Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на тв с вътрешна мрежа

Featured Replies

Привет на всички :) Вкъщи си имам вътрешна мрежа от 2 рутера и powerline. Идеата е да покрия г/д целия апартамент. Мрежата е вързна в следния ред

Интернет --> Рутер 1 (TP - link WR740n) -->power-line 1.1[ до тук това е в моята стая]     -->Power-line 1.2 -->рутер 2(Dlink Go rt - n 300) -->вързан с кабел. Телевизор - Samsung.

Идеата беше като се местя от стая в автомачно да се прехвърлям към рутера с по - силен сигнал. Това го постигнах.

Втората част беше, чрез SamсунгAllshare да си споделям филми, музика и т.н. през лаптопа на Тв - то. С това не можах да се справя.

Настройките на втория рутер ( dlink- a )са следните - Зададох му Lan Ip - 192.168.1.2 и му спрях DHCP сървъра.
Бутнал съм кабела с интерна в Lan 1 а този който отива към ТВ е Lan 4.
http://prntscr.com/jsw2jg

Това са настройките за wireless са тези. Напълно произволни като съм се водил от грешките които ми изписва рутера.

http://prntscr.com/jsw2vjщ

IP - то на wireless -а съм го сложил на static и съм задал тези стойности, защото в противен случай, когато изключа DHCP сървъра нямам достъп до рутера.

Проблема е, Samsung All share не засича ТВ то. Когато махна втория рутер от мрежата, нещата се получават.

Дайте някакви съвети, идеи предложения и т.н. ?

Благодаря.

Може да пробваш следното тук:

Default Gateway: 0.0.0.0 или 192.168.2.1

Primary DNS: 0.0.0.0 или 192.168.1.1 или 192.168.2.1

Secondary DNS: 0.0.0.0 или 192.168.1.1 или 192.168.2.1

Какво IP получаваш на лаптопа и с какви настройки?

А на телевизора кое IP се получава?

Пробвай с и резервиране на IP по MAC - за лаптопа и телевизора, както и с времето за  живот на IP-то (Address Lease Time:).

WAN не е "настройките за wireless".

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

На втория "рутер", LAN IP, трябва да бъде извън рейндажа на DHCP сървъра. Или, казано по друг начин: пусни DHCP-то (на тп-линка) да раздава от 192.168.1.10/24 (примерно) до колкото решиш. А на втория рутер (той вече не е "рутер" - не прави NAT) набий за LAN нещо от между 2 и 9

• Автор

Може да пробваш следното тук:

Default Gateway: 0.0.0.0 или 192.168.2.1   - Не ми дава да сложа "нули", а когато го направя еднакво с IP, ми казва че трябва да са различни.

Primary DNS: 0.0.0.0 или 192.168.1.1 или 192.168.2.1 - Казва ми че трябва да различни от IP то.

Secondary DNS: 0.0.0.0 или 192.168.1.1 или 192.168.2.1 - Тук същото .

Какво IP получаваш на лаптопа и с какви настройки? - Ip to на лаптопа е - 192.168.1.100

А на телевизора кое IP се получава? - 192.168.1.102

Пробвай с и резервиране на IP по MAC - за лаптопа и телевизора, както и с времето за  живот на IP-то (Address Lease Time:). От къде се задават тези настройки ?

WAN не е "настройките за wireless".

На втория "рутер", LAN IP, трябва да бъде извън рейндажа на DHCP сървъра. Или, казано по друг начин: пусни DHCP-то (на тп-линка) да раздава от 192.168.1.10/24 (примерно) до колкото решиш. А на втория рутер (той вече не е "рутер" - не прави NAT) набий за LAN нещо от между 2 и 9

Poola беше направен от 192.168.1.100 до 199 промених го от 10 до 254.

На втория Ip то си му е 192.168.1.2

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.