Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DLNA програма за свързване към мултимедиен плеър

Featured Replies

Здравейте, както се досещате от предната тема, става въпрос за плеъра Mede8er MED600X3D, който има има DLNA функция и искам да я използвам за безжична връзка с други устройства. За целта инсталирах някаква програма Plex на смартфона си, от която тръгват някакви клипове и не открива никави устройства, а и няма от къде да отворя медийните файлове в телефона ми. Каква програма трябва да инсталирам за да тръгнат нещата? Телефона е Lenovo A1000.

Файловете на телефона са музикални и искам да свирят на плеъра. А тези клипове тръгват от самата програма и няма как да ги пренасоча към плеъра. Няма ли нещо изпитано, трудно ми е аз да обяснявам какво трябва да прави дадена програма?

Плеара свързал ли си го към ТВ, ако не свържи го иначе нищо няма да виждаш какво правиш. В програмата Plex на телефона трябва да избереш коя папка с мултимедия филми/музика искаш да споделиш в мрежата и чак тогава ще можеш през плеара да ги видиш и избереш какво да пуснеш да свири стига наистина този плеар да поддържа DLNA.

На моя плеър ако пусна DLNA самия плеър започва да изпълнява функцията на медиен сървър, а ако трябва да се плейва от друг сървър не е от там, а от Devices-> UPnP  Media Server

А ти коя програма ползваш? Plex не открива никакви плеъри, дали защото ползвам обща Хотспот връзка между телефона и плеъра? В менюто на плеъра има две функции - DMS и DMR, аз съм ги включил и двете.

8 of the Best DLNA Streaming Apps for Android

Ползвам Kodi на Android TV Box. (Вече не толкова често).

Споделям дадена папка с музика на PC, и се плейва чрез Kodi.

Но, за телефон не удобно Кодито (малки букви), ще трябва някой скин евентуално.

Погледни и setup-a на устройството, за кофигурация от този форум.

Иначе е хубаво и да обновиш, firmware на устройството, ако има по нов

Макар и стар модел,  може да  се усети някакво подобрение.

Редакция:  Медиа сървър за компютър Домашний медиа сервер

Аз бях инсталирал hane Win NFS сървър на компютъра, но програмата беше платена и затова я премахнах и така и не разбрах как се работи с нея, мислех че ми е нужна за торентите, но не е. Но защо тази PLEX не открива плеъра, да не би защото са в обща Хотспот мрежа плеъра и смартфона? Ще стане ли тази PLEX с друга външна мрежа или да я махам?

Или поне ако има начин да използвам домашната споделена мрежа "Samba Network" в "Work Group" , нея да я отворя директно от браузъра. В инструкцията пише че се въвежда адрес 192.168.0.3 но нищо не става.

Накрая след като прочетох по-внимателно ръководството, видях че препоръчват програмата BubbleUPnp и наистина този път вече проработи и премахнах тъпата Plex, който непрекъснато ми искаше и регистрации и други покупки. Явно не става с коя и да е програма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.