Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Уин10 на нов лаптоп

Featured Replies

Здравейте. Купих си лаптоп HP 15bs023nu, които е без Уин. Като тръгна да инсталирам Уин10 64 битов и ми изписва че неможе да се инталира на този дял. Има един основен и един системен Free Dos и третия който не е разцепен 1терабайт. Досега не съм имал проблеми с преинсталация, но на нов лаптоп не съм правил. Пише, че неможе да се инсталира на MBR а само на GPT

преди 52 минути, boretodj написа:

Здравейте. Купих си лаптоп HP 15bs023nu, които е без Уин. Като тръгна да инсталирам Уин10 64 битов и ми изписва че неможе да се инталира на този дял. Има един основен и един системен Free Dos и третия който не е разцепен 1терабайт. Досега не съм имал проблеми с преинсталация, но на нов лаптоп не съм правил. Пише, че неможе да се инсталира на MBR а само на GPT

Като тръгне инсталатора и стигнеш пак до там, форматирай всички дялове и ги изтрий, ще получиш един празен диск. Тогава, като използваш пак инструментите на инсталатора, си създай един дял 40-50ГБ и на него ще можеш да инсталираш.

• Автор

Изтрих дяловете, но сега станаха 4 дяла. 1. Възстановяване на системата 2. Системен 3. MSR резервен 4. Основен 950 гигабайта и само на него мога да инсталирам уина, а системния дял е само 100mb. В основния ли да инстална уина?

Значи не си ги изтрил. Изтрий всичко пак и дай инсталация в празното пространство. Вече ако искаш да си правиш дялове си ги направи след изтриването на всички други.

• Автор

Да изтрих всико и създадох 2 и пуснах да се инсталира уина.

• Автор

Инсталирах уина, но сега почна да се актуализира доста често. Това нормално ли е и има ли начин да се спрат тези актуализаций при този уиндоус 10?

Съветвам те да направиш всички актуализации особенно 1803 ъпдейта доста тежък сед преинсталация го чаках цяла нощ. Не съм доволен от него зарежда бавно windows и ме нервира но всичко друго си е точно.

Редактирано от Kristian Denkov (преглед на промените)

• Автор

Направих всички актуализации само една неможа да се инсталира, но все ми се струва, че нещо го тормози процесора. Почти винаги е на 9 процента. Има ли някакъв начин да се оправи това?

Погледни в диспечера на задачите какъв процес товари процесора и тогава може да направим нещо. И не забравяй, особено след кумулативните актуализации, да почистиш дял С: от излишни записи посредством "Почистване на диск" на Уиндоус-а, като кликнеш и на почистване на системни файлове-става дума за доста гигабайти.

• Автор

Изчистил съм диска. Сега гледам, че близо 2гига РАМ се използва, но незнам за какво точно. Тези Microsoft Edge и акаунта в майкрософт могат ли да се изтрият, или как точно се излиза от акаунта в Майкрософт, защото като натисна излизане и нищо нестава.

п.с. Направих локален акаунт и паметта стана 22процента вместо 24, но пак е доста ми се струва.

Не е задължително да спира интернета, може да направи локален акаунт има си такава опция при инсталацията. Също и не е задължително да инсталира актуализации, може да се зададе metered на мрежата и ще инсталира които актуализации иска и когато иска.

• Автор

Ами незнам за какво да преинсталирам. Вече си направих локален акаунт, а не този на Майкрософт. Иначе сега спрях ъпдейта от Services, но незнам дали ще има ефект. А тази актуализация KB4103727 не иска да се инсталира. Някой знае ли  за какво е?

А и още един въпрос. Ако изтрия всички актуализаций дали ще му олекне малко на паметта? Иначе доста бързо зарежда след рестартиране, но рама защо се товари толкова 24 процента незнам. И централния процесор скача от време на време на до 40-50 процента без да влизам никъде.

Щом си работи нормално не го пипай. Нормално е ползването на процесора да "скача", зависи какъв процес работи на заден фон. Като сортираш процесите по използване на процесор, ще видиш кой е процеса. Няма смисъл да се трият актуализации, а и не е препоръчително, дори не е желателно да се спират. Паметта е за това - за да се ползва. Windows си е направен така, че да си ползва колкото му трябва, ако случайно я препълниш, част от нея се записва на диска и се зарежда при нужда, също така при windows 10 определена част се компресира.

• Автор

Да, сега всичко е наред, но разбрах кое товари. Става дума за един процес Хост на услугата : Локална система (3). Като го изключа и всичко е наред, но после пак се включва и почва да товари. Защо така се получава?

Оставете човека да диша бе, какво го въртите с локуми. Edge се премахва напълно през ISO файла. Няма смисъл да го махаш, защото е много продуктивен и бърз браузър, по-добър от Firefox. Само неандерталците са неуки и си стоят в ъгъла като някакви лумпени, където им е мястото. Съвета ми към питащия е да спре да се вглежда във всеки един стартиран процес и да спре да мрънка, че компютъра за момент върши някаква работа. Актуализацията не се спира по този начин, излъгаха те. След два дена пак ще се е включил. Довиждане.

на 22.05.2018 г. в 12:42, Pavel! написа:

Ако не искаш МС акаунт..., по-добре пак го преинсталирай.

Пълни глупости!
Добавя се локален акаунт
https://www.tenforums.com/tutorials/5440-add-local-account-microsoft-account-windows-10-a.html
И след рестартиране се премахва M$ акаунтът:
https://www.tenforums.com/tutorials/5464-delete-user-account-windows-10-a.html

преди 5 часа, baikolio95 написа:

Ще загубиш много време  и нерви, докато успееш/ако успееш/ да си го настроиш

Настройва се за 5-10 минути. С помощта на Winaero Tweaker, Ultimate Windows Tweaker 4, dism++. Оптимизира се (отстраняване на грешки) за 8 часа :) 

преди 3 часа, Mlechko написа:

Edge се премахва напълно през ISO файла

Невярно:
https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-remove-microsoft-edge-from-windows-10-solved/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Казано е: "Неуверен, не изпреварвай!"
Да се сещаш случайно, че може да подведеш някого със "знанията" си?

на 22.05.2018 г. в 12:42, Pavel! написа:

по-добре пак го преинсталирай.

Дали това е правилният подход?
Що да не си затрие готова нова инсталация? И това не е подвеждащо? Добре...

на 22.05.2018 г. в 14:05, boretodj написа:

А тази актуализация KB4103727 не иска да се инсталира. Някой знае ли  за какво е?

KB4103727

Ох, колко му е и ако можеш да си затраеш, а не само и само да си отговорил нещо, а?
Колко му е и изцяло от конзола да се инсталира Windows, нали? Ама ти не можеш.
Е, сега си представи, че има хора, за които упражнението Стандартно инсталиране на Windows си е инфарктно преживяване...

И не мога да разбера защо, след като авторът ВЕЧЕ е свършил работа продължаваш да пълниш с плява темата му?
Нещо, което е леко нежелателно съгласно Правилата на форума.

• Автор

Благодаря на всички, които се включиха в темата. Всичко е наред само не мога да настроя звука да е 5.1. Пробвам от Audio Control, но има само 2.1.

На лаптоп няма как да стане, освен ако не е някакъв модел, дето да има 5.1 звукова карта, през HDMI или ако има оптичен изход за звук. Вариант за 5.1 е и с външна звукова карта през USB.

Може да пробваш virtual surround опцията на звуковата карта на лаптопа като временно решение. Докато си вземеш 5.1 usb sound card.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.