Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, kyoshinn написа:

Не съм запознат с цените на тези карти. Аз съм ТВЪРДО против интелска пратформа, било за стрийминг или за гейминг PC-то. Не съм запознат с разликите м/у Ryzen 5 1600 и 2600 (може ти да ме светнеш, хехе :D ), та не знам дали 30-40 лева отгоре си заслужават.

Не знам кое точно е по-удобно с една машина, да по-малко място заема, не е толкова занимавка с карти, настройки и прочие, от тази страна на монетата си прав. НО (ей т'ва НО, винаги присъства), с 2 машини се вади по-добър образ и повече ФПС, което е голям плюс.

Попринцип в тази кофигурация, която съм измайсторила със скромния ми опит, цялостната идея е удобство. Просто идея нямам къде ще побера 2 машини, още по-малко пък как ще се оправям с настройките, обаче има едно голямо "Но", всичко се учи, или поне така мисля аз. Че е по-удобно с една по-удобно е, определено.

преди 1 минута, PANOV написа:

Спор няма, казвам само ако е една, да не е такова изхвърляне в ненужни екстри, щото в един момент стигаш цената на две. 

Прав си, не съм те разбрал.

• Автор

Спор няма, казвам само ако е една, да не е такова изхвърляне в ненужни екстри, щото в един момент стигаш цената на две. 

Ако говорим за гъзария и екстри исках и SSD- NVME, както и охлаждане NZXT Kraken x62 и RAM TridentZ, но... :D

преди 6 минути, Ния Берова написа:

Попринцип в тази кофигурация, която съм измайсторила със скромния ми опит, цялостната идея е удобство. Просто идея нямам къде ще побера 2 машини, още по-малко пък как ще се оправям с настройките, обаче има едно голямо "Но", всичко се учи, или поне така мисля аз. Че е по-удобно с една по-удобно е, определено.

Все ще ги настройш нещата, има много български стриймъри, които са с 2 компютъра и биха ти помогнали. Иначе много зависи дали искаш 2 или 1 компютър. С 2 компютъра както каза, не се знае къде, как ще ги слагаш (това ти го преценяваш), но пък с 2 повярвай ми се вади МНОГО по-добра картина (това малко зависи и от сървърите на twitch или платформата, на която стриймваш) и повече ФПС. Тук идва и момента, в който трябва да помислиш колко сериозно искаш да се занимаваш със стрийминг, повечето стриймъри, които са с 2 компютъра, реално това им е работата, а не хоби.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, kyoshinn написа:

Все ще ги настройш нещата, има много български стриймъри, които са с 2 компютъра и биха ти помогнали. Иначе много зависи дали искаш 2 или 1 компютър. С 2 компютъра както каза, не се знае къде, как ще ги слагаш (това ти го преценяваш), но пък с 2 повярвай ми се вади МНОГО по-добра картина (това малко зависи и от сървърите на twitch или платформата, на която стриймваш) и повече ФПС.

То да се стигне до настройки, пък все ще се оправя някак :D Имам време да мисля, много ти благодаря отново! :)

Ето и още нещо интересно за тези, на които им се чака:

https://www.kaldata.com/без-категория/процесорите-на-intel-от-9-то-поколение-ще-има-289367.html

Трето тримесечие, това ще рече септември нали?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Ето и още нещо интересно за тези, на които им се чака:

https://www.kaldata.com/без-категория/процесорите-на-intel-от-9-то-поколение-ще-има-289367.html

Трето тримесечие, това ще рече септември нали?

Края на третото тримесечие е септември, да, интересно ще е за хората, които ги чакат, аз лично бих се въздържала.. Не заради друго, ами както може би ще направя и за 1180- не си струва поне едни 6 месеца да се купуват тези нови части, защото цените им са покъртително високи. Лично мнение..

Streaming PC - компактен

Ryzen 7 1700

ASRock AB350M Pro4

2x4GB DDR4

240GB SSD SU650 ADATA

GT 1030

Sharkoon S1000

be quiet Pure Power 10 CM 400W

~1200, остава кепчърът

Gaming PC

Ryzen 5 2600 / i5 8400

ASUS Prime B350-Plus с BIOS update / B360 + охладител

2x8GB Team DDR4-3000 Kit

2TB HDD

ADATA SX8200 480GB M.2 nvme

MSI Armor GTX 1080

FD Meshify C

Seasonic Focus Plus Gold 550W

~2700, като може и по-висок клас процесор + дъно, дори и междинно като 8600K, но дали има смисъл

