Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със захранването!

Featured Replies

Здравейте, искам да се допитам до вас поради един проблем който ми се появи. Наскоро смених почти всичко по компютъра, дънна платка  AsRock Z370 pro4, процесор I5 8500 S, видео карта AMD Radeon R9 280, рам памет AData DDR4 3000 Mhz, SSD Samsung  850 EVO 500gb, захранването е някакво куче марка, ако се не лъжа 500 вата. С уиндоус 10 съм. Практически от старите части останаха видеокартата, захранването и кутията. Първия проблем който забелязах е, че ДВД то започна да изчезва от файловия мениджър и диспечера на устройствата и да се появява когато си иска. Когато го има мога да го ползвам. Веднъж бях забравил диска вътре и компа отказа да стартира и не можах да извадя диска. В някакъв момент успях да го извадя и се оправи. После започна когато поиска да прави проблем с рестарта, по 5 минути виждам фирмения знак на дъната платка и върти кръгчето. Последния път ми го направи този номер като инсталирах офис, когато поиска рестарт и рестартира много дълго.  Сега пък започна от време на време да насича, играя wow и започва да ми лагва райд кала, и/или и играта. Изключвам играта, но продължава да насича примерно като пусна ютуб. Днес вечерта пак така почна за лагва, реснах компа и той не можа да стартира няколко пъти (върти си кръгчето на фирмения знак на дънната платка), накрая ми показа, че има някакъв проблем и предложи да ресна или да видя разширени опции. Реснах и стартира най сетне. 

Въпросът ми е, може ли проблема да е в старото захранване и как да разбера дали е това проблема.

Захранването ако наистина е някакво китайче може да е причинителя на проблема. Разбирай че заради него може да се случат много неприятни неща на останалия хардуер.

Тоест то очевидно е за смяна но може да е повлякло и друг хардуер със себе си. За това когато имаш намерение да слагаш нови части първо се сменя бомбичката която може да ги прецака.

Повръща ми се от такава показна неграмотност. Нормален човек няма да ти помогне. Срамота.

П.П. Човек след поглед върху заглавието се отказва веднага. Аз реших да продължа напред. От куртоазия. Следва изложението, което може да ти докара уртикария с различните по размер шрифтове и множество правописни грешки. А думички като ''ресна'' и ''райд кала'' те довършват.

• Автор
преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел на наличното захранване?

Тест с читаво и мощно захранване.

Не зная, не мога да го видя, тъй като компютъра е с лепенки. Ако имах под ръка читаво и мощно захранване и бях технически грамотен да пробвам нямаше да питам в форум. 

преди 38 минути, XECUTIONER написа:

Повръща ми се от такава показна неграмотност. Нормален човек няма да ти помогне. Срамота.

П.П. Човек след поглед върху заглавието се отказва веднага. Аз реших да продължа напред. От куртоазия. Следва изложението, което може да ти докара уртикария с различните по размер шрифтове и множество правописни грешки. А думички като ''ресна'' и ''райд кала'' те довършват.

Чудех се някое време дали да си правя труда да  питам в форум или направо да го нося на майстор, но като прочетох мнението почти престанах да се съмнявам.

Щом е запечатан с лепенки, не може много да се направи. Проблема със записвачката се дължи на евтин или повреден кабел или некадърна инсталация, както и неправилно настроен биос. Останалите проблеми ги отдавам на течащи ъпдейти и конфигуриране на системата. Трябва да приключиш с ъпдейтите и да се инсталират всички необходими драйвери. Проверка за ъпдейти, рестарт и отново проверка за ъпдейти.Захранването може да е причина за много проблеми, но там опцията е единствено със смяната му или сервизирането му от човек, който разбира.

Хъм как така е направен ъпгрейд а има лепенки?

В крайна сметка ако някой идиот е поел ангажимент за цялостното обслужване въпреки старата китайска бомбичка

му го закарай да оправи проблемите за негова сметка. 

п.с. Между другото няма такъв процесор I5-8500S. Освен нормалния има енергоспестяващ T.

AsRock Z370 pro4, процесор I5 8500 - сигурен ли си, че процесора ти има "S", защото такъв процесор за пръв път чувам? И ако не е с "К" накрая, което значи, че е с отключен множител, кой те излъга да вземеш заключен процесор с клокърско дъно, освен ако нямаш намерения да ъпгрейдваш след време? Няма да питам за цена, защото най-вероятно си дал 2000+ лв. за конфигурация, която струва по-малко и си решил да минеш "тънко" със старото захранване, което дори не знаеш какво е, с цел да спестиш 80-100 лв. Добре че не е изгоряло новото дъно все още и нещо друго покрай него. По този начин рискуваш дори и да ти откажат гаранцията и за тарикатлък да имаш безполезни железа за сума ти пари. Дано поне са ти дали реалната гаранция на всяка част поотделно, а не обща гаранция 2 години. Също така може да се обадиш в КЗП, понеже тези лепенки, които слагат на компютрите фирмите и след това отказват гаранции, ако са скъсани, са незаконни и подлежат на санкции. Дано поне фирмата да ти е набутала тази конфигурация с китайското захранване, че после да си бере последствията с гаранцията, като изгори нещо, а не да обвиняват теб.

Сега и по темата - устройството ти вижда ли се в BIOS? А и щом кутията ти е в гаранция, връщай я там, откъдето си я купил, да си я оправят.

Вероятно е купуван преди да излезнат бюджетните дънни платки тоест не е имало кой знае какъв избор.

Всъщност SSD-то е стар модел и сата а видеокартата още по-стара и ъпгрейда явно не е бил наведнъж.

Ако имаш документ за покупката на захранването и от там може да се види марка и модел.

Щом обаче има лепенки нищо не можеш да правиш по хардуера и единствения вариант остава тест с Live OS, но реално няма да се постигне кой знае какво, а и там където го занесеш ще си направят диагностика.

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

Може. Къса лепенките или ги разлепя под пара, после ако му правят проблеми за това сезира КЗП. Имаше случай на отказана гаранция наскоро във форума за някакво дъно и след намесата на КЗП на човека му върнаха парите.

преди 9 часа, Roujin Z написа:

Вероятно е купуван преди да излезнат бюджетните дънни платки тоест не е имало кой знае какъв избор.

i5-8500 излезе доста по-късно. Бюджетните дъна вече бяха налични.

То хубаво ще скъса лепенките, но какво ще прави след това? Проблемът може да е в захранването, но може и да не е. Така или иначе е хубаво да се смени и в двата случая. Да го носи компютъра в сервиз докато не се е прецакало нещо или на човек, който разбира. Case closed.

Редактирано от ncl (преглед на промените)

Първо, трябва да се отстрани проблема с гаранционните лепенки с човека, който ги е поставил.

Кутията трябва да се отваря и за почистване от прах.

В кутията има твои стари части, до които нямаш достъп.

Щом частите са купени отделно, трябва да си имат отделна гаранция, компонент по компонент, който компонент можеш да върнеш самостоятелно с куриер.

Състоянието на захранването се вижда и с програми за мониторинг. Три пъти съм сменял умиращо захранване а тук не виждам подобни симптоми за такова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.