Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Авторски права в YouTube

Featured Replies

Здравейте, тази сутрин бях много гадно изненадан! В мейла ми дойде съобщение че видеоклипа ми е свален, поради Нарушаване на Авторски права. НО! Въпросния клип е песен която не е моя... НО! Преди да я кача попитах собственика на авторските права дали позволява. Той ми позволи да кача клипа. Та сега този който ми свали клипа нито притежава каквито и да е права над него нито нищо, смисъл не е този който ми позволи да кача клипа. Моля кажете ми какво да правя, и какво да напиша ако той не оттегли иска си и се наложи на подам Насрещно уведомление.

• Автор
преди 12 минути, barbuncela написа:

Четох всичко от тази страница. Моето е по-сложно, ищецът не ми даде връзка с него за да му пиша дори и името си не написа в иска си а написа името на канала ми.

Вземете малко се образовайте, поне дотолкова, че да почнете да изразявате правилно това, което искате да кажете и още малко от малко, колкото да почнете да разбирате какво четете.

• Автор

Имам чуството че в Ютуб всеки може да подава искове за нарушаване на Авторски права без да има такива. Трагедия!

Авторските права не са нещо което приключва когато авторът му позволи да го ползувате. Авторските права доколкото помня продължават минимален срок 25 години от известяването на авторското произведение, като има и по-дълги срокове, просто това е абсолютният минимум. Авторските права не се подаряват и не се продават. Авторът може да продаде собствеността на произведението си, така се лишава от основните приходи от него, но без да престава да има право да иска авторски отчисления.

П.С. Конкретно по въпроса.  Разрешението да ползувате клипа на даден автор в каналът Ви, който е само условно Ваш и Ви е предоставен от Ютуб, не поражда по никакъв начин собственически, или каквито и да е други Ваши права над този клип.Така че да предявявате претенции, особено спрямо притежателят на правата, т.е. спрямо авторът на клипа.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз като качвам клипчета от American Truck Simulator с музика на Обратен ефект, го правя като слагам връзка към канала им и пиша в описанието, че имам разрешението им да ползвам музиката им за клиповете. Което си е истина, защото говорих със Симеон Рафаилов по въпроса, той пита останалите от групата и се съгласиха - с условието да слагам връзка към канала им.

А ако искам музиката да е друга, но няма как да се свържа с музикантите, слагам или музика собствено производство, или някоя малко известна българска група, така че от Тубата да не ми барат клипа. Друг начин да избегнеш искания за авторски права, който също често ползвам и който явно работи, е да напишеш в описанието на английски "I do not own this product. It is a property of the artist". С подобно описание качих долната песен през 2015 г. и още си стои недокосната.

Аз пък на 6 Декември 2016 съм качил видеото "Най-Добрите Вицове На Слави", свалено от Zamunda, качено от незнайно кой си, записано от видеокасета или DVD диск от Prima промо пакет. На 30 Декември същата година получавам честитка, че е блокиран...

Аз "обжалвах" или нещо такова, при което

ми отговаря следното:

( Текстът с наклонен шрифт на английски е писан от мене, в "жалбата" ми към YouTube, а целия текст който съм писал не мога да открия, тъй като в самия YouTube не мога да открия нито входящи, нито изходящи (получени/изпратени) съобщения. Всичко е само от това каквото се е запазило в GMail.

Цитат

Здравейте,
"I think that [Merlin] KVZ Digital does NOT own the copyrights of the video". - прав сте. Правата са 100% на BTV Media Group, а ние сме официалните им дигитални дистрибутори и по силата на Договор между нас и изрично искане на медията, започнахме поетапно сваляне на целия неоторизиран от тях content in Youtube.

Относно: "There are many similar videos like mine...", скоро ще бъде премахнато и останалото съдържание на BTV Media Group извън техния канал.
Винаги можете да споделите от официалния канал на BTV Media Group желаното от вас видео в канала си.
Благодарим за разбирането.

Обаче.... аз не го изтрих... :) И така, около 13 месеца по-късно, на 14 Януари 2018 получавам следното:

Цитат

Hi Infinite Freeman,

Good news! The copyright claim on your video was released.

Video title: "[[[ може да свалите от https://goo.gl/q8jTWc ]]] Най-Добрите Вицове На Слави"

Your video's monetization settings have now been restored. View monetization settings.

- The YouTube Team

(Това с goo.gl го бях пуснал като кратък линк към Zamunda, а май по-късно го бях променил към MEGA.NZ ,за да може който отвори страницата на видеото и не му тръгне, поне да може да си го свали... )

И сега видеото ми е отново в Google/YouTube ефира. https://youtu.be/kKj07hJtlHI

П.С: Писал съм в описанието на клипа "Не притежавам правата.", но едва ли е от значение.

Плюс това от известно време YouTube имат нови изисквания, за да можеш да печелиш пари от гледания на качените от теб клипове.

Общ преглед на Партньорската програма на YouTube - Помощ за YouTube

YouTube Partner Program overview - YouTube Help

Аз и без това имам едва €14.30 натрупани в AdSense акаунта ми (https://www.google.com/adsense ) / Така съм достигнал 20% от прага за плащане - 70 Евро. По-малко от тази сума няма да ми преведат по сметка.

Аз заради това в моя канал качвам клипчета само от мой геймплей, но без никакво допълнително озвучаване. И нямам проблеми.

• 4 години по-късно...

Здравейте, технически не съм много ок, но все пак развивам ютуб канала си и работя по разрастването му! Моята слабост са четене на книги и преди години първа бях направила запис на цялата книга на Робърт Кийосаки но получих предупреждение, изплаших се и изтрих всички 5 части! След това качих само първа част и не можах да възстановя останалото! Сега искам да подновя четенето на книги в канала ми но искам да бъде легално! Как да процедирам официално да получа разрешение за ползване на авторското право и да не ме закачат?

За сега качвам само части от книги!

https://youtu.be/pqPJMbxhSlI

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.