Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, понеже сегашната видеокарта явно сдаде багажа  и ще заминава за вторични( Asus Radeon HD7870 2048 MB, GDDR5  DirectCU II TOP) и ще се наложи се посъветвам за избор на видеокарта.  Търся да бъде с не-голяма консумация и добро охлаждане, т.е да не загрява лесно :D. Сегашната система е: 

Дъно:        ASROCK B85 PRO4 /LGA1150

Захранване:AURUM S 600W

Процесор: Intel  I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

Рам:   2X4G DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

Kутия: CM N400

Бюджета за сега е  до 470 лв.

GTX1050TI е варианта освен ако не вдигнеш още малко бюджета. И 200W китайче би я държало.

Всъщност консумацията не те вълнува с това захранване. Може да сложиш всяка видеокарта стига да имаш парите.

https://www.vario.bg/asus-cerberus-geforce-gtx-1050-ti-advanced-edition-cerberus-gtx1050ti-a4g-90yv0a75-m0na00

https://www.vario.bg/asus-cerberus-geforce-gtx-1050-ti-oc-cerberus-gtx1050ti-o4g-90yv0a74-m0na00

Хубаво охлаждане вкл. задна планка. Реално картата няма нужда от толкова сериозно охлаждане тоест може и по-евтина.

Тая от втория линк е с по-висок фабричен клок иначе е същата.

п.с. Не намирам 3GB карта за добра идея дори да е по-добра за това не препоръчвам някой бюджетен модел на 1060. 

преди 34 минути, behwolf написа:

Бюджета за сега е  до 470 лв.

https://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1060-3gb-mini-zt-p10610a-10l

Но не е от най-хладните.

1050ти по 420 кинта предлагаме, докъде я добутахме...

@behwolf

Нереферентна GTX 970 втора ръка до 350 лева. Със спестените пари още 2х4GB рам и останалото да се почерпиш или за нещо от лятната Steam разпродажба.

преди 18 часа, PANOV написа:

https://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1060-3gb-mini-zt-p10610a-10l

Но не е от най-хладните.

1050ти по 420 кинта предлагаме, докъде я добутахме...

120 W и едно вентилаторче, докъде я добутахме...

преди 4 часа, саби написа:

120 W и едно вентилаторче, докъде я добутахме...

Много ли си хитър? Не е най-хладната и тиха карта и го написах, ама поне не е със скопен регулатор и има радиатор на мосфетите, макар и да липсва задна планка. Сам го каза- 120W - не са много и охлаждането се справя прилично. Не че е върхът на сладоледа, ама при такъв бюджет друго няма. За 470 кинта с 5 години гаранция. Със сигурност с 1050ти за 400 и кусур лева ще играе много по-добре ! Такива ми ти работи, 'саби'.

Даже за един амп! ако се напъне 40-50 лева, е още по-добре от 1050ти за 50 лева по-малко.

• Автор

Нов бюджет 550 лв. :) Вероятно ще препоръчате 1060 3 GB в този вариант ?

преди 1 час, behwolf написа:

Нов бюджет 550 лв. :) Вероятно ще препоръчате 1060 3 GB в този вариант ?

Ще потърся и 1050ти, но не обещавам !

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Общо взето съм се спрял на тези :    https://www.vario.bg/compare/23296;23289;23280;23837;23522           и    https://www.vario.bg/inno3d-geforce-gtx-1060-ichill-x3-v2-c106f2-3sdn-n5gsx

Редактирано от behwolf (преглед на промените)

преди 1 час, behwolf написа:

Първия линк не работи. Сигурен ли си че близо 700 лева за GTX 1060 6GB е добра покупка в средата на 2018 ?

п.п: Моя грешка за линка. 

MSI GT е със паянтов охладител цената й трябва да е 100 лева надолу. Armor-а е със платка на Gaming и не е лоша, но 670 лева май са и повечко ? Zotac AMP е със платка на Zotac Mini, но със по-голям охладител, желателно да се избягва за ATX конфигурация, особено на тази цена. Гигабайта не е наличен, но Windforce версията е доста орязана от към платка спрямо G1 Gaming/D5 моделите, които имат PCB на GTX 1080 Founders Edition, за 580 лева Windforce-а няма да е толкова лоша покупка. Inno3d картата също е със PCB на GTX 1080 FE. Palit-а е три слота, но температурите й не са особено впечатляващи, особено на ядрото. Просто охладителя не е съвсем добре замислен. От изброените бих взел Armor-а.

Ако наистина мислиш да даваш 700 лева за GTX 1060 най-добре вземи MSI Gaming/X.

Интересен материал в който се тестват няколко модела 1060.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Последен въпрос, коя от трите карти бихте избрали https://www.vario.bg/compare/23333;25976;23281    Асуса може да се намери за  750 лв. По-хладки са Асуса и Гигабайта, някак си клоня към Гигабайт, но пък АКо асус е по-хубава, то дали ще се дадат 15 лв. отгоре и да се вземе него. Или разликата е само от към градусите и да избирам евтиния вариант MSI X.

