Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 3 минути, PANOV написа:

Пък и предложението ти било най-удачното :lol6:Остави друг да ги преценява тия неща.

Или съм сляп, или по-добро предложение още не е дадено в темата. Имам достатъчно ясна преценка!

• Отговори 68
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Joss Bomon написа:

Или съм сляп, или по-добро предложение още не е дадено в темата. Имам достатъчно ясна преценка!

Не си сляп, просто си арогантен. Аз дори не ща да си навирам предложението на никого в очите, ама я кажи примерно с какво е по-лошо, като съм съумял да вкарам 240GB SSD и по-добра кутия ?

Как си съумял ли ? Със завишен бюджет, по-бавно SSD от нисък клас, убийствено проблемен хард диск, и памет куче марка с намалена гаранция. И не на последно място, след като си ползвал моето предложение за база. Ако това е някакво "съумяване"... 

Пичове, като ще си мерим пи*ките - редактирах си поста :) 

преди 10 минути, kyoshinn написа:

Пичове, като ще си мерим пи*ките - редактирах си поста :) 

Ако паметта не беше само 4GB и 3г. гаранция, и ако бюджета не е все още 1500лв., конфигурацията с Ryzen бива. Син диск на WD не бих предлагал и на враговете си... а и той е с 2г. гаранция.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ако паметта не беше само 4GB и ако бюджета не е все още 1500лв., конфигурацията с Ryzen бива. Син диск на WD не бих предлагал и на враговете си...

Цената е за 2 плочки. Иначе и диск от 2000 лева да сложа - файда никаква. Мога да смъкна под 1500 лева, ако сложа по-евтино ССД, но не смятам ,че си заслужава.

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

Как си съумял ли ? Със завишен бюджет, по-бавно SSD от нисък клас, убийствено проблемен хард диск, и памет куче марка с намалена гаранция. Ако това е някакво "успяване"... 

Завишен със 17 лева :D Баси аргумента. Дори ще сложа Dukase и ще влеза в бюджета, и пак ще съм с по-голямо SSD + по-добра кутия.

И двете SSDта са нисък клас, и двете са 3D NAND TLC, къде и как точно при ежедневно ползване ще получи видима и струваща си разлика от SU800 и дали не е доста по-големият плюс двойният обем - кажи дали е 100 или 200% по-голямо, че сега не мога да го сметна.

И сега дори казваш това:

преди 18 часа, Joss Bomon написа:

Всякакво SSD върши работа

Коя е тая памет куча марка, поляците от GOODRAM поне са се доказали, ползват си нормални чипове и ги намираш по ревюта за разлика от J&A. Дават си като производител lifetime гаранция. Ти колко пъти си връщал памет гаранционно  и каква марка е била ?

преди 18 часа, Joss Bomon написа:

но Ryzen не харесва всякакви памети...

Не харесва при определени ситуации на една по-различна комбинация от честота и тайминги.

За статистика ли говориш за WD BLUE ? Или за практика ? Или да си гвоорим за практика при SEAGATE ?

Изобщо, всички в темата дават предложения, но ти си единственият, който освен че дава предложение, го и обявява собственоръчно за най-доброто.

Факт ли е, че SSD-то е с по-ниски резултати ? Факт е.

Факт ли е, че по-ниската гаранция е предпоставка за по-ниско качество? Факт. И да го увърташ, това не променя положението.

Факт е, че вече няколко пъти случвам чисто нови сини дискове, неразпечатвани с един или няколко лоши сектора.

Факт ли е, че плагиатства при предложението си, след като вече бях дал моето и не го допълни с твоите съображения, а го изпляска като свое ? Факт.

С тебе няма да се разберем - факт! 

По-втората точка всъщност изказваш предположение. Факт ли е че по-ниската гаранция значи по-ниско качество? Не!

Това е свързано с разходите на производителя тоест стоката може да е една и съща но да е с различно гаранционно обслужване.

И дори обратното може тази с по-дълга гаранция да е по-скапана. Има достатъчно примери със всякакви стоки не само компютърни части.

преди 44 минути, Joss Bomon написа:

Факт ли е, че SSD-то е с по-ниски резултати ? Факт е.

Факт ли е, че по-ниската гаранция е предпоставка за по-ниско качество? Факт. И да го увърташ, това не променя положението.

Факт е, че вече няколко пъти случвам чисто нови сини дискове, неразпечатвани с един или няколко лоши сектора.

