Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 2 минути, XECUTIONER написа:

Конфигурацията е примерна. Доколкото знам ползва GPK платформата на CWT, при която в най-новата ѝ итерация имаше подобрения.

Тук специално не много, прилича на Triathlor Eco, ама с една дума липсват защити, кофти компонентна база, групова регулация и само 2 години гаранция. Съпоставям го просто с CX450 на тая цена.

• Отговори 68
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, PANOV написа:

Тук специално не много, прилича на Triathlor Eco, ама с една дума липсват защити, кофти компонентна база, групова регулация и само 2 години гаранция. Съпоставям го просто с CX450 на тая цена.

Мда. Сега го разгледах отвътре и наистина ползва микс от сравнително качествени и не чак толкова компоненти. С пасивна защита на първичната страна. Ок. Да се предложи друго захранване. Както писах по-горе конфигурацията е примерна.

Максимално изстискана - 1060 3GB, 8400, H310, 2x8GB, 240GB SSD, 1TB HDD, KENDOMEN, P A+ 430... - ТУК

Без прекомерно орязване - 1060 3GB, 8400, B360, 8GB, 240GB SSD, 1TB HDD, FOCUS G, CX450... - ТУК

Паметта долу е CL19, но тайминги се пипат.

преди 21 часа, PANOV написа:

Максимално изстискана - 1060 3GB, 8400, H310, 2x8GB, 240GB SSD, 1TB HDD, KENDOMEN, P A+ 430... - ТУК

Без прекомерно орязване - 1060 3GB, 8400, B360, 8GB, 240GB SSD, 1TB HDD, FOCUS G, CX450... - ТУК

Паметта долу е CL19, но тайминги се пипат.

То хубаво, ама 1 нещo не мога да си обясня.

1. Защо i5-8400 пред R5 1600 ?

ASROCK AB350 PRO4 ATX AM4 
AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz AM4 
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
CORSAIR CX450M BRONZE CP-9020101-EU 
Case ATX DUKASE v2 USB3.0 DP-ATX-DUKBK2BF 
DeepCool 120mm Xfan DP-FDC-XF120 
CRUCIAL MX500 250GB SSD M.2 2280 CT250MX500SSD4 
Gainward GTX1060 3GB 
J&A 4GB DDR4 2400MHz JA4G24N 

Обща стойност - 1 539.36 лв. с ДДС

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Имаше някаква 580ка, дето е refurbished, знам ли, не мога да се изкажа тук. А защо по-късата с SSD, ами защото за масов потребител е по-рентабилно. Цената на 1060 3 е сравнително добра, така го виждам. Другото е 200 лева отгоре само за графика - при тоя бюджет не е задължително, особено при резолюции до 1080. А Ryzen си е вариант, не е играджийски процесор, но си има други предимства.

преди 1 минута, PANOV написа:

Имаше някаква 580ка, дето е refurbished, знам ли, не мога да се изкажа тук. А защо по-късата с SSD, ами защото за масов потребител е по-рентабилно. Цената на 1060 3 е сравнително добра, така го виждам. Другото е 200 лева отгоре само за графика, при тоя бюджет не е задължително, особено при резолюции до 1080. 

Можеш ли да дадеш някакви реални тестове на 1060 3гб с/у 6 гб версията, защото по някакви спомени имаше стабилна разлика, особено при по-тежки игри и на по-високи настройки. А и мен реално карта с 3гб врам не ме блазни адски много :/ Дори GTA 5 по спомени дърпаше над около 4ГБ (то винаги може да сае пипнат настройките де, но не затова е давано пари). От друга страна ССД може да се добави винаги, а и не е наложително, все пак дали ще му зарежда с 1-2 минути по-бързо, чудо голямо.

Тестове в нета може да си намериш и сам. Да, 3GB не са много, но по начало това са карти със супер завишена цена и то в края на живота си. Реално 1060 е по-слаба от 970, която на времето вървеше 600-700 - и то преди цели 2-3 години. Повече от 3GB ще са от полза за игри с лийкове / лоша оптимизация или просто за тежки заглавия с обемни текстури и за високи резолюции - последните две са неща, за които като цяло 1060 в дългосрочен план е просто слаба карта. 150-200 лева са близо 50% разлика, мислиш ли, че в производителността общо взето е толкова ? Затова за 1080 мейнстрийм без някакви специални изисквания не виждам много смисъл от карта за 700 лева при този бюджет - освен ако не се държи изключително на гейминг.