На тея цени - никоя, като има карти с едно 100-150 лева надолу. Нали беше 550 лева бюджетът?

• Автор

Беше към 03.07 ;), просто реших да отделя повече пари. Като гледам, цените едва ли ще падат или поне, докато не изкарат новите серии. А ще посочите ли някоя по-евтина, която да е на почти на нивото на тези, предимно от към градуси ?

Бих казал, че тази не е лоша покупка в момента. По-малко фази е, няма и радиатор за мосфети или задна планка, но цената е сравнително добра + 3 години гаранция. Около 70 градуса я очаквай под товар, 6-7 градуса над Gaming X примерно. Друга интересна е тази малката. Тя е с радиаторче на мосфетите, гаси вентилатора, 4 фази и 3 год. гаранция, там имаше нещо с coil whine май, но то и за други важи, а като температури я дават доста хладна - около нивото на Strix или Gaming X. Са, за 50 лева нагоре има и други, които могат да се коментират, ама тея са най-тънкана.

От гледна точка цена / представяне аз бих взел тази(GTX 1060 SC). Но като гледам би дал до към 800 лева за видеокарта => можеш и едни 50-на отгоре за доста по-бързата(GTX 1070 ARMOR).

П.П. Ако продължаваш да събираш парички ще стигнеш до 1080Ti лека-полека.:D

• Автор

А повече от 750 лв. не давам :D , то ако знам, че ще паднат скоро цените ще чакам.

Да но ще си останеш с 8ГБ рам а и стария процесор. 

Ако 7870 2ГБ те е задоволявала 1050TI е удачен заместител. 1060 6ГБ е значително по-добра видеокарта ако това се търси.

Ако ще се дават повече пари по-добре помисли за още 8ГБ рам и най-добре втора ръка вместо да се изхвърляш с видеокартата.

http://obiavi.data.bg/single/588646/продавам-2-x-4-gb-gskill-sniper-2400-mhz-ddr3

п.с. I7-4790 върви над 300 лв. и там ъпгрейда няма да е много изгоден ако решиш да го правиш.

https://www.olx.bg/ad/protsesor-intel-core-i7-4790-podarak-intel-ohladitel-za-protsesora-CID632-ID7x2WL.html#4db0aa5d85

Това са разликите в заключените - https://ark.intel.com/compare/80806,77656,75122

Честно казано не вярвам да намериш много по-евтин 4770 но всичко се случва...

преди 5 часа, behwolf написа:

Беше към 03.07 ;), просто реших да отделя повече пари. Като гледам, цените едва ли ще падат или поне, докато не изкарат новите серии. А ще посочите ли някоя по-евтина, която да е на почти на нивото на тези, предимно от към градуси ?

От трите, който се чудиш - MSI Gaming X, не мисля че има какво да се чудиш за това. Gigabyte Aorus, макар и да има ''Aorus'' в името си , не е най-високия клас на Gigabyte, който е ''Xtreme''. Плюс е че паметта е 9Gbps, но мисля разликата в производителността между 8Gbps и 9 няма да усетиш. Охладителя изглежда същия като при G1 Gaming/D5, но платката е по-различна и изглежда доста сходно със тази на 1070TI Gaming, но със толкова карти и ревизии на Gigabyte Pascal картите от 2016 до сега е пълна каша. Няма какво да се притесняваш за температурите изобщо, това не е GTX 1080/1080TI. MSI Gaming X ще е абсолютно тиха и ще държи ниски температури. Това да купуваш карта със рециклирано PCB на 1080Founders Edition(Inno3d iChill X3/G1/D5) е глупаво, по-добре по-малко фази, но по-качествени компоненти. Пример G1/D5/Ichil е твърде вероятно да им цвилят индукторите, но досега не съм чел някой да се е оплаквал от coil whine на MSI GTX 1060 Gaming/Armor...

Преди седмица-две имаше интересни предложения в Емаг : MSI GTX 1070 Aero ITX за 810 лева, ревю. KFA GTX 1070Ti EX за 899 лева, ревю и KFA GTX 1060 EX 3GB за 430 лева. Имаше и MSI GTX 1060 6GB GT за 575 и Aero ITX за 585 лева.

Моя съвет е ако ще даваш близо 800 лева то избора трябва да ти е GTX 1070 а за 100тина лева отгоре направо 1070Ti. Може да намериш от Европа 1070-ка за под 800 лева - цък.

Заблуда е, че няма свистене при Gaming X.

преди 10 минути, PANOV написа:

Заблуда е, че няма свистене при Gaming X.

Аз не съм попадал на оплакващ се от coil whine на MSI GTX 1060 6GB Gaming/Armor. Индукторите, който MSI използва не знам дали са много по-добри, но явно нямат въпросните ''особености''. Тук пише че са по-добри от Foxconn Magic, който се използват при Founders Edition картите и някой нереферентни модели, например Gainward Phoenix/Palit Jetstream, при който също се наблюдава coil whine, не при всяка карта естествено.

