Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

евтина конфигурация за игри и филми

Featured Replies

Измери ли си точно разстоянието, плътно ли ще я набутваш да опира в клетките за дискове, като е дълга 280мм - да не се вкараш в авантюра. Като гледам, дъното ти е 213мм, тоест ще  си на ръба отвсякъде, а и какви температури ще държи. Има компактни 1060 - ако видиш зор, иначе ти пожелавам да мине безаварийно.

• Отговори 59
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 13 минути, PANOV написа:

Измери ли си точно разстоянието, плътно ли ще я набутваш да опира в клетките за дискове, като е дълга 280мм - да не се вкараш в авантюра. Като гледам, дъното ти е 213мм, тоест ще  си на ръба отвсякъде, а и какви температури ще държи. Има компактни 1060 - ако видиш зор, иначе ти пожелавам да мине безаварийно.

мерих пак, имам място точно 30 см. Първия път имах подръка само шивашки метър и мерих приблизително, но за второто мерене си взех от гаража  рулетката и има точно 30 см. За място съм сигурен, а дали ще влезе и какви температури ще държи, то ще си покаже.

Последна молба- ако някой може да погледне снимки на дъното и инфо за него, да ми каже какви вентилатори да си взема, защото малко се обърках.

преди 9 часа, vlade4ko написа:

мерих пак, имам място точно 30 см. Първия път имах подръка само шивашки метър и мерих приблизително, но за второто мерене си взех от гаража  рулетката и има точно 30 см. За място съм сигурен, а дали ще влезе и какви температури ще държи, то ще си покаже.

Последна молба- ако някой може да погледне снимки на дъното и инфо за него, да ми каже какви вентилатори да си взема, защото малко се обърках.

Попрехвърлих набързо темата, защото не ми се четат 3 страници безсмислици и стигнах до => извод: взел си грешно решение. Но можеш частично да намалиш загубите. Вместо AORUS, която и без това ще прегради кутията и ще я направи фурна можеш да вземеш малката EVGA SC за около 600 лева. От там идва друг извод, който е и най-значимия: можеш да смениш кутията! Задължително. И без това ще си спестил поне 120 лева от картата.

• Автор

има място за вентилатори- отпред за 120, отзад мисля че е 100, отстрани на капака има за 120, ако трябва ще сваля харда по-ниско да не пречи на въздушния поток, картата уж я дават че е от студените, каквото и да значи. Един от вентилаторите ще закача на дъното, а другите два ще вържа с преходници за захранването. Толкова ли пък нищо не може да излезе от цялата работа. Само това ли мога да направя да сменя картата и да купувам нова кутия. Защо да купувам нова кутия като картата ще е по-малка и няма да пречи на въздушния поток?

Нищо и няма на кутията, само можеш да си сложиш един вентилатор да вади топлия въздух отзад на кутията, че картата ще ти нагрява и процесора. В краен случай, ако видиш много високи температури лятото, винаги можеш да махнеш страничния капак.

• Автор

до мястото, където работя има магазинче за компютърни компоненти и утре ще видя за вентилатори. Отзад ще сложа един и един ще взема за отпред за всеки случай, дано само уцеля размерите.

Измери си разстоянието между дупките за винтове на вентилаторите на кутията (диагонално) хоризонтално или вертикално тоест :).

https://www.quietpc.com/faq/27

Вместо да се занимаваш с глупости и да обкилаяш, си вземи една свястна кутия за поне 80лв. Или те тия са балъци за дето, не позлват 10+ годишни кутии за 15 лева. Ще прегрявала, ама ще си отвориш страничния капак и всичко е точно :D

преди 1 час, vlade4ko написа:

до мястото, където работя има магазинче за компютърни компоненти и утре ще видя за вентилатори. Отзад ще сложа един и един ще взема за отпред за всеки случай, дано само уцеля размерите.

Ако не е тайна на каква цена го взе този Aorus ? Дано да не е около 700 лева, защото за по-малко може да вземеш карта която освен малко по-къса ще е и по-тиха и държаща по-добри температури - MSI Gaming. До преди седмица цената й беше 665 лева във Sofia Computers, но сега е доста по-висока. Тук е 686 лева, ако цената е актуална. Дълга е 277мм и би трябвало да се побере в кутията ти. Ето и не X версията за 671 лева, но ще трябва да чакаш докато я поръчат. Разликата между X и ''обикновената'' е само в честотите, не губиш нищо.

На твое място бих се ''напънал '' за 1070-ка, дори и от чужбина. Zotac-а едва ли е толкова зле и след като я регистрираш в сайта им ще имаш 5 години гаранция.

преди 2 часа, XECUTIONER написа:

Попрехвърлих набързо темата, защото не ми се четат 3 страници безсмислици и стигнах до => извод: взел си грешно решение. Но можеш частично да намалиш загубите. Вместо AORUS, която и без това ще прегради кутията и ще я направи фурна можеш да вземеш малката EVGA SC за около 600 лева. От там идва друг извод, който е и най-значимия: можеш да смениш кутията! Задължително. И без това ще си спестил поне 120 лева от картата.

Брей, не си чел коментарите, но знаеш че са безсмислици. Също и не знаеш на каква цена е взел картата. Ей на това му се казва авторитет.

Да, малката къса печка EVGA SC изобщо няма да превърне кутията във парник...

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

здравейте, пиша засега за последно. Картата вече е на компютъра и дефакто съм готов. Всичко- компютър, карта, допълнителните вентилатори за кутията, охлаждането за процесора, ми излезе около 1500 лева, може би 20-30 лева под тях. Пак са много, но се справих в рамките на заплатата и бонуса от юли, без заеми, което за мен си е ок. Подкарва doom на максимални и това ми стига. Ще подкара eternal на високи или на нормални, пак доволно. Можеше и по-добре, но точно това "можеше" ни скапва живота. За час игра на доом температурата на процесора не мина 40 градуса, а картата стигна до 49. Надявам се да е добре. Стига толкова за компютъра. Освен игрите, се занимавам с риболов, аматьорски силов трибой и авто озвучаване, неща които все искат пари, така че съм се "напънал" максимално без да "колабирам" финансово. Благодаря ви за времето и вниманието, което ми отделихте, за да ми помогнете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.