Факт ли е, че плагиатства при предложението си, след като вече бях дал моето и не го допълни с твоите съображения, а го изпляска като свое ? Факт.

С тебе няма да се разберем - факт! 

Кое съм изплагиатствал, аз дори не съм си правил труда да ти чета предложението преди да го обявиш за перфектно - все едно има 100 варианта за смислени процесор и дънна платка при тази цена - чак пак съм го копирал :D, картата е ясна, то други прилики почти и няма.

Факт е, че предложеното от мен SSD е по-голямо.

Факт е, че паметта е с доживотна от производител - без значение тук какво ти режат.

Факт е и че имам ST1000DM03 и от всичките ми дискове е най-шумен - вибрира много, даже се поразтрака последната година. Също е факт, че до скоро работихме с една немска фирма, която има над 70K продадени бройки WD10EZEX и много нисък процент върнати гаранционно.

Факт ли е, че CMT120 е изключително глупава кутия - 1. тясна, само 185мм, поддържа само до 160мм охладител, 2. няма филтри отпред, този отдолу е само ламарина, горе само частичен магнит, 3. идва само с един изкарващ вентилатор, 4. тънки ламарини отстрани и на гнездата за устройства, огъват се, акрилните панели са с лошо качество, 5. дънната платка закрива отворите за прекарване на кабели, също и мястото за SSD отзад, цялостно кабелният мениджмънт е ужасен 6. мястото за 3.5 инча устройство е глупаво проектирано, отдолу, обърнато назад, прилепено до отделението за захранване - трябва да се постави първо и ако искаш да добавиш устройство, се разкача цялата система, отделно закрепянето е само странично, точково, 7. цялостно топла кутия, много ограничен въздушен поток, който идва само през процеп под предния панел.Та, ще си бере ядове, който те послуша.

А най-лошият факт е, че отново ме караш да пиша по време на мача.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Не ви знам предложенията но това е най-смешното нещо което сте писали последно време :) :) :)

преди 20 часа, PANOV написа:

Тестове в нета може да си намериш и сам. Да, 3GB не са много, но по начало това са карти със супер завишена цена и то в края на живота си. Реално 1060 е по-слаба от 970, която на времето вървеше 600-700 - и то преди цели 2-3 години. Повече от 3GB ще са от полза за игри с лийкове / лоша оптимизация или просто за тежки заглавия с обемни текстури и за високи резолюции - последните две са неща, за които като цяло 1060 в дългосрочен план е просто слаба карта. 150-200 лева са близо 50% разлика, мислиш ли, че в производителността общо взето е толкова ? Затова за 1080 мейнстрийм без някакви специални изисквания не виждам много смисъл от карта за 700 лева при този бюджет - освен ако не се държи изключително на гейминг.

Дано да не го приемеш за заяждане, но GTX 1060 не е по-бавна от GTX 970. Ако гледаш хартиените спецификации във GPUBoss то 970 може и да е по-бърза, но само на хартия. GTX 1060 6gb е със производителност на GTX 980, тоест e 15-25% по-бърза (1920х1080) и то във ситуации при който 970 не е спъната от по-малкото памет. 1060 3GB е 5-10% по-бавна от GTX 1060 6GB, естествено говоря за карти на еднакви честоти. Ползата от повече от 3GB не е само при игри със memory leak проблеми, още от зората на това конзолно поколение има игри, в който 1060 3GB не се справя добре, заради паметта (AC Unity). 1060 6GB може да се намери и за под 600 лева, не от тази страна естествено, но и тук преди седмица-две тази карта беше със цена от 589 лева, мистериозно сега е 679, но със код ''Favorite'' цената и е 610 лева, което е поносимо. Кода важи до 23:59, 8.07.

Който си мисли че 3GB го устройват тази карта е 430 лева, след използване на код ''Favorite'' (без кавичките).

Ваучера явно важи за всички PC компоненти, който предлагат.Сега е времето за хората да си купят бърза карта на разумна цена от тук, без да чакат доставки от чужбина:

KFA2 GeForce GTX 1070 Ti EX за 899 лева. Ревю - цък.

Който не му се чакат новите карти и иска да приводнява или му трябва карта с турбина: Asus GTX 1080TI Turbo за 1520 лева.

