Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Уин10 на нов лаптоп

Featured Replies

Също е важно и какво и как включваш към лаптопа. Ако имаш 5.1 аудио система, трябва да и включиш всичките 3 стерео жака, а на лаптопа най-вероятно няма къде.

В контролния панел на звуковата карта. Ти си знаеш марката и модела й, на нас няма дин го казваш, я!

• Автор

Абе и аз не и знам точния модел, но това при мен го няма bass boost-virtual surround.

0ed17122349580f0.jpg

Погледни в раздел Enhancements в свойствата на звуковата карта

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Появи се един проблем. Лаптопа беше заспал и след това ми изписа следната грешка и се рестартира.

your pc ran into a problem and needs to restart

А какво точно пишеше в грешката? Ако пак излезе направи снимка. В това "Пространствен звук" горе, където си го дал, какво има?

Най-вероятно нищо, защото това май е зелен екран. А на Win 10 без да е активирана опцията за показване на информация получаваш само емотикон.

В regedit  се навигира до
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\CrashControl

Създава се нов DWORD запис DisplayParameters и му се задава стойност 1.
Другият вариант е в cmd  с администраторски права да изпълни следната команда:
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl" /f /v "DisplayParameters" /t REG_DWORD /d 1

Рестартира се и вече при проблем на зеления екран ще има повече информация.
@boretodj, влез в папка C:\Windows\Minidump и копирай файловете на десктопа. Събери ги в един архив и го качи на https://ndox.abv.bg/
В следващия си пост публикувай линк към този архив.

преди 1 час, Raze написа:

В това "Пространствен звук" горе,

Най-вероятно има опции за слушалки само. Conexant са доста орязани откъм настройки.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Проблема е че сега не иска да го покаже този екран, но беше син екран с надписа и :(

Струва ми се че само като има отворена програма и заспи тогава се получава проблема.

Това regedit незнам какво е досега съм бил само с ХП и тази 10ка ми е много смотана нещо. Иначе в тази папка minidump няма нищо, а тази команда не се стартира.

Добре, де, предложих алтернатива със cmd
Предложих и да качиш дъмповете на грешките.

Добре, де, предложих алтернатива със cmd
Предложих и да качиш дъмповете на грешките.
Най-чести виновници за срив при събуждане са драйвъри за мрежови карти или драйвъри за видео карти.

• Автор

Access is denied. Това ми изписва след командата.

Иначе и на мен ми се струва, че проблема е от драйвъри на видео карта. Не бях забелязъл че има драйвъри за Intel HD и AMD Radeon Settings. Защо така?

преди 15 минути, boretodj написа:

Access is denied.

Защото не си стартирал cmd с администраторски права.

преди 16 минути, boretodj написа:

Защо така?

Защо ка? Защо не си забелязал, че има два драйвъра ли? На тоя въпрос отговор можеш само ти да дадеш.

• Автор

Много шантава работа. Като го купих ми казаха че модела е с AMD Radeo 520 Grapghics. Да изтрия ли драйвърите за интел?

• Автор

Да видях в сайта на hp, че има такива драйвъри AMD/Intel Switchable Graphics Driver  но аз не съм ги инсталирал защото уина сам си инсталира дравърите при инстала. Ако се появи пак този надпис ще пиша.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.