Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стар Андроид телефон за автомобилно стерео, GPS, Bluetooth...

Препоръчан отговор

Тъкмо си смених колата. Новата има фабрично стерео с МР3, добър звук и контрол от волана, но няма GPS и Bluetooth.

Търкялят ми се куп руутнати стари андроиди и се чудя дали има апликация която да ги превърне в автомобилна медия:

1. Да работи като Bluetooth приемник за свободни ръце

2. Да стартира радио, или МР3 плеър със запалване на колата и да спира след угасване

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Bluetooth за hands-free и GPS са съвсем лесно постижими.
Трябва да имаш свързана BT слушалка и да приемеш обаждане.
Google Maps или Waze за навигацията(телефонът трябва да е с пусната локация).

Музиката по-скоро ще я управляваш от някакъв плеър на самия телефон, а радиото на колата го настройваш като източник да ползва AUX(приемам, че телефонът ще е вързан към радиото с 3.5мм жак).
Остатъкът от идеята(паленето/гасенето и музиката) по-скоро клони към някакъв китайски head unit с android, но тези са непренебрежимо скъпички(ако искаш да не е тотално менте). Разбирай около 500+ лева. Да не забравяме и усилията, които ще влязат в напасването на окабеляване и, евентуално, монтиране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не си ме разбрал. Телефонът в колата ще е перманентно залепен и трябва да работи като Bluetooth слушалка за телефона в джоба ми.

В старата си кола имам китайски head unit със 7" екран и не го искам повече. 

Щом обаче има Андроид head units, значи има опция радиото да тръгва със запалване на колата. Въпросът е колко е сложно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, zemonti написа:

Телефонът в колата ще е перманентно залепен и трябва да работи като Bluetooth слушалка за телефона в джоба ми.

Ами пробвай вкъщи да вържеш телефона с някой от старите по bluetooh и виж дали предава звук. Възможно е да ти трябва A2DP, за да предаваш звук по bluetooth.

преди 1 час, zemonti написа:

Щом обаче има Андроид head units, значи има опция радиото да тръгва със запалване на колата. Въпросът е колко е сложно. 

Самият андроид няма нищо общо. Андроидът сам по себе си не прави нищо, той е просто операционна система, с която ТИ да управляваш ХАРДУЕРА, който трябва да е свързан с ел. инсталацията на колата. В случая, хардуерът е телефонът, които смяташ да държиш в колата. Силно се съмнявам въобще някой да е пробвал да навърже смартфон към ел. инсталацията на кола като радио, та да реагира на въртенето на ключа.

Имал си head unit с андроид, не го осиаш. Сега си се насочил към телефон, който да върши същата работа. Врат, шия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, hudyr написа:

Самият андроид няма нищо общо. Андроидът сам по себе си не прави нищо, той е просто операционна система, с която ТИ да управляваш ХАРДУЕРА

Ти явно много ги чаткаш нещата.

Вече намерих в play store цял куп приложения за Андроид за DVR , който да тръгва автоматично при запалване на колата. На мен обаче DVR не ми трябва, понеже си взех двете камери от стария трък. Трябва ми музика.

ХАРДУЕРА, който трябва да е свързан с ел. инсталацията на колата. В случая, хардуерът е телефонът, които смяташ да държиш в колата. Силно се съмнявам въобще някой да е пробвал да навърже смартфон към ел. инсталацията на кола като радио, та да реагира на въртенето на ключа.

Това "връзване" всъщност се нарича автомобилно зарядно и се включва в запалката. Хитро, а?  ;-) 

75-19022-001-1.jpg

Имал си head unit с андроид, не го осиаш. Сега си се насочил към телефон, който да върши същата работа. Врат, шия.

Къде видя, че съм имал "head unit с андроид"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, zemonti написа:

Вече намерих в play store цял куп приложения за Андроид за DVR , който да тръгва автоматично при запалване на колата.

Дай ги да ги видим, не бъди голословен.

Това "връзване" всъщност се нарича автомобилно зарядно и се включва в запалката. Хитро, а?  ;-)

Влзе си в колата и натисни запалката. Като изскочи, понеже се е нажежила, си задай въпроса "Защо запалката има ток без да съм вкарал ключ?". Даже, ако ти стиска, разпарчетосай я, може да видиш нещо интересно.

Къде видя, че съм имал "head unit с андроид"?

Като ти говоря за табла с андроид и ти кажеш, че си имал табло, какво очакваш да разбера аз, предвид контекста?

Аз съм до тук. Видно и ти си мега компетентен, аз само си чеша езика(пръстите). ;)

Редактирано от hudyr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, hudyr написа:

Дай ги да ги видим, не бъди голословен.

В Play store има множество приложения Car DVR. Не съм ги пробвал всичките, защото не ми трябват, но още първите няколко (  AutoBoy Dash Cam,  Dailyroads..) имат упоменати различни опции за стартиране: Auto start (Car Dock, Power Connection, BlueTooth, GPS)

Влзе си в колата и натисни запалката. Като изскочи, понеже се е нажежила, си задай въпроса "Защо запалката има ток без да съм вкарал ключ?". Даже, ако ти стиска, разпарчетосай я, може да видиш нещо интересно.

Едно от първите неща, които направих като купих колата е да преместя позицията на бушона, избирайки опцията за перманентно подаване на ток към запалката в багажника, понеже фабрично е само при  завъртян ключ. За захранването на таблото няма проблем:

maxresdefault.jpg

Аз съм до тук.

Благодаря за помощта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ok. Значи намерих апликация, чиито безплатен вариант включва стартиране на медия при включване към захранване. Тоест в момента в който завъртя ключа все едно, че съм натиснал play.

Сега остава да намеря приложение с което телефонът в колата ми да играе ролята на hands-free за телефона в джоба ми.

Screenshot_20180520-075127.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно...
  • 4 години по-късно...
на 13.11.2018 г. в 18:40, zemonti написа:

Привет, темата е стара, но и аз имам същата идея! Дали намери варианта с блутута?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...