Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолна конфигурация за графична обработка

Featured Replies

преди 44 минути, mephistopheles написа:

@vpvelev,

Не става дума за стартиращо търговско начинание, а за ново звено в рамките на съществуващо предприятие, чийто предмет на дейност е много в страни от графичния дизайн. Сформираме маркетингов екип (конфигурацията е за графичния дизайнер), за да подпомогнем основната дейност, а не за да предлагаме някаква услуга на клиенти. Човекът, когото назначаваме, мина през продължителен и тежък процес на подбор и бихме искали да го насърчим с добра машина.

@mephistopheles

много добре сте направили.

Аз работих в рекламна агенция и видях какви трудности има с фирми, които поръчат нещо графично за изработка и започва едно ходене - ние при тях, те при нас. След това ние изпращаме предложения, те правят корекции или допълнения и ги връщат. После в един момент ги одобряват, а накрая в последния момент правят пак корекция, но ние сме ги пуснали вече на печатницата и .... ужас :)

Желая Ви успех с новото звено! 

@mephistopheles 8700K е отключен и позволява оувърклок, важи и за всички други интел процесори във масовия сегмент, който имат суфикс ''К''.  За мен не си заслужава инвестицията във такъв процесор в предвид че това не е машина за забавление и заради всичките трудности със който ще се сблъскаш -  Z370 дъно (евтините чипсети не позволяват какъвто и да било оувърклок), голям въздушен охладител (Dark Rock Pro 4/Noctua NH-D15) , махането на капачката (delid), за да се смени калпавата интелска паста със нещо, което върши работа, при което гаранцията отпада. Естествено може да я залепиш отново със силикон, както правят повечето и да минеш метъра при гаранционно обслужване, но при ежедневно ползване капачката трябва да е незалепена, обратното залепване влошава температурите със поне 2-5 и дори повече градуса, но отново е хилядократно пъти по-добрия вариант от интелската, както я наричат ''паста за зъби'', ''майноеза''. Температурите падат със около 20 градуса при смяна на фабричната паста със течен метал, а дори и повече, в зависимост от клока/настройките и т.н..

GTX 1060 6gb и дори 3gb модела в момента не са със най-добрата цена, но щом нямаш нужда от 1070Ti/1080 е вариант. Само ти препоръчвам да смениш този gainward със тази карта. Идва със 36 месеца гаранция и определено е по-добра карта, минус е че охлаждането е 2.5 слота и картата е със дължина 303мм. Define C ще я побере и дори ще може да сложиш вентилатори отпред. Ако искаш доста по-просторна кутия може да хвърлиш око на Define S.

Със B360/H370 дъно не ти трябва 3000/3200Mhz памет, няма да може да я подкараш на повече от 2666Mhz на дъно различно от Z370.

Този ''Е-sports'' охладител е надценен. Вземи обикновения Freezer 33 за 52 лева и спести 15-20 лева, освен ако ''геймърската'' визия не ти допада повече. Виж колко е висок Noctua NH-D15/Dark Rock Pro4, побират се без проблем във Define C, но ще имаш няколко мм. clearance, което не е проблем. За i7 8700 и 8700K (ако не клокваш) Freezer 33/212X  за 50-60 лева ще ти свършат идеална работа. За 65 има DeepCool Lucifer, който е със 6 топлинни тръби, но мисля монтажа му е малко по-досаден и трудоемък.

За 570-600 лева има TeamGroup 2х16GB китове, но явно не са в наличност. На тази цена са добра оферта. По-добре вземи памет във конфигурация 2х16. Този Crucial Ballistix Elite от sofiacomputers не си заслужава изобщо, за същите пари вземаш кит със най-добрата Samsung B-die памет - цък., това е ако вземеш Z370, разбира се.

Имай на предвид че Nvme SSD-тата греят доста при интензивна работа. Нека другите да дадат съвет относно SSD диск/комбинация от такива. На мен лично това SSD от никемската конф. изобщо не ми се вижда добра покупка, но нека и други се включат със мнения.