Нека напиша няколко неща насочени към последните 2 поста на Киошин и Панов. GTX 1060 е среден клас карта независимо от обема VRAM. Разликата м/у 3/6GB врсиите е не повече от 5-7 кадъра. И то не заради паметта, а заради леко орязаното ядро на 3-ката. Има едва няколко игри, при които повечето VRAM е оползотворена. Но съгласете се, че 200 лева повече за 5-7 кадъра отгоре не си заслужава да бъдат дадени. Тествал съм GTX 1060(3GB) на различни заглавия и мога да потвърдя, че е добър избор като цяло за 1080p. Вече споменах ''Doom'', но ме апострофираха по-горе да съм тествал под DX11. Е, правил съм го. Също и под DX12. Тествани игри: всички заглавия на Blizzard(без Diablo), ROTR(DX11 и DX12), Far Cry 5, всички издания на COD от MW2 насам, Shadow of Mordor, Shadow of War, Star Wars Batllefront 2(DX11 и DX12), Rage(OpenGL), Crysis 3, NFS(последните 3), Outlast 2, The Sims 4, Tom Clancy's The Division, Assassins Creed( последните 3), Mad Max, Deus Ex:, BioShock(всички), Anno, Dying Light, Dishonored, Tom Clancys Ghost Recon Wildlands, Battlefield(1 и 4), Titanfall 2, Endless Space 2, Evolve Stage 2, Cities: Skylines, Wolfenstein(не помня коя). Общо взето над 30 игри за последните 6 месеца. Има и други, но ми писна да пиша.

За Crysis 3 и  Tom Clancys Ghost Recon Wildlands забравете за нещо повече от средни настройки.

Игрите, при които не достига VRAM: Star Wars Batllefront 2(под DX12).

Всички останали се играят чудесно на максимални настройки(без ROTR). Естествено драйвъра е на Performance. Overwatch(Epic настройки) - над 120 кадъра. WoW(max, но само с FXAA) - над 120 кадъра etc.

П.П. Hardware Unboxed пасти да ядат.:D

преди 16 часа, XECUTIONER написа:

Ти сериозно ли? Я кажи, когато имаме ''пъти повече'' кое действие извършваме?:D

преди 16 часа, PANOV написа:

Ти и да смяташ не можеш !

И двамата не отговаряте на изискванията за знания за 2-ри клас ! Срамота!

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Нека напиша няколко неща насочени към последните 2 поста на Киошин и Панов. GTX 1060 е среден клас карта независимо от обема VRAM. Разликата м/у 3/6GB врсиите е не повече от 5-7 кадъра. И то не заради паметта, а заради леко орязаното ядро на 3-ката. Има едва няколко игри, при които повечето VRAM е оползотворена. Но съгласете се, че 200 лева повече за 5-7 кадъра отгоре не си заслужава да бъдат дадени. Тествал съм GTX 1060(3GB) на различни заглавия и мога да потвърдя, че е добър избор като цяло за 1080p. Вече споменах ''Doom'', но ме апострофираха по-горе да съм тествал под DX11. Е, правил съм го. Също и под DX12. Тествани игри: всички заглавия на Blizzard(без Diablo), ROTR(DX11 и DX12), Far Cry 5, всички издания на COD от MW2 насам, Shadow of Mordor, Shadow of War, Star Wars Batllefront 2(DX11 и DX12), Rage(OpenGL), Crysis 3, NFS(последните 3), Outlast 2, The Sims 4, Tom Clancy's The Division, Assassins Creed( последните 3), Mad Max, Deus Ex:, BioShock(всички), Anno, Dying Light, Dishonored, Tom Clancys Ghost Recon Wildlands, Battlefield(1 и 4), Titanfall 2, Endless Space 2, Evolve Stage 2, Cities: Skylines, Wolfenstein(не помня коя). Общо взето над 30 игри за последните 6 месеца. Има и други, но ми писна да пиша. 

За Crysis 3 и  Tom Clancys Ghost Recon Wildlands забравете за нещо повече от средни настройки. 

Всички останали се играят чудесно на максимални настройки(без ROTR). Естествено драйвъра е на Performance. Overwatch(Epic настройки) - над 120 кадъра. WoW(max, но само с FXAA) - над 120 кадъра etc. 

