта с гаранция. Втора употреба не се знае в какво състояние ще е и колко ще изкара. В много от игрите ще си спъван от процесора или от това, че няма определени инструкции, но за без пари толкова.

преди 3 часа, nikolov367 написа:

Оправих рамта всичко е точно но четох горе в коментарите че тази gt610 не става за игри 

Съвременна видео карта за игри със DDR3 памет няма. Ако беше отделил още минутка в четене щеше да видиш предложена видео карта.

преди 3 часа, nikolov367 написа:

Наистина си решил да хвърляш пари на вятъра...със 150 лева сигурно ще си купиш една камара игри за конзолата.

преди 3 часа, Inno написа:

Съвременна видео карта за игри със DDR3 памет няма. Ако беше отделил още минутка в четене щеше да видиш предложена видео карта.

90% от хората които не разбират от компютри мислят че системната памет трябва да бъде "съвместима" с тази на видеото, за това питат за такива видео карти. Те не знаят че единствената съвместимост която им трябва е PCI-E слот, било той х16 1.0 х8+ 2.0 и прочие. 

Може да си вземе 750 Ti втора ръка, ама все пак това е България и не се знае на какво ще попадне

При тези цени, които се продава втора употреба (150-200 лв.) и без гаранция, незнайно къде как и колко е работила, трябва да си луд да я предпочетеш пред нова GT 1030 с гаранция 3 години, особено след като разликата между двете е минимална.

току-що, Raze написа:

При тези цени, които се продава втора употреба (150-200 лв.) и без гаранция, незнайно къде как и колко е работила, трябва да си луд да я предпочетеш пред нова GT 1030 с гаранция 3 години, особено след като разликата между двете е минимална.

Ами реалната й цена е не повече от 100лв. Това че тука се опитваме да правим пари от боклуци и че се опитваме да метнем всеки е изцяло наша вина. Да не говорим за малоумници те които копуват неща евтино и ги продават скъпо

преди 1 час, m0nss7erKill написа:

90% от хората които не разбират от компютри мислят че системната памет трябва да бъде "съвместима" с тази на видеото, за това питат за такива видео карти. Те не знаят че единствената съвместимост която им трябва е PCI-E слот, било той х16 1.0 х8+ 2.0 и прочие. 

Може да си вземе 750 Ti втора ръка, ама все пак това е България и не се знае на какво ще попадне

@nikolov367 Не е показал такива признаци, но може би иска да си сглоби ретро геймърска система, кой знае. Мисля, че Fermi 400 серия са първите карти със GDDR5 памет. Аз лично се опитвам да го убедя да не си хаби парите на вятъра.

Не е от географското положение. Цените в OLX са безумни, защото сайта е дом на прекупувачи/копачи и всичките паразитни микроорганизми, който вървят със бума на криптовалутите. Единственото сигурно място за покупко-продажба на хардуер в страната е hwbg форума, за съжаление.Тук във този форум, за жалост няма общност.

преди 52 минути, Raze написа:

Аз пък мисля, че трябва да е луд да купува нова карта за такава конфигурация. Въобще инвестицията във подобна машина е безумие. Ако намери 8-ма, 9-та серия, което да си пасва с процесора, да, но на разумна цена, но захранването му най-вероятно няма допълнителни 6-8 пинови конектори, защото си говорим за OEM офис машина.

Щом иска да си я ползва защо да не си купи? Какво предлагаш ти да си купи за тази кофигурация, което да е на добра цена и да му върши работа? Ако вземе да инвестира и в други части, сумата ще нарастне многократно, особено ако са нови.

преди 16 минути, Inno написа:

Аз пък мисля, че трябва да е луд да купува нова карта за такава конфигурация. Въобще инвестицията във подобна машина е безумие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.