Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Искам да ме посъветвате за една конфигурация? Избрах си една от форума и добавих малко по-голям хард и ссд (може и по-големи да сложите).

Ако може да я погледнете и да я донастроите? Предпочитам да е по-тих, ако е възможно. Ще го взема на изплащане така че плюс минус 100 лв не ме бъркат.

Компютъра ще се ползва за всичко, от цялото семейство и ще го разделя за всеки да си има профил и да не се бърка на другите.

Най-тежката игра ще е " Skyrim''' и място за филми. Няма да се клоква.  Имам монитор '' SAMSUNG SyncMaster 2343nw''  Ще съм благодарен ако не изпаднете в спорове кой по разбира

а като за обикновен човек простичко с да и не, да ме ориентирате какво да взема. Благодаря ви!

Това си избрах : http://nikem-bg.net/cart/58352p1r58059p1r58179p1r56926p1r59104p1r58253p1r57227p1r57469p1r57555p1rf.html

klass, чак така няма да е нужно за целите ти. Аз бих ти предложил нещо по-изгодно.

9344273P.jpg

1000 лева надолу си, ако не си клокър и е домашна системка, доста по-балансирано решение. Специално за игрички с intel i5 8400 и B360 дъно също е добър вариант.

9344275K.jpg

Като на втората може да се добави охладител за повече тишина.

С част от оталите пари може да си вземеш нов по-голям и хубав монитор без трептене на подсветката - на това бих наблегнал за домашна машина. edit: Изпревариха ме :D

Този монитор цифров видео вход има ли?

Щом няма да клокваш необходимо ли ти е дъно с Z чипсет? Като цяло не ти ли се струва, че машината е твърде напомпана за това което я вземаш?

Това с различните профили е добра идея ама ..., а другите за какво ще го използват?

• Автор

За монитор не съм се замислял. Предложете ми нещо добро. А компютъра основното е да не се сменя 4-5 години.

Децата основно за игри, жената за филми това е.

преди 4 минути, klass написа:

За монитор не съм се замислял. Предложете ми нещо добро. А компютъра основното е да не се сменя 4-5 години.

Да, ама по-добре да направиш със спестените пари един ъпгрейд след 2-3 години, отколкото сега да инвестираш повече с идеята да си актуален след време. Особено с тия цените на видеокартите и новите поколения пред вратата. За монитор кажи дали имаш ограничения в мястото и предпочитание за големина.

Няма как да се гарантира, че 4-5 години няма да се сменя компютъра! Замисли се гаранцията ти е 2 години на повечето компоненти. Също така платформата която си избрал не подлежи на ъпгрейд (а и ти от сега вземаш почти най-доброто за системата). Нека те питам нещо - щом имаш стар монитор значи имаш и стара настолна машина - каква е тя, на колко време е, какво и има?

Общи части - количка

- кутията явно си си я харесал - ти ще я гледаш така, че най-важното е на теб да ти допада

- захранването - добро захранване може да носи всичко което подбереш, при идея за дълготрайност на системата е добър избор

- тук само ти можеш да си прецениш дали 4TB са ти достатъчни, аз бих заложил на червената серия на WD, намалил съм SSD диска тъй като 240GB са предостатъчни за ОС, програми, все пак ти можеш да си прецениш като знаеш какво точно ще се държи на него и прибавиш едни 15% свободно място. Добавил съм външен диск с цел правене на резервно копие на важни файлове (това с профилите хубаво, но от хардуерни повреди не пази).

- паметта може да се приеме, че е еднаква за двете системи като 16GB с цел да не се прави ъпгрейт, но може да се помисли и за кит с общ обем от 8GB.

От тук нататък трябва да се избере Intel или AMD платформа, както и видео карта която пак е обща за двете системи, но тук трябва да се помисли колко силно видео ти трябва днес, утре и след година/две. Ще се прави ли ъпгрейт и т.н.

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

преди 1 час, klass написа:

https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/29wk500-p-p404103419/

След филм на това жената ще е много доволна :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.