Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с външен хард драйв wd

Featured Replies

Като възстановява информацията по този диск записвал ли си нещо? Принципно това, което се възстановява, се записва върху друг физически диск или най-малкото върху друг дял, ако искаш всичко да е както трябва, не трябва изобщо да пишеш върху диска, който възстановяваш. Най-вероятно файловете са презаписани и няма как да се възстановят.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

Реших да пиша в тази тема вместо да правя нова, защото и аз имам същия проблем. Прочетох всички коментари досега и мисля да започна да следвам предложените решения. В моя случай диска е "счупен"  само софтуерно, заради дефектен USB кабел, или поне това ми каза специалист, който му направи диагностика; също така спомена, че с друг кабел като го свързал към Mac и (на пръв поглед поне) изглежда, че всички файлове са достъпни. 

Какво би следвало да направя в такъв случай ? Да взема читав кабел (намира ми се от друг външен хард) и с него да прехвърля временно файловете чрез Mac на друго място, след което да форматирам драйва, за да мога да си го ползвам пак под Windows ? Ако, да какво трябва да знам в тази връзка ? Какви са файловите системи при PC и при Mac ? За какво трябва да внимавам ? Не съм докосвал Mac през живота си и затова съм като в небрано лозе :) 

Защо под MAC? Същата операция може да се направи под всяка ОС. Но не е ясно за какъв диск става въпрос, покрай тези кабели най-вероятно външен?!? Закачи го с работещ кабел и тествай.

Това е диска, външен е да: https://www.happii.dk/Harddisk-Ekstern/Seagate-Backup-Plus-Portable-Black-Ekstern-Harddisk-2-TB-Sort/2428307

Доколкото разбрах от въпросната диагностика, въпросния кабел е повредил софтуера на диска, но под Mac (и с читав кабел) всичко изглеждало OK, защото файловата система там била друга. 
Просто с ръгване на читав кабел под Уиндоус не мога да достигна файловете, пробвал съм.
И на мен ми се появява това запичане и бавното "зелено пълнене", за което автора на темата по-горе пише. Понякога диска е видим в My Computer, понякога - не. Но винаги е видим в Control Panel при списъка с всички дискове и е със статус "Аctive". Също така все още правилно показва отношението свободно-запълнено пространство. Когато е достъпен през My Computer (след адското чакане) виждам само празен диск с нищо вътре. 
И също така опита за disc repair с Уиндоуския инструмент не работи. Прилагам log с резултат от последния опит (не съм сигурен дали формата и въобще файла е наред за преглед). 

events_disk_repair.evtx

Диска дава грешки при четене, възможно е и да е повреден. Той няма софтуер, който да се повреди и да дава грешки при четене/запис, това си е хардуерен проблем 100%. Какъв е този съмнителен "майстор", който ти е тествал диска? Като са били достъпни файловете защо не ти ги е прехвърлил на друг носител?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.