Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да свържа телевизор към старо DVD

Featured Replies

преди 8 минути, EfiCovach написа:

209176043_359511709147573_8079222801492000212_n.jpg

В тези три цветни дупки се вкарват съответните цветова жакове от наличния кабел.

Снимката е размазана, но предполатам това са входове! В телевизора се търси "IN" във видеото "OUT".

Сега видеото не виждам да има точно същите 3 жака, но трябва да се види какво пише на жълтия и черния жак - може да е релефен надпис - погледнете го и го напишете тук. спрямо надписите им може да  мислим за това кой цвят къде трябва да иде. Огледайте видео рекордера дали няма още някъде по предния панел скрити жакова.

Иначе трябва да може (телевизора трябва да има аналогов тв тунер!) да стане през антенния кабел - не е показан такъв, но принципно едно време имаше в комплектите - при ползването на такъв кабел се търси видео сигнала чрез тунера на телевизора - все едно търсите телевизионна програма.

Ако е само за преглед - един такъв кабел ще ви свърши работа:

product_807.jpg

Струва под 2 лв.

А може и с наличния кабел, който сте снимала. Трябва да свържете двата жълти (видео) и двата бели (аудио) чинча.

Простете невежеството ми, но не посмях да пробвам преди да съм разбрала през кой канал на телевизора ще мога да прегледам касетите. А, може би, трябва да изключа оптичния кабел. Ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете и това! Хубав ден!

преди 2 часа, EfiCovach написа:

Простете невежеството ми, но не посмях да пробвам преди да съм разбрала през кой канал на телевизора ще мога да прегледам касетите. А, може би, трябва да изключа оптичния кабел. Ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете и това! Хубав ден!

От мястото/менюто от което превключваш различните външни устройства, започваш да изреждаш и на някое от тях ще се появи картината от видеото. 

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

От мястото/менюто от което превключваш различните външни устройства, започваш да изреждаш и на някое от тях ще се появи картината от видеото. 

Това при свързване с кой кабел конкретно!

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Това при свързване с кой кабел конкретно!

Ми тя има един кабел - комплект чинчове. По-горе е дадено как да се включат във входа за камера или друго аналогово устройство на страничния панел на TV.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Ми тя има един кабел - комплект чинчове. По-горе е дадено как да се включат във входа за камера или друго аналогово устройство на страничния панел на TV.

Гледайки хронологията, аз виждам още един потенциален кабел.

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Гледайки хронологията

Аз гледам снимките. Ще се съгласиш предполагам, че картината през чинчовете ще е по-добра, отколкото през коаксиала.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Аз гледам снимките. Ще се съгласиш предполагам, че картината през чинчовете ще е по-добра, отколкото през коаксиала.

Картината ще е толкова добра, колкото е на лентата.

Не мисля, че сигнала от чинчовете минава през тв тунера, но и смисъл от спор няма, защото не това е проблема.
Изобщо не минава оттам! Най-малкото- защото не е модулиран.
Принципно този сигнал се вижда на АВ канала.
Не разбрах - телевизора има ли S-card вход?
9d354f7283214b1d58a2bece401fed46.jpg

Жорка!

Сигнала в TV тунера постъпва като обикновен - аудио и видео на неговия вход. Тунера има два крайни куплунга - единият е за телевизионната антена, а другият е изход RF. Постъпилия сигнал (аудио и видео) именно ТАМ се модулира за да се изкара на куплунг RF за други устройства. Модулатора или (предавателя) е частта от електронната схема в тунера, който върши тази работа. Получава се комплексен видеосигнал, който може вече да се приема с високочестотния RF кабел, посочен на снимката по горе. В случая този сигнал няма да бъде по добър от другите изходи и тук Josh правилно го е отбелязал. А това за САМ модула, няма нищо общо в случая.

product_807.jpg

преди 4 часа, EfiCovach написа:

Сърдечно благодаря за подробната информация!

Отнема под минута време да свържеш с наличния кабел видеото и да пробваш. Още ли ще събираш информация?!

Отнема под минута време да свържеш с наличния кабел видеото и да пробваш. Още ли ще събираш информация?!
Колкото повече - толкова … повече!
Жорка!

Сигнала в TV тунера постъпва като обикновен - аудио и видео на неговия вход. Тунера има два крайни куплунга - единият е за телевизионната антена, а другият е изход RF. Постъпилия сигнал (аудио и видео) именно ТАМ се модулира за да се изкара на куплунг RF за други устройства. Модулатора или (предавателя) е частта от електронната схема в тунера, който върши тази работа. Получава се комплексен видеосигнал, който може вече да се приема с високочестотния RF кабел, посочен на снимката по горе. В случая този сигнал няма да бъде по добър от другите изходи и тук Josh правилно го е отбелязал. А това за САМ модула, няма нищо общо в случая.
product_807.jpg.b070e19ec4b88a8c15989de89d61be9e.jpg
Добре започваш …
small.L.gif.bb674e6b88d2e2f91779c5b92029891c.gif

Какво, да му се не види, е "S-card"? [emoji38]6: 
Едно такова, дето се такова в туйнакито!
  • 2 години по-късно...

Можеш брат с конвертор от toslink към RCA ....всеки нов телевизор има digital audio output- оптичен кабел който от TV влиза в конвертора и излиза на камбани...същaта двд система имам и вчера взех нов смарт LG телевизор и имах същата дилема ..... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.