• Автор

Streaming PC - компактен

Ryzen 7 1700

ASRock AB350M Pro4

2x4GB DDR4

240GB SSD

GT 1030

Sharkoon S1000

be quiet Pure Power 10 CM 400W

~1250, остава кепчъра

Gaming PC

Ryzen 5 2600 / i5 8400

ASUS Prime B350-Plus с BIOS update / B360 + охладител

2x8GB Team DDR4-3000 Kit

2TB HDD

ADATA SX8200 480GB M.2 nvme

MSI Armor GTX 1080

FD Meshify C

Seasonic Focus Plus Gold 550W

~2700, като може и по-висок клас процесор + дъно

След като не е за стрийм, процесора може и този, първата конфигурация, която мислих беше пак за една машина с i5-8400 и 1060 6gb, обаче i5 просто не става за стрийм, както и да го погледна, разбира се, от тогава финансите се промениха, щом стигнах до 1080ti и i7 8700K...:D И това е идейно, много ти благодаря! 

@Ния Берова Най-добре направи детайлно проучване дали ще си заслужава вариант със два компютъра за твоите нужди и бюджет на база твоите изисквания за качество и гладкост при игра + стрийминг. Може да се окаже че ако не държиш толкова на качеството на стрийма и играта, дори един 8700К ще ти свърши работа, дори и за тежки игри при 1920х1080 и високи кадри със 144Hz монитор, което е на практика най-лошата ситуация за процесора - хем ще трябва да смогва със супер бързата карта която ще рендва стотици кадри, хем ще трябва да се справя и със енкодинга, а в момента на 1080p има игри, който товарят всичките 6 ядра и 12нишки на 8700 на близо 100%, със 1080Ti при 1080P резолюция. Ако питаш мен 1080Ti е разхищение за 1080p 144Hz, до голяма степен. Далеч не всички игри и техните двигатели са правени с идеята да вървят на 144HZ, предполагам това ти е ясно. Ще ти трябва много добре настроена и клокната машина, ако искаш да е натоварена както трябва. Все пак ако стигнеш до заключение че няма как да ''минеш метъра'' със един компютър е вариант да проявиш креативност и да се ориентираш към евтина работна станция от близкото минало. Този пич например е купил цяла сокет 1366 базирана HPZ600 със два шест ядрени Xeon 5650 и 24gb ddr3 ECC рам за 290$. Силно скептичен съм че ще намериш подобно нещо тук на адекватна цена, но ако си в Европа е напълно възможно. Не знам дали би свършило работа за целта, а и може да имаш проблеми със периферните устройства, но като цена/производителност няма какво да го победи, ако ресурсите му се използват пълноценно. Ще може да си ползваш старата 660Ti карта за единия компютър, което ти спестява едни 20-60 лева за дискретна карта.

Не знам от къде гледаш цените за конфигурацията но 1933 лева за Asus Strix 1080Ti е обир, тук е 1600 лева. Малко в кръга на шегата, но като ще даваш 1930 лева то доста по-добрия вариант ще е да си направиш воден кръг вземайки една референтна платка и воден блок, което ще е по-добре от която и да е карта на въздух. Тази не е референтна, но и за нея има блокове. Ако питаш мен - задължително изчакай официалните спецификации и цени на 1170/1180. Не очаквай нищо революционно и ново в предвид статуквото на деня, говоря за липсата на конкуренция при най-високия клас. Ще са си реално среден клас карти по 12nm процес със по-високи честоти и GDDR6 памет, но няма как 1170 да не е поне между 1080 и 1080Ti струвайки доста по-малко от втората, да се надяваме 379-399$ за евтините карта от партньорите на Nvidia. Иначе съм убеден че отново ще има т.нар. ''Founders Edition'' надценени карти за нетърпеливите дойни зелени крави. Високия клас чипове - 1180TI и поне двете ревизии на Titan-ите ще се пускат постепенно с няколко месеца интервал, със цел максимални печалби, тоест колелото ще се завърти за пореден път.

