Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1400 лв. с монитор,без видео

Featured Replies

На кутията, понеже идва само с един изкарващ - като има и видео е малко според мен, че и иначе ще е по-хладно. На процесора нестоков охладител като Deepcool Gammax 300 - 30тина лева са. Памет, ако питаш мен, евтината JA, ама ако щи е мирна главата, дай 30 лева отгоре.

• Отговори 55
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 59 минути, yantrov написа:

Добре, аз честно казано се обърках доста здраво и в крайна сметка не знам коя РАМ да поръчам утре.Също така за какъв  вентилатор говорим - на процесора или на кутията?

Аз бих взел J&A паметта ако ще поръчваш всичко от скай. Ако не ти е проблем да е от друго място бих взел тази - цък. Със B360 чипсета ще си лимитиран до 2666MHz, тоест целта ти е 2400MHz/2666 със възможно най-стегнатите тайминги със повишаване на напрежението до 1.35/1.4v. Предполага се че със TeamGroup-а може да постигнеш по стегнати тайминги, защото е тествана и е гарантирано че работи  на 14-16-16-31 при 1.2v., а J&A е по JEDEC стандарт, който мисля е CL17-17-17 при 1.2v.. Дори и да е така, според мен не си заслужава да поръчваш всичко от едно място, а паметта отделно. Въпросната кутия не е предлага особено добър поток, защото е запушена отгоре и отпред, във това ревю се вижда колко големи са разликите при отворен горен и преден капак. Като гледам и нямаш филтри отгоре, ако искаш горния капак отворен за постоянно. Признавам не съм чел ревюто, само погледнах графите набързо. Мисля,че си заслужава да се прочете. Аз лично бих взел нещо по-проветриво като mx 330G, като функционалност изглежда по-зле и е доста по-лека, което не е добър знак, но със сигурност температурите ще са по-добри и няма да се налага да слагаш вентилатори на кутията, поне докато не добавиш карта.  За охладител на процесора - Deepcool Gammaxx 200T/300T - цени 20-25/30-35 лева, но ги няма в скай. Може да вземеш Gelid Tornado, но минималните му обороти на вентилатора са 850, поне така пише във това ревю. Това малко обезсмисля закупуването му, ако търсиш тишина. Нагоре вече е Freezer 12, но не знам дали си заслужава за 40 лева, в предвид че за 50-52 вече взимаш Freezer 33.

п.с: Изглежда има различни 2400MHz Jedec стандарти, който се определят от суфикса, последната буква в номера - P/R/T/U. При въпросната J&A не пише, но и не е от голямо значение.

Ето тест на втората версия колко е зле с единия заводски вентилатор. Ако се реши добре с охлаждането, не и липсва почти нищо за тая цена. По-скоро Sharkoon M25 / S25 са другите интересни, особено ако цената им беше реалната около 70- 80лв.

преди 17 часа, PANOV написа:

Ето тест на втората версия колко е зле с единия заводски вентилатор. Ако се реши добре с охлаждането, не и липсва почти нищо за тая цена. По-скоро Sharkoon M25 / S25 са другите интересни, особено ако цената им беше реалната около 70- 80лв.

И без това сте на тема кутии ;) заплюл съм си тази: http://modecom.com/en/oberon-pro-glass/

при унгарците(забравих как беше сайта) е 76лева - някой виждал ли е на живо? Много ми е трудно да купя нещо за мене ако не съм сглобявал нещо в него преди това?

Някаква имитация на дукесата но с  по-смислен преден капак и хубав филтър отгоре. Вътре е като silentiumpc кутиите с гуми на отворите  :) Стъклото не ми дреме но само тази версия имат (саундпрофф версията не ми харесва)

п.п. http://techmag.bg/modecom-computer-case-oberon-pro-glass-black-obumodobu0006?manufacturer_id=354

@Can Oa, какво те привлече към нея, нещо конкретно?

Иначе за тия унгарци имаш ли отзиви, че съм засичал далавери, а са ми мътни.

преди 1 час, PANOV написа:

@Can Oa, какво те привлече към нея, нещо конкретно?

Иначе за тия унгарци имаш ли отзиви, че съм засичал далавери, а са ми мътни.

Цената , Дизайна , че не е с цяла мрежа отпред но и не е само отдолу отвора , горния филтър , има отвор за 4+4 кабела , място за кабелите , гумите на отворите , няма гнезда за HDD/FDD/DVD , капака над PSU и HDD , Високи крака , малката мрежичка отдолу под предния капак(до сега не бях виждал там) . Цената .Исках бялата но само черна имат.

Като не съм усетил материята , констуркцията и дребните проблеми които само при сглобяване се виждат ми е тегаво. Като помня как бях скептичен към Дюкесата но като сглобих конфиг в нея видяк колко добра кутия е за парите си.

