Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Vram

Featured Replies

здравейте нуждая се от помощта ви 

проблема е следния закупих си лаптоп който е със вградена видео карта Intel Hd 4000 и на Windows 7 ми показва само 64мб Специализирана Видео памет 
как мога да увелича Vram на видео картата ?

Без име.png

Без име1.png

Без име2.png

Никак, и да можеш, няма да има разлика. Видеокартата е вградена в процесора и ползва от системната памет, няма собствена, като ползването е в зависимост от нуждата, автоматично се заделя в процес на работа.

https://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000.69168.0.html

Ако си взел лаптопа за игри, колкото и памет да ползва, няма да има разлика, видеото е много слабо.

https://www.pvladov.com/2015/07/intel-hd-graphics-nvidia-and-amd-equivalents.html

Не можеш да я увеличиш. Лаптопи от този тип не са предназначени за тежки графични натоварвания, съответно е ОК вградената графика в процесора да има някакво мижаво количество заделена памет и да си взема "заем" от системната рам памет.

Какво искаш да направиш? С пръдня боя не става! Купуваш нов лаптоп с по-мощни компоненти. Производителността на видеокартата не се определя от паметта, тя играе роля, но не само размера и. Много по-важни са честотата, шината, честотата на ядрото, процесорните ядра, поколението и т.н.

@Жоро Живков В биос нямаш ли такава опция ? Иначе със HD4000 определено ще може да играеш по-стари игри при 1366x768. Лошото е че лаптопа ти най-вероятно е със един 8гб. модул, а за оптимална производителност на вграденото видео е нужна памет в двуканален режим.

Ще играе следните игри, като при него най-вероятно работата с 1 слот памет и слабия процесор с 2 ядра +HT @1.8 GHz без turbo ще е още по-зле:

https://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000.69168.0.html

Надолу във връзката има тестове на игри с различни конфигурации. Този лаптоп е за лека работа - интернет, филми и офис обработка, може да подкара някои по-стари и леки игри с минимални детайли, но за по-сериозни игри ще трябват, както казах, доста по-мощни компоненти.

• Автор

@Inno в биоса нямам такава опция , колкото до 8те рам не разбирам но мисля че са две платки по 4 гигабайта

@Raze процесора ми е с 4 ядра

преди 8 минути, Жоро Живков написа:

@Inno в биоса нямам такава опция , колкото до 8те рам не разбирам но мисля че са две платки по 4 гигабайта

Хайде де, сигурен ли си? Казах ти този процесор за какво е подходящ, това е бюджетен двуядрен процесор с 2 ядра/4 нишки и ниска честота от преди 6 години (2012 година):

https://ark.intel.com/products/65697/Intel-Core-i3-3217U-Processor-3M-Cache-1_80-GHz

# of Cores 2
    # of Threads 4

• Автор

@Raze Благодаря за инфото и явно ще си взема нова машина но за сега и тази върши работа 
извинявам се за глупавите въпроси просто не ги разбирам много тези неща и за това реших да питам тук 

преди 18 минути, Жоро Живков написа:

Това е добра новина. Според мен е невъзможно да нямаш такава опция за промяна количеството алокирана памет за вграденото видео. Максималното количество за HD4000 е 1.7GB. Предполагам зависи от конкретния лаптоп, попаднах на тази тема, може би ще ти е от полза.

Не очаквай да играеш AAA игри от това конзолно поколение и дори доста от миналото със HD 4000. Аз имам машина със HD 2500, което е значително по-зле и се играят доста игри, естествено на минимални настройки. Доста класически и култови игри може да изиграеш със HD4000 при това със прилично качество, например Bioshock.

преди 11 минути, Inno написа:

Това е добра новина. Според мен е невъзможно да нямаш такава опция за промяна количеството алокирана памет за вграденото видео. Максималното количество за HD4000 е 1.7GB. Предполагам зависи от конкретния лаптоп, попаднах на тази тема, може би ще ти е от полза.

Не очаквай да играеш AAA игри от това конзолно поколение и дори доста от миналото със HD 4000. Аз имам машина със HD 2500, което е значително по-зле и се играят доста игри, естествено на минимални настройки. Доста класически и култови игри може да изиграеш със HD4000 при това със прилично качество, например Bioshock.

И какъв ще е смисъла да заделя повече памет за видеокартата? Точно никакъв! Видеокартата си заема колкото и е нужна памет, в зависимост от потреблението. Ако успее да я накара да ползва повече памет, освен че е безсмислено, но и ще има по-малко за системата

преди 3 минути, Raze написа:

И какъв ще е смисъла да заделя повече памет за видеокартата? Точно никакъв! Видеокартата си заема колкото и е нужна памет, в зависимост от потреблението. Ако успее да я накара да ползва повече памет, освен че е безсмислено, но и ще има по-малко за системата

Виж темата - смисъла е че някой игри няма да тръгнат защото изискват минимум 128мб. Нямам си на идея дали е добра идея да алокира голямо количество, но лаптопа му има предостатъчно количество рам памет за да играе игри със HD4000, дори и да алокира 1.7GB.

преди 2 минути, Inno написа:

Виж темата - смисъла е че някой игри няма да тръгнат защото изискват минимум 128мб. Нямам си на идея дали е добра идея да алокира голямо количество, но лаптопа му има предостатъчно количество рам памет за да играе игри със HD4000, дори и да алокира 1.7GB.

За игрите няма да има проблеми с паметта - windows я отчита по-малко, но реално си заема колкото е нужно, като все пак си има лимит. На моя лаптоп съм с HD 4600, освен 860м, дава ми dedicated 128 MB, Shared 2048 MB, total 2176 MB, това според windows, но като пусна за тест някоя игра през вградената графика си заема колкото и е нужно памет и не пищи за нещо да и липсва. В моя BIOS мога да променям паметта съответно 64, 128, 256 MB по спомен, но няма разлика, така или иначе паметта си е споделена.

Като дадеш "игнорирай" какво се случва? Аз на вграденото видео подкарвам AC: Origins, но не става да се играе, дори и на най-ниските детайли и резолюция и downscale 60%.

Това си е от играта, реално покриваш изискванията, само където нещо не може да ти определи динамичната видео памет и гледа първоначално заделената. Пробвай така:

Направи ли всичко, както е показано в клипа? Теглиш файла, разархивираш, пускаш всичко както е там? Защо не става, какво ти излиза?

Всичко както е описано направи ли? Копира ли файловете в правилните папки? Пусна ли играта като администратор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.