Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола

Featured Replies

Здравейте. Скоро ще ставам на 18 и искам кола. Ще ми бъде първата. Мислите ли че Citroen Saxo е добър избор. Мнения и предложения

Благодаря,,,! 

Привет ,саксото  не е никак лош вариант като цяло. Разглеждал ли си  пежо 206 ,много здрави и икономични бензинки специално 1.6 е бетон. Слаба част на пежото е задния мост но иначе са перфектен избор за 1 кола (евтина поддръжка) За Лексуса не мисля че за 1 кола е подходяща.

• Автор
преди 56 минути, Deyan Dimitrov написа:

Да гледал съм и Пежо 206 и то е вариант но по клоня към Ситроена. А мнение за Саксото имаш ли Deyan

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Toyota Avensis или Lexus IS

За новобранец, такива коли? Те са едрогабаритни в сравнение със саксото. Второ , не е ясно, кой ще му плаща обслужването, гражданските, данъците и т.н.

Корола '98-ма година. За около 3500 ще си я купил, стегнал изцяло и ще си напълнил първия резервоар. Моделът е железен, прави малко проблеми и няма да ти пука колко и къде ще я удряш. Ако толкова ти се дават пари, Пежо 307 2.0HDI 2002-2004-та, но не по-ново. Горе-долу ще те оправят 5К първоначално, но всичко за тези пари ще си иска повече за поддръжка от по-стар автомобил. Ако на вашите не е проблем да ти дават редовно по около 200 лева на месец само за автомобила, от които половината да заделяш за ремонти, винетки, данъци и прочие, взимай пежото.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

За новобранец, такива коли? Те са едрогабаритни в сравнение със саксото. Второ , не е ясно, кой ще му плаща обслужването, гражданските, данъците и т.н.

И аз съм започнал с голям автомобил, но не съм имал проблеми. Не поддържам клишето ,че за нов шофьор обезателно трябва да се вземе малолитражка. 

преди 13 часа, Soviet Soldier написа:

И аз съм започнал с голям автомобил, но не съм имал проблеми. Не поддържам клишето ,че за нов шофьор обезателно трябва да се вземе малолитражка. 

Аз съм се насочил към Е34, ама 525 няма хич тука. 

Струва ли си да се внесе? 

525 не ми трябва да се състезавам, ами просто при тях ABS е стандартна екстра, предните дискове са вентилирани и спира по-добре, задният мост е усилен и окабеляването е пълно(при 520 и дизелите някои кабели липсват) пък и "големия" бордови компютър явно не е бил опция за 520 и дизелите... 

преди 1 час, Ivelin _ написа:

ами просто при тях ABS е стандартна екстра,

Че то това е стандартна "екстра"при всички марки коли. Освен ако не говорим пак за 30+ годишни каруци.

преди 1 час, Ivelin _ написа:

предните дискове са вентилирани и спира по-добре,

Как ви ги раждат главите !!!
Спирачния път на един автомобил зависи от толкова фактора че най вероятно ти е бедна фантазията. А не от това дали диска е вентилиран (то вече на кои коли предните не са вентилирани!!!) или не.

преди 2 часа, Ivelin _ написа:

Аз съм се насочил към Е34, ама 525 няма хич тука. 

Струва ли си да се внесе? 

525 не ми трябва да се състезавам, ами просто при тях ABS е стандартна екстра, предните дискове са вентилирани и спира по-добре, задният мост е усилен и окабеляването е пълно(при 520 и дизелите някои кабели липсват) пък и "големия" бордови компютър явно не е бил опция за 520 и дизелите... 

БМВ маниака ти го каза за спирачките. Дискове с вентилационни отвори можеш да сложиш и на Лада 5-ца, обаче какъв смисъл? Тези отвори са при спортните автомобили, когато усилено се ползват спирачките и е необходимо добро охлаждане. Има дори монометални, иначе казано контактната площ от самия диск е износоустойчива стомана с вентилационни отвори и бразди в които се улавят замърсяванията, а частта която контактува с джантата е алуминиева за по-добра термопроводимост. Това обаче е отживелица. В момента най-добри са керамичните дискове. Много по-термо и износоустойчиви, но и много скъпи. 
Е34 си е класика, но много стара класика и все по-трудно се намират читави екземпляри. 

преди 15 часа, Soviet Soldier написа:

Това клише се наложи от тенденцията през последните 10-15 години курсовете да се провеждат именно с малолитражки, което по принцип е разбираемо защо, но според мен така само правят лоша услуга на новите шофьори. Ала гледам ги лапетиите в квартала всичките с такъв тип коли, ама така ги паркират, че ......... класика в жанра братче - въобще не се стараят, защото "тя нали малка кола ...." и я плясва, къде че насред поляната, нивите на октоподите. Я да си минал курсовете на ГАЗ 53, инструктора да те е въртял дни наред в най- големия трафик и шибани улици из В. Търново да видиш после, като седнеш в лека кола, ако ще и да е москвич - ми, че то песен братче, караш го с едно пръстче.

Според мен на малък автомобил, човек по- трудно ще се научи да управлява.

Инак Саксото бива, но бих предпочел 307.

п.п. е34 без значение с кой двигател, като цяло вече трудна работа да се намери в България и впрочем, дори да се появи наистина читав екземпляр из сайтовете за обяви да знаеш, че до три дена максимум е купен - за другите марки не знам, но конкретно за БМВ те уверявам, че тука имаме много почитатели на марката и постоянно се следи пазара за хубави баварци, няма значение от кои години са. :Д  А е34 вече навлиза в категорията "стара класика" - тъй че няма да е лесно и без пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.