Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 50 минути, Петър С. Стоянов написа:

Момчета доста се отклонихте от темата моля ви успокойте се :D
Мисълта ми беше да ми дадете насоки като дъното и процесора дето съм си избрал да направим едно хубаво пц за да може след време като се  постави 1060 6гб или 1070 да няма някъв лаг или някъв бъг. Относно рам-та просто ме вкарахте в шах с тези изказвания найстина не ги разбирам. Процесора остава но исках да знам дали след като сложа видеото дъното ще го понесе? 

Дъното ще я понесе тази 1060-ка(:angry:), но от друга страна е посредствен боклук. Събери още някой лев да си закупиш по-качествени компоненти. 

преди 22 часа, Roujin Z написа:

от друга страна за тия пари се взима процесор на по-висока честота (I5-8500) което е по-удачния вариант.

100MHz за 60 левчета отгоре? 

• Отговори 62
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Петър С. Стоянов написа:

Момчета доста се отклонихте от темата моля ви успокойте се :D
Мисълта ми беше да ми дадете насоки като дъното и процесора дето съм си избрал да направим едно хубаво пц за да може след време като се  постави 1060 6гб или 1070 да няма някъв лаг или някъв бъг. Относно рам-та просто ме вкарахте в шах с тези изказвания найстина не ги разбирам. Процесора остава но исках да знам дали след като сложа видеото дъното ще го понесе? 

Аз съм във пълно самообладание. Със този 144hz монитор, обаче бюджета не достига, купил ли си го вече ? Аз бих взел конфигурацията на Panov, но бих заменил кутията със DeepCool Tesseract, и бих вдигнал малко бюджета, инвестирайки във по-мощно захранване, за да се подсигуря за карта със висока консумация, реално захранването няма да има проблем и със GTX 1070/1070Ti/1080, но в никакъв случай не бих сложил някоя от Vega 56/64 ламите, ако искаш да се въползваш от Freesync. Вероятността да намериш такава на адекватна цена и без това е нищожна и граничи към 0. Най-добре би било да вземеш дъно със Z370 чипсет, за да подкараш паметта на 3000mhz и евентуално да изстискаш още от нея, окомплектовайки я със 8600K, но бюджета няма да стигне, а и до колко ще си заслужава инвестицията във Z370 a.k.a Z270, в предвид че Z390 чука на вратата, ти си преценяваш.

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Дъното ще я понесе тази 1060-ка(:angry:), но от друга страна е посредствен боклук. Събери още някой лев да си закупиш по-качествени компоненти. 

100MHz за 60 левчета отгоре? 

Дъното е посредствен боклук ? Ясно, а Asus/MSI h310 боклуците, който са на сходна цена, но са наистина отпадък, не са ? И какво значи ''Дъното ще я понесе'' ? Трислотова, 2000гр. карта ли ще слага ?

• Автор
преди 20 часа, PANOV написа:

А какво общо има всичко това в случая с 8400/b360 .. Точно нула. Да ти преведа с първата си реплика какво ти написах: след като се скопява до 2666 и вече при опции в биос се пипат тайминги, е все тая че адатата по XMP е с по-стегнати тайминги, щото и тя е hynix. За ryzen никъде не виждам писано от мен, че гарантирам Xmp с каквото и да е, казах: по-добре съответен samsung чип пред hynix, по-малко проблеми да достига спекс и ++ за клок. По диагонал ли четеш, прочети пак какво сме писали.

Към Президента Стоянов :D: за паметите не се кахъри с този сетъп, като искаш от никем взимай, ще понесе конфига видеото избрано от теб.

Хахха Мерси Панов, а захранването 450вата достатъчно ли ще е? Някъде бях чел,че по-мощните карти като 1070 1080 им трябва 500вата или са глупости ?