Общо взето това ми хареса спрямо другите до 75лв. повече пари не мисе дават за моя смешен конфиг. Ако ще вземам някога нов конфиг 99% ще е ITX - не ми трябва скъпа кутия.

Нямам добри отзиви за унгарците даже са лоши но това е тъпа кутия не е видео карта , захранване  или нещо за което да се тревожа гаранционно и кутията като я видя в еконта ще видя всичко за нея.

На хартия са добре, мен ме притеснява при тия по-безизвестните изработка, дебелина на ламарини, панели, сглобка... като е трудно да намериш подробни отзиви, става чуденка. То и да намериш даже, не винаги премисляш всичко - и мястото за кабели някой път е малко, ама плоските се подреждат, пък с другите става приключение или до тавана колко ти трябва и къде са ти отворите, високи охладители, устройствата къде и как, гнезда за вентилатори, филтри как се чистят и т.н и т.н. Но и другото го има, че на тая цена няма как да е изпипано всичко. Макар че на картинка изглежда доста добре реализирана за парите - не съм виждал никъде досега да ти дам реални впечатления, а и както каза сам, някои греди се удрят чак при сглобка в зависимост от хардуера. Виж също от по-познатите като Sharkoon (може да не е само във варио, до 75-80 трябва да им е реалната цена), сториха ми се на първо четене доста приятни, там S25 и M25 вариациите, както и малките S1000 и V1000, има тестове, кофти са им тия ламаринени филтри за захранването, някои са по-шумни без регулиране, ама нейсе. Като при matx с потока е по-особено, тъй че втората с решетката може би, но не съм се задълбочил, хвърлям ти идеи само. Aerocool cylon май е с повече кусури, а малките FD и Phanteks са по-скъпи. P.S. itx и мен ме блазни, даже се замислям да местя една рендър машина в малка кутийка

на 24.07.2018 г. в 21:34, PANOV написа:

Да, температурите наистина са трагични, но донякъде е разбираемо в предвид че компонентите са пасивно охладени. Просто горещия въздух няма как да напусне кутията ефективно, дори на максималните 1200 оборота на вентилатора. Прави впечатление че топ кутиите в таблицата са все със неконвенционално подреждане на вътрешността. Silverstone определено знаят как да правят кутии, който хем да изглеждат екстравагантно, хем да имат топ производителност. Визирам RV05. Дано да пуснат обновена версия на някоя от Raven кутиите. За щастие, повечето от кутиите им може да се намерят в Европа.

А за да се оправи охлаждането трябва като минимум да се махне горния капак и да се сложат поне два качествени вентилатора, но това малко обезсмисля цялата кутия. В такъв случай ще е по-добре направо да се вземе кутия предлагаща по-добро охлаждане. Направих грешка вчера пишейки коментара, преди да прочета ревюта на 3Dnews.  Добавените два 120мм. вентилатори не става ясно какви са, но единия е поставен отпред като вкарващ, а другия на горния капак като изкарващ. В графата ''Open'' не са отворили предния капак, а странични прозорец. Споменават че именно махането на странични оказва огромно положително влияние на температурите. Поне е тиха, но липсват анти вибрационни гумени шайби в резултат на което дисковете се чуват отчетливо.

п.с: Ревюто на 3dnews е на V2 версията. Попаднах на него разглеждайки страницата на deepcool > awards.

Има забележки, но и другите на цената имат, вече зависи кое намираш за по-важно, в зависимост от частите темата охлаждане от маловажна става основна или обратното. Там идва решението за капаци, но не е задължително. Обирането на шума по устройствата се коригира, ако има нужда, докато основни забележки по дизайна водят до заигравки и неудобства. Та от тая гледна точка не липсва много на дукесата за 70лв или колкото станаха. А пък не е първа младост вече.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Пичове, стана време за видео карта. Предлагайте видео карти. (чакам черният петък) до 700-800 МАКС

Какъв е монитора? За 1920х1080  едва ли има смисъл от по-добра - https://www.vario.bg/sapphire-nitro-radeon-rx-590-8gd5-special-edition-11289-01-20g

Принципно над 590 вариантите ще са над бюджета ти освен при някаква много изгодна промоция.

п.с. XFX Fatboy за сега е най-евтина с разлика от 30 евро но колко ще я пуснат тук не знам.

https://www.mindfactory.de/Hardware/Grafikkarten+(VGA)/Radeon+RX+Serie/RX+590.html

И на какво захранване освен резолюцията.

