Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстои ми пътуване моля за малък съвет.

Featured Replies

Здравейте на всички. Очаква се другата седмица да шофирам от Манхаим Германия до София България. Досега винаги съм пътувал със самолет защото ми излизаше по евтино и много по бързо. Но сега ще се наложи да си ида с кола. Имам няколко въпроса към вас . За първи път ще ми е и няма кой да взема с мен който е пътувал .Ще карам по навигация  на Гармин актуализирана е, също и ще пусна фабричната сателитна навигация в колата ми . Съветите който искам то вас са следните. 1-во Как е най удачно да задам дестинацията на навигацията, да напиша директно България или да задавам дестинация от граница за следваща граница. 2-ро в кой държави и какви такси и винетки трябва да заплащам и как става. Навигацията ми дава 2 маршрута един през Сърбия и един през Румъния мисля че този през Сърбия е по добър. Относно документите имам всички нужно  , карам с немски номера имам всички нужни документи и зелени карти и така на татък. Моля ако може да ми помогнете с тези ми въпроси и да ми дадете някакъв съвет за да мине пътуването възможно най безпроблемно.

Стояне, чуй сега ко ти пее радио хоризонт и програма Христо Ботев.Първо завиждам ти благородно, че ще пътуваш с кола от Германия до България.Страхотно изживяване е.Да със самолет е по-ефтино, ама няма го тоя кеф.А мъдрия български народ е казал ,,Кеф цена няма,, Първо ако искаш безпроблемно пътуване за*би тоя Гармин и разни глупави навигации, ако не искаш да се озовеш в даден момент у некоя маждарска паланка и да се чудиш ,,на ляво ли на дясно ли. .Sygic е най-добрата за такива пътувания.Ако може да си свалиш няма да имаш ядове,Аз съм пътувал много пъти с кола от Холандия до България с нея, и какъвто и маршрут да и задам никакви ядове до България.Принципно винаги цепа от Холандия, Касел-Кьолн-Франкфурт-Нюренберг.От там цепа Рехенсбург-Пасау и съм на Немско-Ашстрйската граница.За Австрия ти трябва винетка седмична те мисля, че дневни нямат.Винетки за Австрия започват да се продават още в Германия 100км преди границата с Австрия.Като ти останат 100-120км до границата спирай и питай на бензиностанциите.ЗА Австрия ще ти трябва и светлоотразителна жилетка, ако нямаш таква 5 евро е по бензиностанциите иначе глобата е 35 евро в Австрия.И виж в Гугъл до кога при тях за задълвителни зимните гуми, че глобите са им кански.Мове да стигне до 5000 евро.Винетки за Австрия има и веднага след границата, ще видиш голяма отбивка и големи табели и стрелки с надпис ,,Vinet,,няма как да го изпуснеш.Но аз си взимам оше в Германия за да цепа директно и за да не спирам.От там пера Линц-Виена-Никелсдорф.За Унгария пак ти трябва винетка седмична 12 евро пари.Пак така почват да ги продават 100 км преди границата с Унгария и пак така веднага след границата има голям пункт ,който не можеш да изпуснеш.От там Унгария цепа Унгария , Гиьор-Татабаня-Сезгед и съм в Сърбия.От там дирекцион Београд-Ниш-Пирот и съм на КПП Калотина ,,Добре-дошли в България,, :) В Австрия макър, че ограничениятя са 130км/ч там пера без притеснения 170-180км/ч. Но в Унгария спазвай най-добре плътно 130км/ч. защото мажджара е мръсен в червата и могат да те вкарат в е*бати филма.В Сърбия също спазвай най-добре 120км/ч. ,че и те са големи селяндури.Там нямав винетка, а се плаща така наречената ,,Путарина,, или на нормален език ,,Тол такса,, 12 евро ще ти е за цяла Сърбия.Може и с карта може и в кеш евро, но си носи за всеки случай кеш, че един път не им работеха апаратите за плащане с карта.Аз нямам кеш, от зад километрична опашка ,ни на пред ни зад всичко живо от зад свирка.Абе филми:) Но последния път минах през друг мършрут и се изкефих максимално и силно ти го препоръчвам.Хановър-Лайпциг-Дрезден и от там бях на чешката граница.За Чехия ти трябва винетка 12 евро седмична.Пак така 100км преди границата почват да ги продават, както и веднага след самата граница.Чехия е уникално красива направо ми напълни душата особенно Прага е адски красива.А и Чешката бира е най-добрата.Мое да спреш да дръннеш някоя бира някъде:beer:  Чешките пътища са страхотни.Евала на чичо Чех.От там Словакия 10 евро винетка ти трябва, през Братислава и си на Унгарската граница.И от там пак към Сезгед и през горе описания маршрут през Сърбия.Словакия също пътища са ок, но много не си спомням от там, че беше през ноща и с едното око карах с другото спях и реално Словакия я проспах.За в бъдеще мисля също да пътувам през Чехия и Словакия, защото в сравнение с другия маршрут през Австрия ,през Чехия и Словакия е много по-малко трафик и се пътува в пъти по спокойно.През Австрия минава целия трафик към Балкана и Турция, всички гастарбейтери, всичкото български и румънски циганор на тумби,  и в един момент вместо да се кефиш на пътуването,  може да почне да те стяга корема и да те прокарва на растройство.Но от където и да минеш пази си добре документите и парите, че веднага след границата с Германия в посока Балкана,замирисва на ориент, а замирише ли на ориент,замирисва и на бързи-смели-сръчни:) От Майнхаим, ако решиш да минеш през Чехия, може да цепиш по диагонал посока Дрезден, което е почти на чешката граница.Ами това е,  Успех и приятно изкарване в България!

Франчесто по-еВтино се пише.

П.С: Гледай табели те ще ти помогнат най-добре

Като допълнение към просторното изложение - ако решиш да минеш през Сърбия гледай да не се натресеш в Будапеща. Кара се по околовръстното и видиш ли табела Сегед - веднага се откланяш по нея. Ако все пак го направиш - за изхода гледай шосе 5.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.