Къде са ти резултатите и доказателствата от тестовете? Въобще не съм съгласен отново с твоите тестове, а другите да си мислят и те каквото искат. Разликите между 1060 3 и 6 ГБ в някои игри може да са 7-8 кадъра, но има и игри, да не казвам в повечето, където кадрите ще са над 10-20 повече в полза на 6 ГБ вариант.

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/final-fantasy-xv-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/far-cry-3-2012-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/far-cry-2-retro-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/far-cry-5-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/rpg/ролевые/vampyr-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/desolation-of-mordor-test-gpu-cpu

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/wolfenstein-ii-the-new-colossus-2017-test-gpu-cpu

А относно паметта май си противоречиш - хем казваш, че с 3 ГБ вариант не може да се играят игри на максимум, хем че нямало смисъл да се дават повече пари за повече памет?!? Crysis 3 върви на 3 ГБ вариант, нито има насичане поради "малкото" памет на картата, нито някакви други проблеми. А играта дори и на средни настройки на всичко и с FXAA пак си заема над 3 ГБ видео памет - тествах преди малко с моята GTX 970, , но се играе нормално и с GTX 1060 3 GB на максимум настройки.

https://www.youtube.com/watch?v=XnxF4J-SAZc

https://www.youtube.com/watch?v=dsm8OWZZzNg

Също и за ghost recon, като текстурите не са на максимум единствено:

https://www.youtube.com/watch?v=FyDkXMwVBPE

https://www.youtube.com/watch?v=eau0uTgXKeM

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Ако една карта е 100% и другата е 2 пъти по-бърза, то значи втората е със 100% по-бърза (100+100 било 200 или 2 пъти по 100), а не с 200%, както си написал. Ще е с 200% по-бърза, ако е 3 пъти по-бърза (100+200 било 300 или 3 пъти по 100). Тъй че ще те връщаме във втори клас.

преди 4 часа, XECUTIONER написа:

Нека напиша няколко неща насочени към последните 2 поста на Киошин и Панов.

Съгласявам се, затова и казах за игри, които по една или друга причина гълтат повече видео памет - или за резолюции от сорта на 2560x1440 и нагоре - в дългосрочен план така или иначе е слаба карта, че да става кахърене дали 3, дали 6GB. Естествено има хора с конкретни изисквания, конкретни необходими кадри, по-разтеглен бюджет или по-голям монитор, за които да е от полза тук и сега, но в масовия случай при тези цени малката е далеч по-изгодна.

преди 4 часа, XECUTIONER написа:

Ясно, ще си редактирам поста. Иначе аз смятах, че 3ГБ версията е доста по-орязана :/ Явно съм грешал.

Аз не съм видял тестове, освен тези, които съм дал с линковете в моя пост, но щом смяташ някакви приказки без конкретни доказателства за по-сигурен източник, твоя работа. Също така разликата между ССД и ХДД не е само по-бързо зареждане с 2 минути на системата, а самата система зарежда за 10-20 секунди максимум със ССД диск. Също така и самото стартиране и работа на приложения, както и на самата система, е осезаемо много по-бързо.

преди 55 минути, PANOV написа:

Ако една карта е 100% и другата е 2 пъти по-бърза, то значи втората е със 100% по-бърза (100+100 било 200 или 2 пъти по 100), а не с 200%, както си написал.

Още ли се излагате със сметките ?! 

Цитат

- Колко пъти шарените яйца са повече от белите? Кое действие ще използваме като имаме „Пъти повече” –точно така действието умножение (6 . 2 = 12 шарените яйца са 2 пъти повече от белите яйца.)

Изобщо има ли някой, който да подкрепя твърдението, че 1060 3GB е 2 ПЪТИ ПО-БЪРЗА от 1050 Ti ?!

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Изобщо има ли някой, който да подкрепя твърдението, че 1050 Ti  е 2 ПЪТИ ПО-БЪРЗА от 1060 3GB ?!

Ти съвсем превъртя бе пич :D Как 1050ti ще е 2 пъти по-бърза от 1060 3ГБ ? :D ? ? ?

Хайде, аз да ти задам един въпрос:

Ако видеокарта "Х" вади 60 FPS, а видеокарта "У" е 80% по-бърза от видеокарта "Х". Колко FPS вади видеокарта "У" ?.