преди 18 часа, Inno написа:

Аз съм във пълно самообладание. Със този 144hz монитор, обаче бюджета не достига, купил ли си го вече ? Аз бих взел конфигурацията на Panov, но бих заменил кутията със DeepCool Tesseract, и бих вдигнал малко бюджета, инвестирайки във по-мощно захранване, за да се подсигуря за карта със висока консумация, реално захранването няма да има проблем и със GTX 1070/1070Ti/1080, но в никакъв случай не бих сложил някоя от Vega 56/64 ламите, ако искаш да се въползваш от Freesync. Вероятността да намериш такава на адекватна цена и без това е нищожна и граничи към 0. Най-добре би било да вземеш дъно със Z370 чипсет, за да подкараш паметта на 3000mhz и евентуално да изстискаш още от нея, окомплектовайки я със 8600K, но бюджета няма да стигне, а и до колко ще си заслужава инвестицията във Z370 a.k.a Z270, в предвид че Z390 чука на вратата, ти си преценяваш.

Дъното е посредствен боклук ? Ясно, а Asus/MSI h310 боклуците, който са на сходна цена, но са наистина отпадък, не са ? И какво значи ''Дъното ще я понесе'' ? Трислотова, 2000гр. карта ли ще слага ?

Ино да монитора е в наличност.8600к е плюс като цяло по-добрия ваариант разбира се малко качваа бюджета ,а тези з390 кога ще излизат,уж февруари се очакваше да пуснат дъна за 8-то поколение на интел на достъпни цени,но все още нищо по темата и още нещо задължително ли е рам-та да са 2х8гб като за начало неможе ли да се сложи 1 плочка по този начин може даа си взема 8600к 

За 8600К ще трябва и охладител. Като се прибави разликата от дъното и процесора, парите отиват към 300 лева отгоре. Ти си преценяваш

Ако ще слагаш по-мощни процесори и карти и ще клокваш, хубаво е да вземеш и по-мощно захранване.

преди 1 час, Петър С. Стоянов написа:

Хахха Мерси Панов, а захранването 450вата достатъчно ли ще е? Някъде бях чел,че по-мощните карти като 1070 1080 им трябва 500вата или са глупости ?

8600k + cooler + дъно –бая нагоре отиваш с парите, 8400 е в баланс за 1060 6.

Захранването е предостатъчно, но от варио е много на оферта EVGA B3 550, ако държиш повече, макар че 8400 и 1060 я натовариш cx450m наполовина я не - повече абсурд.

За парите си е добър избор но ако го поръча отделно няма да е 130 лв. а по-скоро 140 лв. 

По-добре да вземе за 150 лв. Сиисоника от Никем вместо да пазари от различни места. 

преди 1 минута, Roujin Z написа:

За парите си е добър избор но ако го поръча отделно няма да е 130 лв. а по-скоро 140 лв. 

По-добре да вземе за 150 лв. Сиисоника от Никем вместо да пазари от различни места. 

CX450M стига, защо сисоник от никем и кой визираш за 150 ?

Ино да монитора е в наличност.8600к е плюс като цяло по-добрия ваариант разбира се малко качваа бюджета ,а тези з390 кога ще излизат,уж февруари се очакваше да пуснат дъна за 8-то поколение на интел на достъпни цени,но все още нищо по темата и още нещо задължително ли е рам-та да са 2х8гб като за начало неможе ли да се сложи 1 плочка по този начин може даа си взема 8600к 

Няма официална информация кога ще излизат, може би ще ги обявят на Computex, заедно със 8-ядреника и този юбилеен модел . Естествено тези части ще са доста извън бюджета ти. Минимума ти за дъно подходящо за 8600K e 300 лева (Asrock Extreme 4), ще трябва и стабилно охлаждане и най-вероятно и delid и т.н., ако искаш добри температури/шум. За да е балансирана конфигурацията по-добре вземи B360 и 8400 и 2х8, а след време 1070/1070Ti/1080 или нещо със тази производителност за монитора ти. Евтините H310/B360/H370 ги пуснаха сега, а не февруари/март, заради дебюта на Ryzen 2000.

преди 2 минути, Roujin Z написа:

EVGA-та която споменаваш.