Който му трябва компакта карта за mini-itx конфигурация: Gigabyte GTX 1080 Mini за 1080 лева или MSI GTX 1070 Aero ITX за 810 лева, ревю на въпросната карта - цък.

Това са общо взето картите, който си заслужават.Цените на емаг са доста високи.

п.с: Намалението не е в сила за Gigabyte 1080 mini, защото се предлага от Jar Computers.

п.с №2: Изглежда Asus 1080TI Turbo не е референтно FE PCB, но има блокове за картата на Bitspower и Bykski.

преди 11 часа, XECUTIONER написа:

Нека напиша няколко неща насочени към последните 2 поста на Киошин и Панов. GTX 1060 е среден клас карта независимо от обема VRAM. Разликата м/у 3/6GB врсиите е не повече от 5-7 кадъра. И то не заради паметта, а заради леко орязаното ядро на 3-ката. Има едва няколко игри, при които повечето VRAM е оползотворена. Но съгласете се, че 200 лева повече за 5-7 кадъра отгоре не си заслужава да бъдат дадени. Тествал съм GTX 1060(3GB) на различни заглавия и мога да потвърдя, че е добър избор като цяло за 1080p. Вече споменах ''Doom'', но ме апострофираха по-горе да съм тествал под DX11. Е, правил съм го. Също и под DX12. Тествани игри: всички заглавия на Blizzard(без Diablo), ROTR(DX11 и DX12), Far Cry 5, всички издания на COD от MW2 насам, Shadow of Mordor, Shadow of War, Star Wars Batllefront 2(DX11 и DX12), Rage(OpenGL), Crysis 3, NFS(последните 3), Outlast 2, The Sims 4, Tom Clancy's The Division, Assassins Creed( последните 3), Mad Max, Deus Ex:, BioShock(всички), Anno, Dying Light, Dishonored, Tom Clancys Ghost Recon Wildlands, Battlefield(1 и 4), Titanfall 2, Endless Space 2, Evolve Stage 2, Cities: Skylines, Wolfenstein(не помня коя). Общо взето над 30 игри за последните 6 месеца. Има и други, но ми писна да пиша.

За Crysis 3 и  Tom Clancys Ghost Recon Wildlands забравете за нещо повече от средни настройки.

Игрите, при които не достига VRAM: Star Wars Batllefront 2(под DX12).

Всички останали се играят чудесно на максимални настройки(без ROTR). Естествено драйвъра е на Performance. Overwatch(Epic настройки) - над 120 кадъра. WoW(max, но само с FXAA) - над 120 кадъра etc.

П.П. Hardware Unboxed пасти да ядат.:D

Производителността не се измерва във кадри. Далеч не са няколко игрите, в който 1060 3GB ще ''остане на колене'' при максимални настройки, 1920х1080. В поне няколко от изброените това ще се случи, но 1060 не е карта проектирана за ''максимални настройки'', и само човек който не го осъзнава би играл на такива. Ти не го усещаш явно защото не си чувствителен от неравномерен ''frame-pacing''.

преди 10 минути, Inno написа:

Дано да не го приемеш за заяждане, но GTX 1060 не е по-бавна от GTX 970. Ако гледаш хартиените спецификации във GPUBoss то 970 може и да е по-бърза, но само на хартия. GTX 1060 6gb е със производителност на GTX 980, тоест e 15-25% по-бърза (1920х1080) и то във ситуации при който 970 не е спъната от по-малкото памет. 1060 3GB е 5-10% по-бавна от GTX 1060 6GB. Ползата от повече от 3GB не е само при игри със memory leak проблеми, още от зората на това конзолно поколение има игри, в който 1060 3GB не се справя добре, заради паметта (AC Unity). 1060 6GB може да се намери и за под 600 лева, не от тази страна естествено, но и тук преди седмица-две тази карта беше със цена от 589 лева, мистериозно сега е 679, но със код ''Favorite'' цената и е 610 лева, което е поносимо. Кода важи 23:59, 8.07.

Който си мисли че 3GB го устройват тази карта е 430 лева, след използване на код ''Favorite'' (без кавичките).

Казвам, че 970ката на времето, когато вървеше 600-700, беше по-силна карта. Сега 1070 колко струва и то в края си ? За 1060 3 писах, че не е само за игри с лийкове, и други ситуации има.