На процесорния фронт също няма да има нищо ново, освен ''новите'' 9-та серия интели, който ще са си дефакто същите 14''+++++'' nm процесори, но със повече ядра. Явно си фен на Asus, Asus Z390 дъната са обявени. На мен ми е особено интересно че ще има Maximus Extreme, което така и не видя бял свят на Z370, но не е изненада в предвид разочароващата набързо пусната платформа, дефакто пълно копие на Z270. Ако днешните ''течове'' са верни няма да има 4 и 6 ядрени модели със HT,  което свежда разумния ти избор до ''i9 9900K'' за една машина, но аз се обзалагам че цената му ще поне 429$, по вероятно 459$. А преди няколко месеца излезе това, тоест е ясно че интел няма да се изгаврят със потребители си отново, както направиха със липсата на съвместимост на 8-ма серия процесори със 7-ма серия Z270 дъна, макар и да са абсолютно еднакви. Имай на предвид че със избрания от теб Strix няма да стане работата със 8/16 процесор. Захранващата част е копие на Z270 - цък. Има Strix дъна със 4C06/4C09 има и такива със Sira 12/14DP мосфети. ROG Strix Z370 дъната нямат нищо общо като компоненти със истинските ROG дъна - Ranger,Gene,Impact (при Z170), Hero, Formula, Code, Apex, Extreme - това са Asus дъната за ентусиасти. Strix Z370 дъната са допотопни и надценени RGB светещи елхи, дори Z370-I не струва, а човек може да си помисли обратното - ''ITX форм фактор, вероятно са сложили хубави мосфети''. Със Z390 може и да пуснат нещо прилично, което носи STRIX марката, малко или много ще са принудени - при пускането на 8-ма серия Coffee Lake самите те споменаха че няма нужда от подобряване на VRM (и един мармот...), но сега няма накъде да бягат със 8-ядрения ''i9''. За 440 лева може да си купиш доста по-добро дъно в лицето на Asrock Taichi, което няма да има проблеми със оувърклок на ''i9 9900K''

Споделих си мнението за H80i V2 и кутията на миналата страница - радиатора е 49мм широк + още 50мм за двата вентилатора = 99мм. Дефакто ще ти покрие цялата VRM област, което ще се отрази много зле на температурата им, особено като се има предвид че S340 е кутия, която разчита на ''негативен'' въздушен поток със изкарващи вентилатори. Ако няма да се възползваш от бързината на Nvme дисковете - значи не са за теб. NZXT Kraken X62 не е нищо впечатляващо и дори не мисля че ще предложи повече от H80i V2, но ако искаш клок на 8700K ще е нужно. На цената си от 260-280 лева е надценен, за мен това важи за почти всички AIO-та, но е поредния продукт, който залага на визия, което неминуемо се отразява в цената. Аз бих се доверил на голяма кула/двойна кула със качествени вентилатори като NH-D15 защото си ценя тишината. Trident Z е просто марка на G.Skill, имат и TZ китове, който са със същите чипове като на SniperX/Ripjaws, тоест никога не се доверявай сляпо на марката, за да не останеш разочарована. При въпросните цената ги издава - Samsung E-die чипове и Samsung B-die чипове. Corsair CX750W не си заслужава на тази цена изобщо, за 9 лева отгоре може да купиш новата доста по-компактна RMxревизия, която излезе тази година - цък. Цените на новите карти тук ще са спекулативни със сигурност, може би донякъде ще са изключение магазини като Vario, но те прекупуват, до колкото ми е известно. Във Европа ще са нормални или ако не са - ще се стабилизират две-три седмици след старта на продажбите, приемайки че няма недостиг на карти.

@kyoshinn 8GB няма да стигне за геймърската система + ми се струва че този Ripjaws е доста надценен. Охладителя не е съвместим със АМ4, във една съседна тема го предложих, но от друг магазин, който явно го предлага със АМ4 скоба.

преди 2 часа, Inno написа:

@kyoshinn 8GB няма да стигне за геймърската система + ми се струва че този Ripjaws е доста надценен. Охладителя не е съвместим със АМ4, във една съседна тема го предложих, но от друг магазин, който явно го предлага със АМ4 скоба.

Че, кога игрите почнаха да ползват над 8ГБ бах мааму О.О Иначе за останалото съм съгласен, моля да предложиш РАМ и охладител.

преди 11 минути, kyoshinn написа:

Че, кога игрите почнаха да ползват над 8ГБ бах мааму О.О Иначе за останалото съм съгласен, моля да предложиш РАМ и охладител.

Ползват ако има :) Иначе ако имаш SSD няма да усетиш липса на RAM памет за игри при 8 GB налични. А и да видиш колко видео памет ползват...на някои игри на 1080p и високи/максимални настройки и 4 GB им е малко.

Само като идея да напиша. Гледам 16-ядреният Threadripper 1950X е намален на 1650 лв. Дъната не са особено евтини, но пък ще се спестят пари от втори кутия, захранване и SSD/харддиск. Не съм наясно кое дъно е добър избор и не мога да дам препоръка, но ще трябват 4 плочки RAM, за 4 канала, иначе може процесорът да бъде спънат.

Очакват се скоро 32-ядрени процесори и най-вероятно заради това цената е паднала.

• 1 месец по-късно...

Друг вариант е блъска един секънд хенд Xenon Workstation за 600-800 лева с GT 1030 да й е стрийминг машина и вече нататък за гейминг може да прави каквото си иска.

преди 5 часа, Tester Testerov написа:

Друг вариант е блъска един секънд хенд Xenon Workstation за 600-800 лева с GT 1030 да й е стрийминг машина и вече нататък за гейминг може да прави каквото си иска.

Intel® Xeon® Processors

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.