Питах кой сисоник визираш, но да подразбирам че focus gold. Е да като се плащат доставки отделно няма файда за evga за 129, само ако се разбият нещата и взима памет и захранване от варио, но вече като иска сглобка и гаранции на едно да взима от никем.

• Автор

И сега последно дъното боклук ли е или не? Оставям на 8400 за мен мисля че е достатъчно но  като цяло да сменя ли дъното с З 370 или това дето съм го избрал си е хубаво.Извинявам се но нека се доуточня идеята ми е да купувам частите ,частично не наведнъж за другата седмица съм събрал за процесора и дъното ако остава това ,затова е нужно да знам дали да не събера още някой др лев и да взема з-ката ? 

Очевидно няма да има клок така че какво разбираш под боклук? Дъно с Z370 за около 200 лв. също може да бъде наречено боклук.

Частите могат да бъдат сложени и на това дъно - http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H310M-HDV-LGA1151/

Предполагам него може да го наречеш боклук не че частите няма да си работят. 

Луксозно дъно с B360 чипсет тоест за заключен процесор би струвало към 250 лв. Ето ти примери - 

https://www.msi.com/Motherboard/B360-GAMING-PRO-CARBON

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-B360-H-GAMING/

https://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty B360 Gaming K4/index.asp

Тоест твоето https://www.asrock.com/mb/Intel/B360 Pro4/index.asp е нещо по-средата нито луксозно нито боклук.

Не знам дали е боклук. Изглежда като обикновено дъно, а и е излязло скоро и няма много отзиви за него. А ако има проблеми, има си гаранция. А дали да го смениш със Z дъно, ще трябва ти да си решиш.

И сега последно дъното боклук ли е или не? Оставям на 8400 за мен мисля че е достатъчно но  като цяло да сменя ли дъното с З 370 или това дето съм го избрал си е хубаво.Извинявам се но нека се доуточня идеята ми е да купувам частите ,частично не наведнъж за другата седмица съм събрал за процесора и дъното ако остава това ,затова е нужно да знам дали да не събера още някой др лев и да взема з-ката ? 

Изобщо не е боклук, точно обратното. Asrock 1151 v3 дъната предлагат най-доброто съотношение цена/качество, виж че най-евтините H310 на MSI H310M PRO-VDH и ASUS PRIME H310M-K са по 130 лева, а дори нямат M.2 слот, а B360M Pro4 има два. Да не споменаваме повечето Dimm слотове и SATA портове, и значително по-добрата захранваща част, в сайта на Asrock пише че е използва 10-фази (не са истински 10 фази), което естествено, не е така, но със сигурност е доста по-добро от при двете оголени платки, на който ако сложиш i7 8700/8700K, като нищо да изгърми някой мосфет, особено на Asus-а. Смисъл от евтините Z370 има само за i3 8350K, за 8600/8700К трябва поне качествено среден клас (Extreme 4/Fatal1ty K6), а не Asus TUF, Gigabyte Aorus ''Ultra gaming'' или MSI Tomahawk. Не те съветвам да купуваш частите поотделно със голям интервал между отделните покупки, най-добре събери пари за всичко (еветнтуално без карта) или закупи частите на изплащане.

преди 13 минути, Inno написа:

1151 v3

Това е нещо ново.

Чак пък да заминат мосфети, бая прекалено, нали за тия процесори са правени дъната, ясно че има и бюджетни скопени дъна, но все пак всичко се поддържа. Не че подкрепям такова комбо, но има и хора които го правят и то без проблеми.

преди 8 минути, PANOV написа:

Това е нещо ново.

Чак пък да заминат мосфети, бая прекалено, нали за тия процесори са правени дъната, ясно че има и бюджетни скопени дъна, но все пак всичко се поддържа. Не че подкрепям такова комбо, но има и хора които го правят и то без проблеми.

Така като гледаш мосфетите на Asus-a, според теб дали са правени със идеята за 6-яден процесор, камо ли 6-ядрен със HT ? Аз гарантирам че това дъно ще изпука ако сложиш i7 8700/K и го пуснеш на пусна пара със стрес тест.Същото важи и за Z370, който не вярва, че 370 е пуснат ранно и прибързано, може да видиш дъната и по-конкретно захранващите им схеми, няма разлика, освен при някой производители като Asrock. Обаче интел излезе със най-''умния'' аргумент за пиновете на сокета и верните дойни крави кротко склониха глава.