Тази  IIYAMA ProLite E2483HS май е със TN матрица и си мисля, че изобщо не е добра покупка. Аз имам XB2483HSU-B2 (VA, 8-BIT) и съм доста доволен, но е по-старичък модел. Щом ще ползваш два монитора предполагам е препоръчително да са със гъвката стойка, но не знам дали ще имаш въобще нужда от стойките. Хвърли око на BenQ GW2480 - IPS матрица със матово покритие - руско ревю.

mephistipheles, само едно уточнение, щото не ми се коментира пак всичко, изписано вече няколко пъти - опитваме да те насочим нанякъде, но ти си имаш друго твое виждане, което все пак е ок - mlc ssd не ти трябва за такъв тип работа при наличието на достатъчно бързи и значително по-изгодни за ТБ място tlc 3d nand модели.. Било на m2 било на sata.

Хайде за да те дообъркам съвсем и все пак да имаш алтернатива.  ;) Като казваш ,че вече си имате инфраструктура във фирмата, предполагам, че имате сървър, на който да се запаметяват данните. Иначе ще ти трябва и голям харддиск.

ASUS PRIME X470-PRO AM4
AMD RYZEN 7 2700 3.2GHz 8 CORE 16 Thread 20Mb Cashe
Samsung 960 EVO 500GB NVMe M.2 PCIe MZ-V6E500BW
PALIT GTX1060 DUAL 3GB GDDR5
FD DEFINE C BLACK
Seasonic FOCUS Plus SSR-550FX GOLD
Corsair DDR4 3000MHz 2x16GB CL15 RGB 1.35V CMR32GX4M2C3000C15

Обща стойност - 3 088.86 лв. с ДДС

Гарантирам ти, че твоя човек няма да може да види разликата между тази система и такава с Интел 8700 . От това, което попрочетох , предимствата на Интел вече не са толкова големи в Adobe и в зависимост от това , което правиш, някои неща са по-бързи на Интел ,други на АМД. И под чертата е все тая. За съжаление не можах да ти намеря кутия със страничен вентилатор да духа на SSD-то. Ако някой намери може да ти предложи.

Преди да се надигне писък в колко е по-бърз 8700К, е хубаво да изясним някои неща. Вече е ясно, че няма да има овърклок, което изключва 8700К. 8700 на теория е с почти същите буустове, но при натоварване на всички ядра, трябва да си влезе в корсета от 65 вата и в действителност държи 3,6-3,7ghz. Основното предимство на Интел е по-вискота честота, като IPC разликите с Ryzen 2 са пренебрежими. Kогато вече го няма това предимство, силно се съмнявам, че е по-добрия вариант. Ryzen 2700 също има корсет, в който да влиза ,но при него бууста работи по друг начин и при достатъчно охлаждане, което стоковия охладител без проблем осигурява, ще държи минимум същите честоти като 8700. Това с 4 нишки повече и по-бърза памет. Виж вече за паметта , не мога да гарантирам че ще тръгне на 3000, но дори и да е на 2666 16гб модулите трябва да са Dual Rank, което като скорост се равнява на 2933 Single Rank (каквито са повечето 8 гб модули).

Та аз лично бих се информирал още малко преди да взема категорично решение, базирано най-вече на стара информация. И това че 8700К е по-бърз в нещо ,не значи ,че всеки друг Интел който не е 8700К също ще е по-бърз...

@Tommygun 8700 не може да си достигне турбо честотите заради калпавия интелски боксов охладител, а не заради нещо друго -  тест на HU. Със адекватен охладител нещата си идват на мястото. Аз лично не бих сложил охладител със две топлинни тръби като Gamaxx 200Т (20 лева), но явно и той върши работа, поне под Blender.

Както казват немците jain или нещо средно между да и не;)

Гледал съм го теста, само че когато Стийв сменя охладителя той му променя и power package на 130 вата, както и после му качва максимално допустимата температура.