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Изобщо има ли някой, който да подкрепя твърдението, че 1060 3GB е 2 ПЪТИ ПО-БЪРЗА от 1050 Ti ?!

Кой говори за това твърдение, говоря, че си инвалид по математика. Виж се какво си написал на предната страница: 2 пъти по-бърза значело с 200% по-бърза. 

преди 22 часа, Joss Bomon написа:

Ако бързината на 1050 ti е 100%, а 1060 3GB е 2 пъти по-бърза, то според твоите разбирания 1060 е 200% по-бърза...

Аз твърдя, че 2 пъти по-бърза значи със 100% по-бърза - 100% и 100% са 200%, ти бавен ли си ? 

преди 7 минути, kyoshinn написа:

Ти съвсем превъртя бе пич :D Как 1050ti ще е 2 пъти по-бърза от 1060 3ГБ ? :D ? ? ?

Хайде, аз да ти задам един въпрос:

Ако видеокарта "Х" вади 60 FPS, а видеокарта "У" е 80% по-бърза от видеокарта "Х". Колко FPS вади видеокарта "У" ?.

Бързаш да цитираш, преди да съм прочел какво съм написал и да го коригирам...

Така зададено условието няма нищо общо с изказването за което иде спор. Процентното отношение е съвсем друго. 

Бързаш да цитираш, преди да съм прочел какво съм написал и да го коригирам...

Така зададено условието няма нищо общо с изказването за което иде спор. Процентното отношение е съвсем друго. 

И за кое иде спор, че или аз не съм разбрал или ти не си разбрал, или и 2-мата не сме разбрали :D Ти твърдиш, че щом 1060 3ГБ е 2 пъти по-бърза от 1050ти, то 1060 3ГБ е 200% над 1050ti ? Аз от своя страна твърдя, че е само 100% по-бърза, за да е 2 пъти отгоре.

Аз твърдя, че твърдението 2 пъти по-бърза / на XECUTIONER от предната страница / не е изобщо вярно като реално съотношение на картите. Осреднено 1060/3 е не повече от 40% по-добра от 1050Ti.  

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Аз твърдя, че твърдението 2 пъти по-бърза / на XECUTIONER от предната страница / не е изобщо вярно като реално съотношение на картите. Осреднено 1060/3 е не повече от 40% по-добра от 1050Ti.  

Ти и друго твърдеше, но като видя, че се осра, спря да го твърдиш. Нищо, поне да знаем и по проста аритметика да не те търсим. :)

преди 22 часа, Joss Bomon написа:

Математика за 2-ри клас:

Имаш една ябълка, а аз имам 2 пъти повече ябълки. Колко ябълки имам аз?

Ако бързината на 1050 ti е 100%, а 1060 3GB е 2 пъти по-бърза, то според твоите разбирания 1060 е 200% по-бърза...

Аз ли съм бавен, или някой не може да чете... ?! Или подобно изразяване ти идва в повече като сложност ?!

Аз ли съм бавен, или някой не може да чете... ?! Или подобно изразяване ти идва в повече като сложност ?!

И къде ги тия разбирания на XEC?? Единственото, което той е написал преди теб, е че е 2 пъти по-бърза. ЕДИНСТВЕНОТО. Процентния прочит го направи първи ТИ. Така че поне не бъди мишка да извърташ нещата.

След поста ми не последва отговор. Мишките търсещи единствено конфликт се видяха. Трябваше да разводнят темата с абсурдни предложения, след като вече имаше дадено може би най-удачното /и в бюджета/ за дамата.

И аз чакам отговори на моите постове, ама тука освен някакви задачи за 1-2 клас и сметки на %, никакви други смислени отговори по темата няма, само спам.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

След поста ми не последва отговор. Мишките търсещи единствено конфликт се видяха. Трябваше да разводнят темата с абсурдни предложения, след като вече имаше дадено може би най-удачното /и в бюджета/ за дамата.

Като ти се направи забележка за сметките, тръгна да се правиш на остроумен и то в пълна грешка - после другите ти виновни. Спам нямаше, докато не влезе да затвърдиш, че смятането не ти се удава. Пък и предложението ти било най-удачното :lol6:Остави друг да ги преценява тия неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.