• Автор

BENQ-238-GW2480-Wide-IPS-LED-5ms   
BE-QUIET-SYSTEM-POWER-9-500W-Bronze-BN246

преди 19 часа, yantrov написа:

Пичове, стана време за видео карта. Предлагайте видео карти. (чакам черният петък) до 700-800 МАКС

VEGA 56. Не е нужно да чакаш до петък. Още сега може да се намерят модели със две или три (би трябвало да са три) AAA игри за под 800лв. Офертите са от overclockers.co.uk и scan.co.uk

преди 1 час, Inno написа:

VEGA 56. Не е нужно да чакаш до петък. Още сега може да се намерят модели със две или три (би трябвало да са три) AAA игри за под 800лв. Офертите са от overclockers.co.uk и scan.co.uk

А от overclockers.co.uk как се доставя до България, след като ни няма като опция ?

преди 5 часа, yantrov написа:

BENQ-238-GW2480-Wide-IPS-LED-5ms   
BE-QUIET-SYSTEM-POWER-9-500W-Bronze-BN246

Ми честно казано и 580ка за 500лв те оправя. За повече пари - повече, дали са ти примери. Просто си имай едно наум с карти като жега 56 и 590, които стигат 250W с пикове над 300, защото захранването е с две отделни линии на +12V.

• Автор

Трябва да е от България, защото ще се взема фактура за нея. Имам предпочетание към 1070/TI, надявам се да пуснат някое по-евтино.

преди 4 часа, dnevniks написа:

А от overclockers.co.uk как се доставя до България, след като ни няма като опция ?

Чрез фирма превозвач като Gabco.

преди 2 часа, yantrov написа:

Трябва да е от България, защото ще се взема фактура за нея. Имам предпочетание към 1070/TI, надявам се да пуснат някое по-евтино.

Не искам да те разочаровам но не очаквай във България Vega 56 на такива цени и не само 56, а цени генерално - малък пазар = невъзможност за такива промоции. Във сайта на AMD също не виждам България да участва във промоцията им със игри.

преди 15 часа, yantrov написа:

Трябва да е от България, защото ще се взема фактура за нея. Имам предпочетание към 1070/TI, надявам се да пуснат някое по-евтино

Никакъв шанс 1070 (TI) за 700-800лв (с ДДС) в България. Горе-долу са 750-850 без ДДС.

Както ти каза @PANOV аз също виждам два варианта - RX 580/590 (като 580 след дърпане на ДДС ще ти падне направо за без пари 450-500лв) или да чакаш 2060 (или Navi, но там Божа работа). Vega 56 ~800 лева, но без ДДС и почти сигурно ще ти изпържи захранването. Ако търсиш наистина висок клас - вдигаме или бюджета или времето за покупка (докато излезнат нови карти). А дотогава си вземи една 1050TI за ~300 лева и после ми я продай, като я смениш. :)

Между другото, какво толкова ще играеш, че 1060 да не свърши работа, а гоним 1070? И с бюджета ще си ок (700-800 МАКС) и със захранването и с повечето игри (че и с температурата).

@yantrov

Изчерпана е към момента. Има 1060 Windforce OC, но е със само 24 месеца гаранция и цената от 480лв не бих казал че е ''black friday-ish'', особено в предвид намалената гаранция. Ревю. Определено бих купил XFX RX 580 GTS XXX Edition за 400 лв, макар и Емаг да не са част от ''Raise the game'' промоцията на AMD. По-висок клас карта от Емаг си заслужава само KFA2/Galax 1070Ti EX-Sniper White за 800лв. Ревю, ревю. Ето и сборно 1070Ti ревю със още девет карти.

Мисля, че вече е късно за предложения. Картата най-вероятно е купена и чака доставка.

Относно тока - би трябвало да е ок. С AMD-тата щеше да е проблем, но с тази карта си ок.

Да е честита и безпроблемна!

• Автор
преди 45 минути, Inno написа:

@yantrov

Изчерпана е към момента. Има 1060 Windforce OC, но е със само 24 месеца гаранция и цената от 480лв не бих казал че е ''black friday-ish'', особено в предвид намалената гаранция. Ревю. Определено бих купил XFX RX 580 GTS XXX Edition за 400 лв, макар и Емаг да не са част от ''Raise the game'' промоцията на AMD. По-висок клас карта от Емаг си заслужава само KFA2/Galax 1070Ti EX-Sniper White за 800лв. Ревю, ревю. Ето и сборно 1070Ti ревю със още девет карти.

Не ме разбра. Аз съм я поръчал и имах страх дали ще върви със захранването ми или ще ми трябва ново.

преди 20 минути, georgiev90 написа:

Мисля, че вече е късно за предложения. Картата най-вероятно е купена и чака доставка.

Относно тока - би трябвало да е ок. С AMD-тата щеше да е проблем, но с тази карта си ок.

Да е честита и безпроблемна!

Благодаря много!

преди 3 часа, Inno написа:

@yantrov

Цената за 1060 6гб - 480лв. не е ли добра? Толкова ли е зле тоя модел?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.