Как ли ни се смее авторката на темата?! На всички нас. Като обобщение към нея ще напиша, че ако иска карта 1050Ti ѝ препоръчвам Gaming X, която си е харесала. Но всички ѝ показахме, че по-добър вариант би бил GTX 1060.

Към Радослав Матев...не съм толкова ненормален да запиша видеа на над 30 игри и да ги пусна тук като доказателство. Доказателство за кого? За някой си Радослав? Сигурен съм, че тези, които разбират и се занимават активно с хардуер ще ми повярват. Но за мен няма значение. Тестовете ги правя за свое удоволствие и информация, която да предам към хора, на които помагам да изберат най удачното.

П.П. Джони, радвам се, че си тук коренно променен! Сега нещата, както виждат и другите вървят. Но доста време ти отне.:D

Така е, тук е форум и никой на никого за нищо не е длъжен, бил той Иван Иванов, Петър Димитров или какъвто си решиш там някой си XECUTIONER. Аз съм дал това, което съм намерил и гледал като доказателство, което е много повече от твоето. Както казах, всеки решава за себе си какво и на кого да вярва. Пази си доказателствата за себе си, които ги и нямаш. Ти сам си протеворечиш в някои твърдения, но това си е и твоя работа, както казваш, на никой никого не е длъжен за нищо тук. Аз пък си вярвам на ревютата, графиките, тестовете и клиповете, които хората качват за даден хардуер, както мисля и повечето разумни хора правят.

Ето и едно мое предложение от няколко магазина:

Дънна платка - MSI B350 PC Mate

Процесор - AMD Ryzen R5 1600X

Охладител за процесора - Gamaxx 200T

Памет - G.Skill RipJaws V (F4-2666C15D-8GVR)

Твърд диск - WD Blue 1TB 7200

SSD - TeamGroup L5 Lite 3D 240GB

Захранване - BitFenix Formula Gold 450W

Кутия - SilentiumPC Regnum RG2

Видео карта - KFA2 GTX 1060 3GB EX OC

@Валентина Илиева Общо 1470 лева. Доставката от Варио и Емаг е безплатна. Спестяваш 108.63 лева със намалението на Емаг, което важи до края на днешния ден. За охладителя ще ти вземат няколко лева за доставка ако си от София, а ако може да го купиш от физически магазин до 25 лева е най-добрия вариант. Останалите 25-30 лева може да се използват за по-добро SSD или кутия. Ако може да си позволиш GTX 1060 6GB силно ти препоръчвам да вземеш нея. Тази карта (585 лева) е правена за mini-itx системи, но може да я ползваш и във нормална кутия, не се правени големи компромиси със охлаждането и е сравнително тиха. Аз лично бих взел AMD базирана конфигурация, но ако държиш на интел не купувай H310 дъна или такива без радиатори на мосфетите, същото важи и за A320/B350 дъната при AMD. Ако не ти стигат 8GB ще трябва да се задоволиш със GTX 1060 3GB и да вдигнеш бюджета със 80-100 лева, заради спекулативните цени на DDR4 (през 2016 беше двойно по-евтина), това и това са варианти, особено втория комплект.

преди 17 часа, PANOV написа:

Казвам, че 970ката на времето, когато вървеше 600-700, беше по-силна карта. Сега 1070 колко струва и то в края си ? За 1060 3 писах, че не е само за игри с лийкове, и други ситуации има.

Какво искаш да кажеш със това, че Nvidia са я окастрили от към драйверна поддръжка и сега е по-слаба ? Ако е обратното още като излезе 1060 6GB беше наравно със GTX 980, тоест определено по-бърза от GTX 970, сега положението не е по-различно.

970/980 излязоха при съвсем различни времена, само година и три месеца след дебюта Nvidia понижи цените им, а в средата на 2016-та още веднъж, при което понижение 970 вече беше едва 265$. Това няма как да се случи към днешна дата със GTX 1070 заради манията със криптовалутите и липсата на адекватна конкуренция от AMD. Цената на GTX 1070 през 2017 беше напълно адекватна, можеше да се намери за 800 лева в Европа и 850-900 лева тук. В последствие в началото на 2018 дойде крипто бума и всичко отиде по дяволите.

преди 1 час, Inno написа:

Какво искаш да кажеш със това,

Нали от завишените цени тръгнах - казвам, че се купуваше повече за 600-700лв... Ясно, че 1060 е по-производителна, но е по-ниск сегмент от 970ката тогава. Мръсен обир е сега.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.