преди 12 минути, Inno написа:

Аз не съм попадал на оплакващ се от coil whine на MSI GTX 1060 6GB Gaming/Armor. Индукторите, който MSI използва не знам дали са много по-добри, но явно нямат въпросните ''сособености''. Тук пише че са по-добри от Foxconn Magic, който се използват при Founders Edition картите и някой нереферентни модели, например Gainward Phoenix/Palit Jetstream, при който също може да се наблюдава coil whine.

1060 GAMING X

1060 GAMING X

1060 GAMING X

1060 ARMOR (+ Gaming X)

1060 ARMOR

1060 ARMOR

Само да ти се търси.

Който - единствено число, които - мн. ч.; последният човек съм, който ще се заяде за писане, ама това е срамота да се бърка...

И какво показваш със тези клипове ? Всяка карта ще има свистене от дроселите при 500-100FPS, само че ако една карта цвили при 60-120FPS при 500-100 ще е абсолютно нетърпима. Дори да сложиш качествена карта на посредствено захранване е твърде вероятно да имаш coil whine, пише го във темата от първия линк. Да не говорим че половината оплакващи се може да имат дефектна карта.

преди 1 час, Inno написа:

И какво показваш със тези клипове ? Всяка карта ще има свистене от дроселите при 500-100FPS, само че ако една карта цвили при 60-120FPS при 500-100 ще е абсолютно нетърпима. Дори да сложиш качествена карта на посредствено захранване е твърде вероятно да имаш coil whine, пише го във темата от първия линк. Да не говорим че половината оплакващи се може да имат дефектна карта.

Какви FPS ми говориш, виж втория и третия клип, даже на единия е коментирал човек с EVGA G2, не ми обяснявай за захранванията. Всички са с кофти захранвания ли? А дефектната карта какво оправдание е? Дефектна с какъв 'дефект'? - Свистене ! Особено пък за ARMOR OCV1. Показвам ти черно на бяло, че и бройки от тия серии имат подобни проблеми. Има ли такива бройки? Има. Ти сега какво пак се обясняваш ?

Цвилене...това да не са коне бе...

Ти въобще отдели ли време за да прочетеш написаното в темите/клиповете или просто си губиш времето заяждайки се ? Тези клипове от първата тема са правени под OCCT стрест тест при което картата рендва съотвено 1000 и 4000FPS, поне съдейки според заглавията. Така просто да излизаш със заключения показвайки клипове без информация относно захранването и цялата конфигурация е несериозно, а това на оплакващия се от първата тема е именно посредствено, дори по лошо. Това което показваш са изолирани случаи. Във първата тема във форума на MSI са обяснени много добре причините за coil whine.  Дефектна карта няма нищо общо със една изправна, не е ли близко до ума ?

Толкова ли си нямаш работа във събота вечер...

преди 52 минути, Inno написа:

Ти въобще отдели ли време за да прочетеш написаното в темите/клиповете или просто си губиш времето заяждайки се ? Тези клипове от първата тема са правени под OCCT стрест тест при което картата рендва съотвено 1000 и 4000FPS, поне съдейки според заглавията. Така просто да излизаш със заключения показвайки клипове без информация относно захранването и цялата конфигурация е несериозно, а това на оплакващия се от първата тема е именно посредствено, дори по лошо. Това което показваш са изолирани случаи. Във първата тема във форума на MSI са обяснени много добре причините за coil whine.  Дефектна карта няма нищо общо със една изправна, не е ли близко до ума ?

Толкова ли си нямаш работа във събота вечер...

На ударен ли ми се правиш или наистина си толкова тъп ?? Какво ми ги пишеш тия FPS, във втория клип пак ли това е причината? Или в третия, където картата е в idle? Имаш коментар от човек с EVGA G2 650, лошо захранване, предполагам? И в общата тема я има коментирана тая карта. Ако потърсиш, и още теми ще намериш. А за ARMOR нещо ? Или и там е случайност. Дефектна карта с някой друг дефект ще прави coil whine поради тая причина, без да се разбере - ебаси фантазиите ! Или ако е 'дефектна' от свистене, не се брои, че свисти ? :D И който има пари за Gaming X - колко според теб са с толкова посредствено захранване, че то да прави въртел ? Макар че и това за захранването е ала-бала.

ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ :

преди 2 часа, Inno написа:

Аз не съм попадал на оплакващ се от coil whine на MSI GTX 1060 6GB Gaming/Armor.

ТОВА имах предвид и ти казах, и доказах, че има оплакващи се с карти от сериите, които свистят.! Какво се чудиш накъде да си завъртиш гъза и да ми говориш за някакви дефекти и захранвания. Казах ти простичко - заблуда е , че няма свистене при такива карти. Нито съм искал да се заяждам, нито нищо - в момента ти си тоя, който иска да каже на черното - бяло и пак прави от мухата - слон !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.