Има готови конфигурации с I7 (заключен) за една камара пари с подобни дъна. И не не само офис машините и при готовите геймърски сглобки за по 3 бона положението не е розово.

Мнозинството потребители нямат идея какво им е дъното и ако все пак научат то е след години при опит за добавяне на рам или някъв опит за ъпгрейд.

Дъната определено не "пукат" по-време на гаранционния срок на такива сглобки а той е средно 2 години.

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Има готови конфигурации с I7 (заключен) за една камара пари с подобни дъна. И не не само офис машините и при готовите геймърски сглобки за по 3 бона положението не е розово.

Мнозинството потребители нямат идея какво им е дъното и ако все пак научат то е след години при опит за добавяне на рам или някъв опит за ъпгрейд.

И какво като има ? Ако се ползва за гейминг няма да има проблеми (ако приемем че има адекватен поток в кутията), но при стрес тест, няма никакъв шанс да издържи i7 8700/K. Ако пък машината се ползва длъги часове или 24/7 за тежки задачи, който товарят процесора продължително време такова дъно няма да издържи дълго време.Да сложиш такова h310 на i7 8700/8700К e лудост, h310 дъната са за селерон/пентиум/i3/i5.

Май точно този тип потребители влизат във графата ''дойни крави'', интел разчита именно на такива.

току-що, Inno написа:

И какво като има ? Ако се ползва за гейминг няма да има проблеми, но при стрес тест, няма никакъв шанс да издържи. Да сложиш такова h310 на i7 8700/8700К e лудост, h310 дъната са за селерон/пентиум/i3/i5.

Какви стрес тестове на такава система дето не се клоква? Някой ще седи да върти стрес тестове на h310+8700? Дори и да върти пак един и същ резултат - няма проблеми, всички тия дъна са съвместими със съответните процесори. Никой не коментира дали е лудост или не просто е факт и за никакви умрели мосфети не може да става въпрос. Има много готови машини с такива комбинации - разумни или не. Всичко си има спекс и съвместимост, дори при стрес тест няма какво да стане. Стига локуми.

преди 19 минути, Roujin Z написа:

Дъната определено не "пукат" по-време на гаранционния срок на такива сглобки а той е средно 2 години.

Явно визираш случай в който машината сее ползва за игри в продължение на 24 месеца, и на 25-тия човека решава да види какво може процесора му. Prime-а ще изпука за минути, защото е със 3 фази за процесора, MSI може и да издържи по-дълго, а току виж може и да оцелее, ако се модифицира със heatstink или се сложи вентилатор директно върху мосфетите.

преди 9 минути, PANOV написа:

Какви стрес тестове на такава система дето не се клоква? Някой ще седи да върти стрес тестове на h310+8700? Дори и да върти пак един и същ резултат - няма проблеми, всички тия дъна са съвместими със съответните процесори. Никой не коментира дали е лудост или не просто е факт и за никакви умрели мосфети не може да става въпрос. Има много готови машини с такива комбинации - разумни или не. Всичко си има спекс и съвместимост, дори при стрес тест няма какво да стане. Стига локуми.

В сайта на Asus пише че дори поддържа i7 8700K, това не значи че това дъно е способно да го понесе при съответните обстоятелства. Процесорите са съвместими - спор няма.Никъде не съм споменавал клок. Всеки потребител може да го направи. Какво те накра да си мислиш че няма да има проблеми ? Между впрочем ето едно прясно мнение на HWBG потребител (Major Payne) от темата за Sandy Bridge процесорите

'' Просто не се занимавай да клокваш на H61 дъно. Geniusloci e напълно прав. Миналото лято сложих 4790к на Asrock H81 дъно и реших да тествам на сток какви температури ще държи в LinX и веднага ми изгърмя мосфет на VRM-те и с него замина и процесора... ''

Същото това H81 дъно е поддържало официално i7 4790K, който има и по-ниска консумация от i7 8700.