В едно друго клипче ,където тества евтините дъна има пак същата заигравка. Там слага направо другия охладител и докато врътне CB няма грижи. Обаче дори и с махнат лимит на ръка , което човек като ще се занимава да прави ,може спокойно и да почне да клоква, в по-дълга сесия почват номерата.

Решението естествено е по-хубаво дъно с адекватно охлаждане и тогава пипане на настойките. Но според мен пак се връщаме , че по тази логика човек може да си клокне Райзъна или да си вземе 8700К и да си го клокне и него като ще се занимава с такива работи.

Естествено че го променя, малкото Asrock PC дори не поддържа официално 8700К. Със лимит или не, без значение - боксовия охладител е абсолютно неадекватен за i7 8700, дори за Блендер, какво остава пък за AVX тест. Решението е охладител туп кула, препоръчително нещо със поне 4 топлинни тръби, макар че явно и 200Т го удържа при турбо честоти, не видях какви са температурите обаче. Бокса държи поставените от интел базови честоти, съответно проблем няма, поне според интел. Напълно разбираемо се справя със i5 8400/8100, поне във Blender. Лимита се маха за секунди, тоест е елементарно, оувърклок отнема десетки часове. Неадекватните H310/B360 дъна със хилави VRM-и и липса на heatsink-ове определено трябва да се избягват за 8700, а и по-принцип, при наличието на добри B360 за 150-170 лева.

Обзалагам се че ако се сложи 1800X/2700X на хилаво A320 дъно ще е същата картинка, мисля че дори Asrock A320M-HDV не поддържа нито един от X моделите, освен четириядрения 1500X

преди 22 часа, Inno написа:

Естествено че го променя, малкото Asrock PC дори не поддържа официално 8700К. Със лимит или не, без значение - боксовия охладител е абсолютно неадекватен за i7 8700, дори за Блендер, какво остава пък за AVX тест. Решението е охладител туп кула, препоръчително нещо със поне 4 топлинни тръби, макар че явно и 200Т го удържа при турбо честоти, не видях какви са температурите обаче. Бокса държи поставените от интел базови честоти, съответно проблем няма, поне според интел. Напълно разбираемо се справя със i5 8400/8100, поне във Blender. Лимита се маха за секунди, тоест е елементарно, оувърклок отнема десетки часове. Неадекватните H310/B360 дъна със хилави VRM-и и липса на heatsink-ове определено трябва да се избягват за 8700, а и по-принцип, при наличието на добри B360 за 150-170 лева.

Обзалагам се че ако се сложи 1800X/2700X на хилаво A320 дъно ще е същата картинка, мисля че дори Asrock A320M-HDV не поддържа нито един от X моделите, освен четириядрения 1500X

Виж пак клипчето как го удържа под Блендър.

Колкото до лимита за секунди а клок за десетки часове - това е така ако търсиш последните 2% клок с последните 2% по-ниско напрежение. Мога да ти покажа как се клоква хамалски Райзън по P-State точно с въвеждане на 4 символа в биоса. И това пак е по-сложния вариант, с мастъра е детска играчка, ако не си фетишист на тема ефективност.

А иначе в темата на @sakuraki за клока на паметта бях писал за неговото дъно, което даже не е и от най-големите евтинджоси. В момента , в който надуши 8-ядрения неклокнат процесор и му се палят VRM-те. Затова и в моя вариант за Райзън съм сложил адекватно дъно висок клас (без да е овъркил).

За да го кажа с две думи и да приключа по тази тема - ако аз трябваше да избирам между конфигурация с 8700 без К или Райзън 2700 за работа, бих взел втория. Пък било то и за Adobe. 4 треда са си 4 треда отгоре, почти без разлика в IPC и честота. Все пак като ти е кеф си пусни 2 проекта едновременно и си натоварваш ядрата. Ако ще се правят гимнастики, по-добре направо 8700К с дъно, охладител,делид и тогава отиваме вече в друга посока...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.