Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дадена компютърна консфигурация и игри

Featured Replies

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Конфигурация с AMD RYZEN 3 2200G   - количка

Конфигурация с AMD Ryzen 5 2400G - количка

А тези какво са?

Най-голямото зло което мога да Ви направя е да Ви оставя да се набутате, тъй като каквото човек сам си направи никой друг не може!

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

А тези какво са?

Най-голямото зло което мога да Ви направя е да Ви оставя да се набутате, тъй като каквото човек сам си направи никой друг не може!

Не бих си позволил да се набутам, без да съм се консултирал със специалист, по-вещ от Вас.

DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 1 48.72 лв. 48.72 лв.
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 80.31 лв. 80.31 лв.
MSI B350 PRO-VD PLUS AM4 1 130.23 лв. 130.23 лв.
XILENCE 430W Performance A+ series XP430R8 BRONZE 1 82.59 лв. 82.59 лв.
ADATA Premier 4G DDR4 2666MHz AD4U2666W4G19-B 2 80.21 лв. 160.42 лв.
ADATA Ultimate SSD SU650 240GB 1 122.03 лв. 122.03 лв.
AMD RYZEN 3 2200G VEGA 8 Quad Core 3.5GHz 4MB AM4 1 211.98 лв. 211.98 лв.

Обща стойност: 822.82 лв. с ДДС

Дъното с последен BIOS да се каже. Друг вариант е ASRock AB350M-HDV с m.2 слот.

20-30лв отгоре са за по-добри памети Ripjaws V 2666 C15. Ако не ти трябва сглобена конфигурация, във vario.bg процесорът и SSDто са бая по-евтини, та стъпва 800 всичко. От там бих препоръчал и Corsair CX450 за захранване. 2400G, ако прежалиш SSD - според мен не.

преди 1 час, danipr75 написа:

Не бих си позволил да се набутам, без да съм се консултирал със специалист, по-вещ от Вас.

Аз нямам претенциите да съм вещ но мисля, че всеки може да стигне до извода що за кутия е Segotep Cayman . Не ми се вижда добър избор, дори за mATX десктоп машина.  Z1 Neo изглежда май е тотално запушена отгоре и не могат да се монтираш вентилатори а и има 5.25'' гнезда, който ще блокират място за вентилатори и ме съмнява да ги използваш през 2018-та. Какво е това 530W DeepCool захранване ?

Не ти препоръчвам да купуваш Skylake (6-то поколение) или KabyLake (7-мо поколение) машина, защото дъната са несъвместими със Coffee Lake (8-мо поколение) и имаш по-малко опции за ъпгрейд. Не че 1151 версия 3 е нещо по-различно де, просто е поредния ребранд/рефреш, тоест е същата задънена улица.

750Ti си заслужава единствено втора ръка на добра цена. Сам виждаш как се представя спрямо GTX 1050/RX 560 във материала на pclab. Ако си готов на втора ръка компоненти със сигурност ще сглобиш нещо доста по-добро или поне само видеокартата.

на 27.05.2018 г. в 14:23, plamen_petrov_80 написа:

Конфигурация с AMD Ryzen 5 2400G - количка

@danipr75, не виждам нищо подигравателно. Човекът попита защо държиш на готова конфигурация. И е прав, че са стари неща. Ако погледнеш предложението, което съм цитирал, е доста близо до бюджета (830лв. към момента) и мисля, че ще бъдеш по-доволен от крайният резултат.

Ryzen 5 е в пъти по-добре от G4400. Освен това ти дава възможност за ъпгрейд с външна карта, ако решиш някога, а дотогава да караш с вграденото. Вграденото видео в R5 e близо до 750ti. Youtube по темата

Споменал си вариант да сглобиш с  външно "видео-RX 460/ 560 / 1050". 460 няма смисъл, 560 трябва да е правилната (понеже има орязана версия) и е доста скъпа все още, 1050 е ок. 1050 е около 270-300лв, а 1050ti около 350лв, което ако имаш възможност, по-добре да вземеш TI.