Защо даваш примери с дъна и процесори на години не разбирам изобщо. Компоненти експлоатирани толкова време не са мярка тука. И дъната се усъвършенстват, дори евтините. Проблеми казвам че не за тия дето ти спомена - да заминат мосфети на ново дъно със съвместим процесор 2018та година е пресилено, най-много да тротва процесора, това са възможностите ако загрее vrm. А стрес тестове за какво да се въртят?

Разкрий инфо за новия сокет 1151 v3.

преди 21 минути, PANOV написа:

Защо даваш примери с дъна и процесори на години не разбирам изобщо. Компоненти експлоатирани толкова време не са мярка тука. И дъната се усъвършенстват, дори евтините. Проблеми казвам че не за тия дето ти спомена - да заминат мосфети на ново дъно със съвместим процесор 2018та година е пресилено, най-много да тротва процесора, това са възможностите ако загрее vrm. А стрес тестове за какво да се въртят?

Разкрий инфо за новия сокет 1151 v3.

Дадох пример какво става когато се сложи най-висок клас масов процесор на най-нисък клас дъно. В случая примера на колегата Major Payne, е още по релевантен, защото Coffeе Lake i7 имат по-висока консумация oт i7 4790K или в най-лошия случай е сходна, но не и по-ниска. Ако той има регистрация тук, ще се радвам да се включи за да разясни още детайли, но ме съмнява да има регистрация тук. От къде разбра, че неговото H85 дъно е експлоатирано ? Въпроса не е във това дали едно дъно е експлоатирано и колко време е ползвано, а дали е адекватно за един процесор. Със какво едно H81 дъно е по-усъвършенствано от към захранваща част от едно H310 ?  Дано да се шегуваш със този ''аргумент''. Аз написах нещата такива каквито са - черно на бяло и ти пак отказваш да приемеш че 1151v3 (Coffee Lake) е набързо пусната платформа, именно затова дъната са до голяма степен непроменени, а причината за това Asus H310 да е толкова зле е пестене от производствени разходи, макар че дори средния клас Strix дъна са доста зле за клок на  i7 8700K, тоест непроменени от Z270 насам.

Лека от мен, не е нужно да отговаряш на въпросите.

преди 7 минути, Inno написа:

Дадох пример какво става когато се сложи най-висок клас масов процесор на най-нисък клас дъно. В случая примера на колегата Major Payne, е още по релевантен, защото Coffeе Lake i7 имат по-висока консумация oт i7 4790K или в най-лошия случай е сходна, но не и по-ниска. Ако той има регистрация тук, ще се радвам да се включи за да разясни още детайли, но ме съмнява да има регистрация тук. От къде разбра, че неговото H85 дъно е експлоатирано ? Въпроса не е във това дали едно дъно е експлоатирано и колко време е ползвано, а дали е адекватно за един процесор. Със какво едно H81 дъно е по-усъвършенствано от към захранваща част от едно H310 ?  Дано да се шегуваш със този ''аргумент''. Аз написах нещата такива каквито са - черно на бяло и ти пак отказваш да приемеш че 1151v3 (Coffee Lake) е набързо пусната платформа, именно затова дъната са до голяма степен непроменени, а причината за това Asus H310 да е толкова зле е пестене от производствени разходи, макар че дори средния клас Strix дъна са доста зле за клок на  i7 8700K, тоест непроменени от Z270 насам.

Лека от мен, не е нужно да отговаряш на въпросите.

Пишеш H81, после H85... все тая, но H85 няма. Както и няма 1151v3. Има 2011-v3

По-стари компоненти коментираш, ползвани, експлоатирани, стари както искаш го кажи - естествено че има значение за електрониката

Пак не четеш - пиша дъната се усъвършенстват, не обратнотo, демек H310 пред H8x - цитирал си ме пак наобратно.. Имам предвид ползват се по-нови електронни части, поне вече са само твърди кондензатори, стандартите вървят нагоре, не казам че е върха на сладоледа, напротив ясно че евтинджак H310 , просто казвам не е 1:1 сравнено с по-старото H8x. И пак зависи от модел до модел де има и по лачени H8x от H310 дървета. Но пак на ново дъно да заминат мосфети, хиперболизирано е, да има ситуации и сетъпи в които може да тротва и7, но и никой не казва че предлагаме ние такива неща.

