Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с микрофона на лаптопа

Featured Replies

Здравейте,

От известно време имам проблем с микрофона на лаптопа. Проблема, е че се чувам прекалено тихо и не знам как да го оправя, не съм сигурен кога се появи проблема, може би след преинсталацията, ако имате някакви идеи как да го оправя - пишете.

Лаптопа е Леново Б5400. Аз лично се съмнявам в драйвърите и като цяло к'во, как и защо съм инсталирал, мисля че едни читави драйвъри за микрофон/аудио ще оправят проблема. Аудиото е Raeltek, ако има някакво значение

преди 1 минута, kyoshinn написа:

От известно време имам проблем с микрофона на лаптопа. Проблема, е че се чувам прекалено тихо и не знам как да го оправя, не съм сигурен кога се появи проблема, може би след преинсталацията, ако имате някакви идеи как да го оправя - пишете.

Само с една програма ли е така, или навсякъде ? По какво говориш ?

• Автор
преди 2 минути, Julius Decimus написа:

Само с една програма ли е така, или навсякъде ? По какво говориш ?

Навсякъде, Fortnite, ЛоЛ, Скайп, Дискорд.. Ся напълно изчезна :D  В какъв смисъл по какво говоря ? Със вградения микрофон на лаптопа, тъй като Superlux-a няма микрофон. Със слушалки и без е едно и също.

image.png.7e076a4481cbe20b42cd1f148d5355de.png

Тук имаше 1 за микрофона, ама го махнах, че се изнервих :D :D

П.П. Микрофона спря да работи преди да го махна т'ва, ама вече съм сигурен, че няма и да проработи xD

П.П.2 Накрая и лаптопа и слушалки в земята и лягам да спя :3 

image.png.113e65a7cee374dab71dcddc2f38ee11.png

А, ей го, изкарах го отново, обаче като говоря това от страни дето е изобщо не отчита О.О

image.png.c560a574d7404f392dbcb9085665e456.png

Така, върнах се в стартова позиция - отново се чувам слабо. Пипна ли Бууста дори до 12 децибела - спирам да се чувам.

преди 30 минути, kyoshinn написа:

Здравейте,

Лаптопа е Леново Б5400. Аз лично се съмнявам в драйвърите и като цяло к'во, как и защо съм инсталирал, мисля че едни читави драйвъри за микрофон/аудио ще оправят проблема. Аудиото е Raeltek, ако има някакво значение

Микрофона вградения в лаптопа (при web камерата му)  или външен?

Ако е външен марка и модел на хедсета или микрофона.

преди 23 минути, kyoshinn написа:

Така, върнах се в стартова позиция - отново се чувам слабо. Пипна ли Бууста дори до 12 децибела - спирам да се чувам.

Добре, някой друг да даде идея ако има.

Това било ли е нормално някога, или сега си инсталирал Ундоуса и Realtek драйвера ?

• Автор

Оправих го, оказа се драйвъра, както и предположих. Деинсталирах и го инсталирах наново.

преди 12 минути, kyoshinn написа:

Оправих го, оказа се драйвъра, както и предположих. Деинсталирах и го инсталирах наново.

А добре, жив и здрав.

• Автор

Айде днес с нов проблем със шибания звук... Като вкл. слушалките и отчита, че съм ги свързал и звъка излиза от тях, но звук няма :D Ако рестартирам лаптопа с вкл. слушалки - звук има, но ако ги махна и ги сложа пак - R.I.P... Ще се самоубия вече xD

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

За да не пиша нова тема, пиша в тази. Ако има проблем - ще пусна и нова.

Проблема е от предишния ми коментар със слушалките, който вече започва да ме изнервя. Та, проблема е следния:

Ако лаптопа е вкл. и свържа слушалките към него (Superlux HD681) и пусна да кажем музика от тубата или какъвто и да е звък, долу на миксера го отчита, но звук няма, аз реално не чувам нищо. Така, ако пък вкл. слушалките и след това вкл. лаптопа - няма проблеми, но ако изкл. и вкл. отново слушалките проблема е налице. Сега става и интересното, ако нямам звук (говорим през слушалките, макар че долу отчита) и mute-на звука през миксера (аз реално имам и бутон на клавиатурата) и го unmute-на, доакто песента (примерно) върви - звука идва О.О НО, ако няма звук примерно 3-4 секунди, след това отново трябва да mute/unmute докато върви нещо със звук, че да се появи и направо това ме убива :D  Реално, при всяко пускане на видеоклип от тубата, аз трябва да mute/unmute, за да имам звук.Това е във всички приложения, да кажем, че пусна някаква игра (Fortnite примерно) и докато не mute/unmute нямам звук, НО ако на заден план върви да кажем музика от тубата и Euro Truck SImulator 2 (да съм тежък тираджия) - звук в играта имам. Просто.. 9уиасдуиохфоийаяБ ЖУО

• Автор

@Julius Decimus Гледам лайкваш, ама наистина ще се самоубия вече, супер изнервящо стана.. Някакви идеи ? Според мен  е нещо, я от настройки, я от драйвър, я от на майка му ******** ...

• 1 година по-късно...

И?
Първо файлът е повреден(нечетим)
Второ - да бяхт драснали два реда какъв е проблемът!
Кристалната сфера е на техничческо обслужване.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Violina Hristova написа:

Дано не ми се обиди тази мома, но за 16 години в този форум за пръв път срещам въпрос , който отразява в себе си всичко, което отговарящите и ще почнат да я питат! При това, в технически раздел!

:offtopic_s:

преди 26 минути, Колев60 написа:

тази мома

Черпене ли си просиш? 😎

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.