преди 1 час, georgiev90 написа:

@danipr75, не виждам нищо подигравателно. Човекът попита защо държиш на готова конфигурация. И е прав, че са стари неща. Ако погледнеш предложението, което съм цитирал, е доста близо до бюджета (830лв. към момента) и мисля, че ще бъдеш по-доволен от крайният резултат.

Ryzen 5 е в пъти по-добре от G4400. Освен това ти дава възможност за ъпгрейд с външна карта, ако решиш някога, а дотогава да караш с вграденото. Вграденото видео в R5 e близо до 750ti. Youtube по темата

Споменал си вариант да сглобиш с  външно "видео-RX 460/ 560 / 1050". 460 няма смисъл, 560 трябва да е правилната (понеже има орязана версия) и е доста скъпа все още, 1050 е ок. 1050 е около 270-300лв, а 1050ti около 350лв, което ако имаш възможност, по-добре да вземеш TI.

Че 2400G е по-добър от двуядрен процесор със две нишки, по-добър е. Едва ли има някой който да се съмнява във обратното. Вградената графика далеч не е на нивото на 750Ti, обаче.  Аз лично далеч не смятам че 2400G е добър продукт - паста под капачката, съответно недостатъчно добър охладител и прекалено висока цена за това което предлага над 2200. Ако цената му беше 145/149$ MSRP и беше в комплект със Wraith Spire щеше да е добър продукт. Силно намаления кеш спрямо R5 1500X също е минус, както и по-малкия брой PCI ленти за дискретна карта (8), но все някъде трябва да я съберат тази Vega 11.

Несериозно е да показваш дезинформационни клипове като този - долнокачествена електронна музика и съчинени резултати. Истина е колкото и това видео и канал са истинни - цък.

Ето легитимно и прясно ревю на 2200/2400 - цък. Дискретните карти се тестват със цяла палитра от бюджетни процесори, тоест човек може лесно да разбере какво да очаква от картата при комбинация със 2C/2T ''трошачка'' или 4C/4T i3 8100/i5 6(4)500/7(4)500.

Освен ако не я поръча от Китай, аз не виждам смисъл от тая 750ti. 220-250 лева тук, срещу ~$60 в Китай. Нека не забравяме, че човека първо предложи RX 550. CS-GO, LoL е почти все тая с какво ги играе.

И все пак, според мен по-добре с вграденото, докато задели за по-добра карта. А и цените може да са различни, като пуснат новите nvidia карти и 1050 да е 200 лева.

Ние само споделяме мнение, той сам си решава.

преди 20 минути, georgiev90 написа:

Освен ако не я поръча от Китай, аз не виждам смисъл от тая 750ti. 220-250 лева тук, срещу ~$60 в Китай. Нека не забравяме, че човека първо предложи RX 550. CS-GO, LoL е почти все тая с какво ги играе.

И все пак, според мен по-добре с вграденото, докато задели за по-добра карта. А и цените може да са различни, като пуснат новите nvidia карти и 1050 да е 200 лева.

Ние само споделяме мнение, той сам си решава.

Не знам къде гледаш цените от 220-250 лева за 750Ti, но тук отдавна е изчерпана. Все пак не се произвежда. Може и човек да попадне на някоя прашасала бройка в някой склад.

Ако говориш за втора ръка: Не бих дал повече от 120 лева за 750Ti. Като гледам във OLX има дори бройка за близо/над 200 лева, нека си ги държат. OLX е храм/свърталище на прекупувачи/далавераджии и всякаква подобна измет та цените са далеч от реалността. Дори ако съм готов да дам 120 лева по-скоро бих търсил HD 7850/7870/270/270X/660/660Ti. Написал е че иска да играе и Fifa, предполагам 2018, а тя гълта доста видеопамет и е хубаво да има карта със повече от 2гб памет, макар че телевизора му е със ниска резолюция (1366х768) и 2ГБ. би трябвало да са напълно достатъчни, и дори 2200G ще му свърши работа за тази рез. със малко клок на паметта и ядрото. До колко ще е приятно усещането да се играе на телевизор със една камар input лаг не знам, но неговия може да не е толкова зле.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.