преди 45 минути, PANOV написа:

Пишеш H81, после H85... все тая, но H85 няма. Както и няма 1151v3. Има 2011-v3

По-стари компоненти коментираш, ползвани, експлоатирани, стари както искаш го кажи - естествено че има значение за електрониката

Пак не четеш - пиша дъната се усъвършенстват, не обратнотo, демек H310 пред H8x - цитирал си ме пак наобратно.. Имам предвид ползват се по-нови електронни части, поне вече са само твърди кондензатори, стандартите вървят нагоре, не казам че е върха на сладоледа, напротив ясно че евтинджак H310 , просто казвам не е 1:1 сравнено с по-старото H8x. И пак зависи от модел до модел де има и по лачени H8x от H310 дървета. Но пак на ново дъно да заминат мосфети, хиперболизирано е, да има ситуации и сетъпи в които може да тротва и7, но и никой не казва че предлагаме ние такива неща.

Не виждам нищо друго освен дребнаво заяждане.Никакви аргументи доказващи обратното на това, което написах. Все пак ще отговоря - Coffee Lake се базират на 1151 сокета и са трето поколение процесори за него, затова написах 1151v3.

Отново абсолютно плосък аргумент. От къде си сигурен че неговото H81 дъно е ползвано и дори експлоатирано ? Възможно е да е било чисто ново.Просто дадох неговите перипетии като пример. Не знам какви са били H81 дъната, но след бърза справка в google виждам, че има модели със две фази за процесора, възможно е колегата да е имал такова, затова и написах, че ще е хубаво той да изясни по-конкретно. Ако е имал такова, като MSI H81m-P33, нищо изненадващо. Не знам за какво усъвършенстване говориш за най-нисък клас дъна, от Haswell насам до Skylake/Kaby Lake a.k.a Coffee Lake, при който се пести всеки цент само и само да се смъкне цената. Аз иновации, например от Z270 към Z370 не виждам никакви, точно обратното - имаме дъна, който не са предвидени за такива процесори. Исках да кажа, че никога няма да сложа или да препоръчам i7 8700/8700K на това Asus H310 дъно със 3-фази за процесора, и въобще на дъно без охладител за мосфетите, който да не е само за красота (трудна работа в днешно време). Дори и да издържи първите 15-20 минути при стрес тест, не се знае колко колко време ще е нужно преди да изгърми - в най-лошия случай, в най-добрия би имало някаква защита, тоест или работните честоти на процесора ще паднат драстично или компютъра ще се изключи, за да предпази захранващата част и цялата система. Мосфетите на това дъно ще прегреят за минути със i7 8700/8700K, неизбежно е. Ако се монтира вентилатор директно върху тях, най-вероятно няма да има проблем, тоест ще оперират във работна температура в рамките на предвиденото от Asus. Колко време ще издържат интензивно натоварване в продължение на дълги часове, не знам, но със сигурност ще е значително по-малко от по-добро дъно, предвидено за работа със 6-ядрен i7 Coffee Lake.

Тука никой не е казал че даваме препоръка за 8700 на h310, тъй че какво си се запрял. Кви аргументи, фанал се да спори във всяка тема. Че и примери други хора други теми от няква дреболия. От 2 реда направи 20. Буквално, цитирам ти го " Чак пък да заминат мосфети, бая прекалено" " Не че подкрепям такова комбо" - от първата ми реплика. Всичко тръгна от коментара ти че ще "изпука" ново дъно h310 с 8700, което е хипербола, да може да тротва проца като се натовари, но за поредън път чак пък стрес тест  - кой и за какво оставя такава система да върти стрес тест ??

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.