Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

флашка,защитена срещу запис

Featured Replies

Здравейте ,проблема ми се подразбира от заглавието.Не мога нито да трия ,нито да качвам нещо ново на флашката.Видях ,че има подобни теми ,разгледах ги но така и не намерих решение на проблема ми.Да кажа ,че съм пробвал почти всеки начин който намерих в нета.Пробвах да форматирам,сканирах за вируси,после начина с regedit и сdiskpart и какво ли още не и всеки път ми изписва : "дискът е защитен срещу запис" и вече започнах да се отчайвам.Направих всичко което можах и намерих ,но нищо не стана и явно вие сте ми последния вариант.Съмнявам се да се получи нещо,като се има впредвид ,че всичко което пробвах не се получи и може да нещо от устройството ,но ако знаете някакви други варианти може да споделите.

преди 25 минути, shalqlqlql написа:

Здравейте ,проблема ми се подразбира от заглавието.Не мога нито да трия ,нито да качвам нещо ново на флашката.Видях ,че има подобни теми ,разгледах ги но така и не намерих решение на проблема ми.Да кажа ,че съм пробвал почти всеки начин който намерих в нета.Пробвах да форматирам,сканирах за вируси,после начина с regedit и сdiskpart и какво ли още не и всеки път ми изписва : "дискът е защитен срещу запис" и вече започнах да се отчайвам.Направих всичко което можах и намерих ,но нищо не стана и явно вие сте ми последния вариант.Съмнявам се да се получи нещо,като се има впредвид ,че всичко което пробвах не се получи и може да нещо от устройството ,но ако знаете някакви други варианти може да споделите.

Отива в коша!

форматирай е аз имах този проблем с харда на старият ми лаптоп и го оправих с формат

Spoiler
преди 12 часа, megato написа:

форматирай е

Чукча-писатель, чукча не читатель

преди 14 часа, shalqlqlql написа:

Пробвах да форматирам

• Автор

Не ми я открива с тази програма.Иначе пробвах още една от нета и ми я разчете ,но като пробвах да я форматирам отново ми излезе ,че е защитена срещу запис.След толкова много изпробвани вариант предполагам ,че проблемът е в самото устройство.

преди 55 минути, shalqlqlql написа:

Не ми я открива с тази програма

Коя е тази програма?
http://www.usbdev.ru/?wpfb_dl=7921
http://www.usbdev.ru/?wpfb_dl=3361

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

С тази от другата тема.Тези файлове от линковете за какво са?

преди 53 минути, shalqlqlql написа:

Тези файлове от линковете за какво са?

разпознава типът на флашката
в случая е важно да се знае чипът

Подобна история и при мене.Само дето аз моята лично си я прее*ах, опитвайки се да я направя буутваща за някой от прозорците.Направих я защитена и сега ям дедов.Няма регистри, няма дискпартове, няма локъри от страни на флашката.Ефекта си е същия.Защитена от запис.Чат пат някъде се оправи, форматирам я, след като я извадя - същия чеп.Пак е write-protected.Бих и шута някъде и да заминава.Ако толкова ти трябва флашка, ходи си купи нова.И без това не са космически пари.Е все пак ако имаш здрави нерви, седи и търси решение.

Пре-флашвате фърмуера на флашката:biggrin: 

Но със сервизните програми от горе е важно да проверите дали разпознават чипа, за да видип "жив" ли е.

@Емил Костов

на 12.04.2018 г. в 12:49, Емил Костов написа:

Може да си направиш LiveCD или LiveUSB на дадена дистрибуция на Линукс и от там да се опиташ да форматираш фплашката.

Друг вариант е да сложиш един инсталационен диск на Windows и да пуснеш да върви преинсталацията до момента в който ти иска да избереш устройство, на което да го инсталираш. Тогава правиш формат на фплашката ( която предварително е сложена в USB 2.0). 

Ако по тези 2 варианта продължава да ти дава, че флашката е WriteProtected избираш едно кошче и я хвърляш в него.

Обаче

на 13.04.2018 г. в 12:58, stoy@n написа:

Благодаря за ценнинте съвети! Нямаше да се справя без тях:wors:

Флашката се съживи, но не с версията в горният линк. Изрових от ТУК AlcorMP 16.11.01.MD и с него я ремонтирах :)

Благодаря на всички отзовали се!

Поздрави,

stoy@n

Според теб още колко време ще работи? Както и да е. Постващия да не държи ценна информация на нея. Радвам се, че се е оправил.

на 30.04.2018 г. в 13:23, Емил Костов написа:

Според теб още колко време ще работи?

Е, извинявай, ама такъв въпрос от уж технически грамотно лице не съм очаквал? Може 20 години, може 20 часа.
Посочи нещо за което може да се каже "Ще живее толкова" и то да е наистина толкова.

Моето скромно мнение , не ангажиращо никой , породено от опит с годините ,е че при подобен дефект устройството дори и тръгнало след някакви манипулации софтуерни ,винаги в даден момент сдават отново багажа , и то не след години . В случаите които съм имал , буквално ( при активно ползване на флашките ) не издържаха и 10 дни и се скапваха отново . Мога да кажа че аз лично не бих се доверил на такова устройство за нещо по-важно .

Поздрави !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.